Με ένταση η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει Λαμίας

on .

PAS 28 12

• Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία στο 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Ο ΠΑΣ μετακόμισε χθες από τα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ και της ΕΠΣΗΠ στο  «Ζωσιμάδες» όπου έγινε η προπόνηση σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό χώρο μιας και τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ αυτή τη στιγμή δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

‘Όπως και τη Δευτέρα έτσι και χθες η προπόνηση ήταν σε δυνατό ρυθμό με τους ποδοσφαιριστές να τα δίνουν όλα μιας και ο αγωνιστικός χώρος προσφέρονταν τόσο για καλές ενέργειες όσο και για δυνατά μαρκαρίσματα και τάκλιν. 

Η χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε καθοδήγηση αμυντικής συμπεριφοράς στην κεντρική ζώνη σε ομαδική τακτική, αρχικά σε απλή μορφή ενώ στη συνέχεια έγινε σετ τριών παιχνιδιών (δύο 8λεπτα και ένα 12λεπτο) 11 εναντίον 11.

Σε αυτά τα σετ ο Θανάσης Στάικος έδειξε και τις σκέψεις του για την ενδεκάδα της αναμέτρησης με τη Λαμία η οποία φαίνεται ότι θα έχει μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τη θέση του Σταματελόπουλου θα πάρει ο Ροσέρο.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Μορέιρα, Ριένστρα, Παμλίδης και Ροσέρο.

Όσον αφορά τους τραυματίες οι Λώλης Α. και Λεό συμμετείχαν σε κάποια κομμάτια της προπόνησης ενώ Κιάκος και Μπιλμπάο έκαναν ατομικό με τους δύο τελευταίους να θέλουν τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες ώστε να μπορέσουν να ενσωματωθούν πλήρως και πάλι με την υπόλοιπη ομάδα. Απόντες ήταν οι Μπαγκαλιάνης και Κύρκος που έχουν ίωση.

Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Λαμία ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί στο ΠΕΑΚΙ με προπόνηση ρυθμού και στατικές φάσεις και στη συνέχεια ο Θανάσης Στάικος θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει οδικώς για τη Λαμία.

Ανεβάζουν ρυθμούς οι Τζίνο και Νίνης

Σε πολύ καλή κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ουρουγουανός μέσος Φεντερίκο Τζίνο ο οποίος μέρα με τη μέρα δείχνει όλο και περισσότερο ότι θα μπορέσει άμεσα από την νέα χρονιά να βοηθήσει τα μέγιστα τη γιαννιώτικη ομάδα. Στη χθεσινή προπόνηση έβαλε ένα πολύ όμορφο γκολ, μάρκαρε και γενικά έδειξε μια πολύ καλή εικόνα.

Όσον αφορά τον Σωτήρη Νίνη και αυτός δείχνει ότι το αγωνιστικό πακέτο που χρειάζεται η ομάδα για να τη βοηθήσει  και μαζί με τον Τζίνο καθημερινά ανεβάζουν τους ρυθμούς και ίσως από τα πρώτα παιχνίδια του 2023 να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Απογοητευτική εικόνα στο «Ζωσιμάδες»

Μπορεί ακόμη ο απολογισμός των καταστροφών από τα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να μην έχει γίνει ωστόσο η εικόνα στα δύο πέταλα στο «Ζωσιμάδες» είναι απογοητευτική. 

Σπασμένα καθίσματα παντού και μικρές ζημιές στον αγωνιστικό χώρο είναι τα αποτελέσματα των «εχθροπραξιών» μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣ και του Ολυμπιακού με την Αστυνομία.

Ο Βεργέτης «άρχοντας» του αγώνα

Ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου (18:30) στο «Αθανάσιος Διάκος».

Βοηθοί του θα είναι ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την Αρκαδία και ο Γεώργιος Χριστοδούλου από την Ημαθία και τέταρτος ο Φώτιος Πολυχρόνης από την Πιερία.

Στο VAR θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από την Ανατολική Αττική.

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι η Ελένη Λαμπαδαρίου από τον Πειραιά.