«Επί τάπητος» η μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

Με βαριά και εφιαλτική ήττα από τον Άρη με 0-4 στο «Ζωσιμάδες» έκλεισε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ Γιάννινα και με μόλις 9 βαθμούς μετά από 13 αγώνες βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Λαμία, έχοντας από κάτω μόνο τους Λεβαδειακό και Ιωνικό. Είναι οφθαλμοφανές ότι η ομάδα της Ηπείρου χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές καθώς ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού απέτυχε παταγωδώς. 

Η μάχη για την παραμονή

Η 13η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με δύο αγώνες τη Δευτέρα που ήταν σημαντικά για τη μάχη της παραμονής. Ο Αστέρας Τρίπολης του Ηρακλή Μεταξά επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού με γκολ του Σίτο και ανέβηκε στους 13 βαθμούς, ενώ ο Ιωνικός παρέμεινε ουραγός στους 7. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο «Γεντί Κουλέ» του ΟΦΗ με κεφαλιά του Βρακά που χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Ντουρμισάι, ωστόσο οι Ηρακλειώτες έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη με 2-1 χάρη στα γκολ των Νέιρα και Ντουρμισάι. Με τη νίκη του αυτή ο ΟΦΗ προσπέρασε βαθμολογικά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη Λαμία και με 10 βαθμούς είναι πλέον μόνος του στην 10η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός του Κομπότη είναι τελευταίος μαζί με τον Ιωνικός στους 7 βαθμούς και θα δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση

Όπως γίνεται αντιληπτό, στον δεύτερο γύρο που θα ξεκινήσει μετά το τέλος του Μουντιάλ στις 21 Δεκεμβρίου, θα γίνει μάχη μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Ήδη στο τραπέζι υπάρχει το όνομα του Σωτήρη Νίνη για τον οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ενδιαφερθεί και το καλοκαίρι αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε. Ο 32χρονος μέσος είναι ελεύθερος αλλά αυτό που προβληματίζει είναι σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και αν θα μπορέσει άμεσα να βοηθήσει την ομάδα μιας και όπως τόνισε ο Θανάσης Στάικος μετά το παιχνίδι με τον Άρη ο ΠΑΣ χρειάζεται έτοιμους παίκτες και όχι παίκτες που θα χρειαστούν χρόνο  προσαρμογής.

Από εκεί και πέρα οι θέσεις που θα ζητήσει ενίσχυση ο Στάικος στη συνάντηση που θα έχει με τον Γιώργο Χριστοβασίλη στην Αθήνα είναι ένας τερματοφύλακας, ένας κεντρικός αμυντικός, ένας μέσος και ένας επιθετικός. Βέβαια αυτά θα ζητήσει ο Στάικος το πόσα από αυτά θα γίνουν πραγματικότητα αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Στην Λατινοαμερικάνικη αγορά θα κοιτάξει για αυτές τις θέσεις ο ΠΑΣ μιας και τα πρωταθλήματα σε Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και για να βρεις ελεύθερο παίκτη είναι δύσκολο, εκτός αν πληρώσεις για να σπάσεις το συμβόλαιο του,  που είναι ακόμη πιο δύσκολο αυτό για την γιαννιώτικη ομάδα. Όσον αφορά το υπάρχον ποδοσφαιρικό υλικό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αποχωρήσει κανείς παίκτης (με αυτούς τους παίκτες θα δώσει τα ματς με Ολυμπιακό και Λαμία όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μετά το Μουντιάλ).

Εβδομάδα αποφόρτισης και ξεκούρασης

Άδεια μιας εβδομάδας έχει δώσει ο Θανάσης Στάικος στους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι αναχώρησαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους προκειμένου να δουν τις οικογένειες τους και να περάσουν μια εβδομάδα χωρίς πίεση. Ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός έχει δώσει σε όλους ατομικό πρόγραμμα και όταν επιστρέψουν την ερχόμενη Δευτέρα στις προπονήσεις να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της διακοπής ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει δύο φιλικά το πρώτο στις 3 Δεκεμβρίου με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, ενώ το δεύτερο θα είναι εκτός έδρας χωρίς ακόμη να έχει φιξαριστεί ο αντίπαλος.