Ντέρμπι παραμονής στη…δύση του 2022

on .

LAMIAS PAS

• Ένα κρίσιμο εκτός έδρας ντέρμπι παραμονής θα είναι ο τελευταίος αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα για το 2022.

Οι Γιαννιώτες αντιμετωπίζουν σήμερα το απόγευμα  (6:30 μ.μ.) τη Λαμία του παλιού γνώριμου Σάββα Παντελίδη στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Ηπείρου είναι ανεβασμένη και πλέον έχουν την αυτοπεποίθηση που έλειψε στους Γιαννιώτες σε αρκετά παιχνίδια. Ωστόσο, η Λαμία είναι καλή ομάδα και χρειάζεται τη δέουσα προσοχή που πρέπει να δώσει στο παιχνίδι με τη Λαμία κάτι που έχει τονίσει στους ποδοσφαιριστές του ο Θανάσης Στάικος αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας από τη Φθιώτιδα μιας και έχει περάσει κάποια καινούργια πράγματα ο νέος προπονητής Σάββας Παντελίδης που αντικατέστησε τον Ιταλό Φέστα στην τεχνική ηγεσία.

Νίκη - προσπέραση ο Λεβαδειακός

Τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και η Λαμία βρίσκονται ένα βήμα την ουρά του βαθμολογικού πίνακα και τον Ιωνικό που είναι τελευταίος με 8 βαθμούς. Με γκολ του Δούμτσιου χτες το απόγευμα ο Λεβαδειακός επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στη Λιβαδειά και προσπέρασε βαθμολογικά τους Γιαννιώτες και τους Λαμιώτες. Πλέον, η ομάδα της Βοιωτίας έχει 11 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΣ και δύο από τη Λαμία. 

Η χτεσινή νίκη του Λεβαδειακού κάνει επιτακτική την ανάγκη απόκτησης βαθμών για τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα ψάξει σήμερα την πρώτη του εκτός έδρας νίκη μετά την ισοπαλία στη Νίκαια. Στα υπόλοιπα χτεσινά παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει εσωτερικά προβλήματα μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την απόλυση του Ηρακλή Μεταξά. Η ΑΕΚ έκανε περίπατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και επικράτησε με 0-4 του Βόλου, ενώ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αγωνίζονταν αργά το βράδυ με Ατρόμητο και ΟΦΗ αντίστοιχα. 

Με τις γνωστές απουσίες ο ΠΑΣ

Με προπόνηση ρυθμού και στατικές φάσεις ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με την Λαμία και στη συνέχεια ο  Θανάσης Στάικος ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία το μεσημέρι ταξίδεψε οδικώς για τη Φθιώτιδα. 

Την αποστολή αποτελούν 21 ποδοσφαιριστές και είναι η εξής: Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Εραμούσε, Ποζνάνσκι, Λώλης Ν., Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Τσίρης, Ριένστρα, Τσάβος, Λιάσος, Μορέιρα, Τζίμας, Σταματελόπουλος, Ροσέρο, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μπιλμπάο, Κιάκος, Αλ. Λώλης, Κόντε και Λέο, οι Μπαγκαλιάνης και Κύρκος, που έχουν ίωση, για λόγους τακτικής οι Βρακάς και Μουστάκας. Υπενθυμίζεται ότι δεν έχουν ακόμα δικαίωμα συμμετοχής οι τρεις μεταγραφές, δηλαδή οι Τσιντώτας, Τζίνο και Νίνης.

Τα πλάνα του Στάικου

Μία αλλαγή φαίνεται  ότι θα έχει η σημερινή ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό καθώς τη θέση του Σταματελόπουλου αναμένεται να πάρει  ο Ροσέρο. Στις υπόλοιπες θέσεις θα παραμείνουν όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Μορέιρα, Ροσέρο, Παμλίδης.

Ο Βεργέτης «σφυρίζει» στο ματς

Ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του θα είναι ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την Αρκαδία και ο Γεώργιος Χριστοδούλου από την Ημαθία και τέταρτος ο Φώτιος Πολυχρόνης από την Πιερία.

Στο VAR θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από την Ανατολική Αττική.

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι η Ελένη Λαμπαδαρίου από τον Πειραιά.

Στην καλύτερη ενδεκάδα της 14ης αγωνιστικής ο Λιάσος

Η πολύ καλή παρουσία και η απόδοση του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό που συνοδεύτηκε από ένα δοκάρι και ένα γκολ έφεραν τον Άγγελο Λιάσο στην καλύτερη ενδεκάδα της 14ης αγωνιστικής συγκεντρώνοντας στη στατιστική αξιολόγηση 62 βαθμούς. 

Η αποστολή της Λαμίας

Με απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Λαμία για τον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΔΑΚ Λαμίας. 

Ο Σάββας Παντελίδης συμπεριέλαβε στην αποστολή τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Γκαραβέλης Αθανάσιος, Saranov Bojan,  Προβυδάκης Κωνσταντίνος,  Σαραμαντάς Γεώργιος, Adejo Daniel, Τζανετόπουλος Άνταμ, Τζανδάρης Θεοφάνης,  Goranov Ivan, Κορνέζος Γεώργιος, Nunez Cristopher, Slivka Vykintas, David Simon, Bejarano Danny,  Μπάμπης Πάρης, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Μαργαρίτης Αθανάσιος, Γιακουμάκης Πέτρος, Μανούσος Γεώργιος,  De Vincenti Tomas, Καραμάνος Αναστάσιος, Τσούκαλος Νικόλαος.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Τσιλούλης και Μποάκιε