Χωρίς Καραχάλιο και Λώλη στον Βόλο ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS 9 11

• Ξεκίνησε  χτες και ολοκληρώνεται σήμερα η μίνι προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Βόλο αύριο το απόγευμα (7 μ.μ.) στο Πανθεσαλλικό Στάδιο για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 9 βαθμούς και πλέον οι Γιαννιώτες ισοβαθμούν στην 10η θέση μαζί με την Λαμία. Μετά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής η μάχη στην ουρά της βαθμολογίας φούντωσε, ιδίως μετά το διπλό του Ιωνικού επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Πλέον, Ιωνικός, ΟΦΗ και Λεβαδειακός ισοβαθμούν στην τελευταία θέση. 

Ο Βόλος διαθέτει αρκετά καλή και επιθετικόγενή ομάδα και με 21 βαθμούς βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα όπως διπλό επί της ΑΕΚ, ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ωστόσο έχει και αρκετά τρωτά σημεία, κυρίως στην άμυνα που έχουν φανεί στα δύο τελευταία παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Λαμία. 

Ο Θανάσης Στάικος δεν έδωσε ρεπό αυτή την εβδομάδα στους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υπάρχει ένα απαιτητικό τετραήμερο μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου. Μετά την αυριανή αναμέτρηση με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό θα έρθει στα Γιάννινα την ερχόμενη Κυριακή ο Άρης στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για ένα μήνα λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Στους αγώνες με Βόλο και Άρη ψάχνει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς ώστε να μπορέσει να φτάσει στους 13 στο τέλος του πρώτου γύρου και να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια στο πρωτάθλημα και μακριά από τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Χωρίς Καραχάλιο και Λώλη

Στη χθεσινή προπόνηση ο Στάικος με τους ποδοσφαιριστές του δούλεψαν επάνω στην αμυντική καθοδήγηση και πως θα μπορέσει η ομάδα να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους επικίνδυνους επιθετικούς που έχει ο Βόλος. Στη συνέχεια ακολούθησαν παιχνίδια τακτικής και στο τέλος η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δίτερμα 11 εναντίον 11.

Τα νέα όσον αφορά τους τραυματίες δεν είναι ευχάριστα για τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού τόσο στο παιχνίδι με τον Βόλο όσο και στον αγώνα με τον Άρη δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Ζήσης Καραχάλιος, ενώ απόντες θα είναι και οι Κιάκος, ο οποίος ακολούθησε και χθες ατομικό, αλλά και οι Ριένστρα και Πριόρ.

Σε αυτούς προστέθηκε και ο Αλέξανδρος Λώλης ο οποίος υπέστη θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ και δεν θα συμμετέχει στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αντίθετα, στο παιχνίδι με τον Βόλο θα επιστρέψει ο Τζίμας που δεν αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ.

Τα πλάνα του Στάικου

Οι απουσίες των Καραχάλιου και Λώλη «δένουν» ακόμα περισσότερα τα χέρια του Θανάση Στάικου καθώς λιγοστεύουν οι επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Μπιλμπάο και Λιάσος θα είναι τα αμυντικά χαφ και λογικά μπροστά τους θα αγωνιστεί ο Τζίμας. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Λιάσος, Τζίμας, Μορέιρα, Ροσέρο (Παμλίδης), Μπάλαν. 

Διαιτητής ο Παπαπέτρου

Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Μιχάλης  Νιδριώτης από την Αθήνα και ο Χρήστος Κορώνας από τον Πειραιά ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Μιχάλης Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία.

Στο VAR θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική και AVAR ο Γεώργιο Στεφανής από την Καρδίτσα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Λιαχούδης από τη Μακεδονία.

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με Άρη

Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου (4:00 μ.μ.) στο «Ζωσιμάδες». Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ οι τιμές σε όλες τις θύρες είναι ανεβασμένες κατά πέντε ευρώ.

Συγκεκριμένα, στη μεγάλη κερκίδα και τις θύρες 3-4-6 τα εισιτήρια έχουν τιμή 20 ευρώ, ενώ στη θύρα 9 της παλιάς σκεπαστής η τιμή θα είναι στα 15 ευρώ. Ανάλογη αύξηση θα υπάρχει και στα παιδικά εισιτήρια που θα τιμώνται 10 ευρώ. 

Σήμερα Τετάρτη το τμήμα εισιτηρίων θα λειτουργήσει από τις 10:00 έως τις 15:00, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 20:00. Το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 15:00, ενώ την Κυριακή ανήμερα του αγώνα τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» θα λειτουργήσουν από τις 11:00 και μέχρι την ώρα έναρξης στις 16:00.

Χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς

Ζήτηση από τους οπαδούς του Άρη για το παιχνίδι της Κυριακής παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες ενόψει του κυριακάτικου αγώνα και για τον λόγο αυτό  η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ενημέρωσε ότι φέτος η πολιτική της ομάδας είναι να μη δώσει εισιτήρια σε καμία ομάδα από το λεγόμενο Big 5.

Έτσι τόσο στο προσεχές παιχνίδι με τον Άρη, όσο και στα εντός έδρας παιχνίδια του δευτέρου γύρου με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δεν θα λειτουργήσει η κερκίδα για τους φιλοξενούμενους οπαδούς και δεν θα δοθούν εισιτήρια. Αυτό ισχύει ακόμα και αν ζητήσει επίσημα μια από τις παραπάνω ομάδες εισιτήρια και αναλάβει την ευθύνη για ότι συμβεί από τους οπαδούς της.