Χωρίς αλλαγές ο ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό

on .

PAS PROPONHSH 12 1 2023

Στο πλαστικό γήπεδο της ΕΠΣΗΠ συνεχίστηκε και χτες για δεύτερη μέρα η προετοιμασία  του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (15/01) στο «Ζωσιμάδες»για την 18η αγωνιστική της Super League. 

Τα καλά αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών και η απομάκρυνση από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έχουν φέρει χαμόγελα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχοντας συγκεντρώσει 8 βαθμούς στα τελευταία 4 παιχνίδια ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης. Πλέον οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Ηπείρου έχουν αποβάλλει το άγχος, κάτι που αποτυπώνεται και στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών. 

Το προπονητικό επιτελείο ρίχνει τώρα όλο το βάρος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τον οποίο παρακολούθησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Θανάσης Στάικος από την τηλεόραση στην αναμέτρηση του Κυπέλλου στον Βόλο και έβγαλε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα. Ο 42χρονος προπονητής του ΠΑΣ θέλει να εμφανιστεί η ομάδα του όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στην αναμέτρηση της Κυριακής, να παίξουν οι ποδοσφαιριστές το παιχνίδι που ξέρουν και να προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο τους. 

Ο Παναθηναϊκός μετά το κάζο των Ολυμπιακού και ΑΕΚ έρχεται υποψιασμένος για το τι θα συναντήσει στα Γιάννινα και θα δείξει την ανάλογη σοβαρότητα στο παιχνίδι μιας και η απώλεια βαθμών στοιχίζει από εδώ και πέρα στους «πράσινους» αφού έχουν δει την βαθμολογική διαφορά να έχει μειωθεί αισθητά από τους διώκτες τους.

Το χθεσινό πρόγραμμα είχε αγωνιστικά παιχνίδια μικρών σχέσεων σε μικρούς χώρους. Η προπόνηση, μετά την προθέρμανση, είχε παιχνίδια κατοχής, στη συνέχεια ένα παιχνίδι μετάβασης με πύλες και στο τέλος παιχνίδια 5Χ5 με εστίες. Απόντες από τη χτεσινή προπόνηση ήταν οι Κόντε, Ροσέρο και Κύρκος. Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε στο ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται να το ενστερνίζεται και ο Θανάσης Στάικος ο οποίος και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα ξεκινήσει τους έντεκα της Λιβαδειάς.

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με μεσημεριανή προπόνηση. 

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό ο Μπαγκαλιάνης

Την τελευταία προπόνηση πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χτες το πρωί αποχαιρέτησε το τεχνικό επιτελείο και τους πρώην συμπαίκτες του επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό από τον οποίο είχε δοθεί δανεικός στον ΠΑΣ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μπαγκαλιάνης δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Θανάση Στάικου παρότι πήρε φανέλα βασικού σε έξι παιχνίδια.

Ο κεντρικός αμυντικός είχε οκτώ συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα από τις οποίες στις έξι (Άρη, Βόλο, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό) ξεκίνησε ως βασικός και στα παιχνίδια με Ατρόμητο και ΟΦΗ μπήκε ως αλλαγή. Έτσι μετά την αποχώρηση του είναι επιβεβλημένη η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αφού ο ΠΑΣ έχει μείνει σε αυτή τη θέση με τους Εραμούσπε, Παντελάκη και Μπακαδήμα.

Ο Τσαγκαράκης στο ΠΑΣ-Παναθηναϊκός

Ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανιά ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (20:30) στο «Ζωσιμάδες».

Βοηθοί του Τσαγκαράκη θα είναι Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο και ο Ανδρέας Μειντάνας από την Αχαία ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Μιχαήλ Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία. Στο VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα και AVAR ο Γεώργιος Χριστάκογλου από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτριος Γκάγκας από τη Λάρισα.

Δύο ημέρες στα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός

Δύο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός καθώς εκτός από το «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα το βράδυ της Κυριακής θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έχει ακόμα οριστεί, όμως το πιθανότερο είναι να γίνει την Τετάρτη για να έχουν συμπληρωθεί τα απαραίτητα δύο 24ωρα ανάμεσα στους δύο αγώνες. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι αργά το βράδυ της Κυριακής οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν και το βράδυ της Κυριακής στα Γιάννενα και να μην επιστρέψουν στην Αθήνα.

Έτσι η αποστολή των «πρασίνων» θα αναχωρήσει από την πρωτεύουσα της Ηπείρου το μεσημέρι της Δευτέρας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.