Νίκη - «οξυγόνο» με «χρυσές» αλλαγές ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1

on .

PAS ASTERAS TR 31 10 22

• Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-1, με ανατροπή μάλιστα του σκορ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα σκαρφαλώνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς, όσους έχουν και οι Αρκάδες. 

Μετά από ένα κακό και ανιαρό πρώτο μέρος, ο Αστέρας προηγήθηκε στις αρχές της επανάληψης με τον Ρεγκίς Κρεσπί (47’), ωστόσο ο ΠΑΣ δεν παράτησε το παιχνίδι και με τις «χρυσές» αλλαγές του Στάικου τον Ρουμάνο Μπάλαν (63’) και τον Ιβοριανό Φοφανά (76’) έφτασε στην ανατροπή του σκορ και πήρε την πολύτιμη νίκη με 2-1, ενώ ενδιάμεσα είχε και δοκάρι με τον Ροσέρο (72’). 

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Θανάσης Στάικος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Αμυντικό χαφ ήταν ο Καραχάλιος, έχοντας μπροστά του εσωτερικούς τους Μπιλμπάο και Τζίμα. Αριστερά στην επίθεση έπαιξε ο Μορέιρα, δεξιά ο Ροσέρο και στην κορυφή της γραμμής κρούσης  αγωνίστηκε ο Παμλίδης. 

Στο «Ζωσιμάδες» ο Χριστοβασίλης

Για πρώτη φορά φέτος ο μεγαλομέτοχος των Γιαννιωτών Γ. Χριστοβασίλης παρακολούθησε εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ καθώς ένιωσε καλύτερα στην υγεία του και πήρε το «οκ» από τον γιατρό του να ταξιδέψει στα Γιάννινα και να δει το ματς με τους Αρκάδες μαζί με την οικογένειά του.

 Αποδοκιμασίες στον Μεταξά

Η αποχώρηση του Ηρακλή Μεταξά πλήγωσε αρκετούς φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα, κυρίως για τον τρόπο που έγινε και αποτυπώθηκε στο χτεσινό παιχνίδι των Γιαννιωτών με τον Αστέρα Τρίπολης. Η πλειοψηφία των φιλάθλων στη μεγάλη κερκίδα των «Ζωσιμάδων» αποδοκίμασαν έντονα τον πρώην προπονητή του ΠΑΣ και νυν του Αστέρα. Ο Μεταξάς είχε εγκάρδιο εναγκαλισμό με τον πρώην συνεργάτη και βοηθό του Θανάση Στάικο, ενώ περνώντας από τον πάγκο του ΠΑΣ χαιρέτησε και πολλά από τα μέλη της ομάδας. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης δεν φάνηκε να συγκινείται και κράτησε την ψυχραιμία του από τις αποδοκιμασίες των Γιαννιωτών φιλάθλων, οι οποίες επαναλήφθηκαν και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα 

Κακό πρώτο μέρος 

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει ψηλά τους παίκτες του Αστέρα και η πίεση του παραλίγο να αποφέρει καρπούς για τους Γιαννιώτες στο 8’. Ο Παμλίδης πίεσε και παραλίγο να κλέψει  τη μπάλα από τον τερματοφύλακα Τσιφτσή. Στην πρώτη καλή στιγμή του Αστέρα στο 24’, ο Τιλίκα έκανε την ατομική ενέργεια, ντρίπλαρε τους Καραχάλιο και Παντελάκη, σούταρε, όμως η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασίου. Στο 25’ ο Ρεγκίς προσπάθησε να απειλήσει από δεξιά, όμως ο Αθανασίου εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι στο 31΄απείλησαν εκ νέου, όταν ο Ρεγκίς έκλεψε την μπάλα, έκανε την ντρίπλα και το διαγώνιο σουτ, όμως ο Αθανασίου σταμάτησε το σουτ με το ένα χέρι. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά συνέχισε να έχει την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας νέο μπελά για την εστία του Αθανασίου στο 33’. Ο Μπαρτόλο μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ από αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω  από τα δοκάρια του Αθανασίου. Στο τελευταίο  δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ ισορρόπησε στην κατοχή μπάλας και μετά από αρκετή ώρα στο ματς κατέγραψε τελική φάση. Στο 44’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σόρια, ο Ροσέρο έκανε το ανάποδο ψαλίδι αλλά μπλόκαρε ο Τσιφτσής. 

Προβάδισμα με Κρέσπι 

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον ΠΑΣ, καθώς ο Αστέρας με φόρα από τα αποδυτήρια, προηγήθηκε στο σκορ στο 47’. Ύστερα από κάθετη πάσα του Ριέρα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Ρεγκίς Κρεσπί βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασίου  και στο τετ α τετ κέρδισε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ για το 0-1. Οι Γιαννιώτες προσπάθησαν να βγάλουν άμεσα αντίδραση και στο 54’ υπήρξαν διαμαρτυρίες για περίπτωση πέναλτι του Τσιφτσή πάνω στον Ροσέρο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζίμας σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Αστέρα. Στο επόμενο λεπτό, ο Καραχάλιος που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο τον ταλαιπωρούσε από το πρώτο μέρος και αντικαταστάθηκε από τον Λώλη.

Ισοφάριση με Μπάλαν

Βλέποντας την ομάδα του να υστερεί στο δημιουργικό κομμάτι και να αδυνατεί να απειλήσει την εστία του Τσιφτσή, ο προπονητής του ΠΑΣ στο 61’ πέρασε στο ματς τους Φοφανά και Μπάλαν αντί των Παμλίδη και Τζίμα. Οι Γιαννιώτες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 63’. Έπειτα από ωραία ενέργεια του Σόρια από δεξιά και γύρισμα εντός περιοχής, ο Μπάλαν βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι και με σουτ νίκησε τον Τσιφτσή για το 1-1 μέσα σε πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Ρουμάνου σέντερ φορ με τη φανέλα του ΠΑΣ μετά από αυτό που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ.

Δοκάρι με Ροσέρο 

Το γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στον ΠΑΣ και στο 71’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή, όταν ο Μορέιρα σούταρε από αριστερά αλλά ο ο Τσιφτσής με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό μοτίβο και είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 72’ από την εκτέλεση του κόρνερ του Σόρια η μπάλα κρατήθηκε εντός περιοχής του Αστέρα και πήρε ύψος, ο Ροσέρο με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια τόσο ο Φοφανά όσο και ο Μπάλαν δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Λυτρωτής ο Φοφανά

Το μομέντουμ του αγώνα ήταν ξεκάθαρα υπέρ του ΠΑΣ που βελτίωσαν άρδην την εικόνα τους μετά τις εισόδους των Μπάλαν και Φοφανά. Η ολική ανατροπή στο σκορ ήρθε για τον ΠΑΣ στο 76’ χάρη σε έναν ακόμη παίκτη που αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή του Στάικου. Σε σέντρα του Μορέιρα από αριστερά, ο Τσιφτσής απέκρουσε τη μπάλα αυτή βρήκε στο πόδι του Ζουκάνοβιτς, στρώθηκε στον Φοφανά που σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1. Ο Μανσούρ Φοφανά πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά από την μεγάλη σκεπαστή με τους φιλάθλους να τον αποθεώνουν. Το τελικό σφύριγμα του Πολυχρόνη βρήκε τους Γιαννιώτες να πανηγυρίζουν τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα που ανέβηκαν στην 9η θέση με 9 βαθμούς, όσους έχει και ο Αστέρας. Με τη νίκη αυτή έσπασε και την κακή παράδοση που είχε στα εντός έδρας ματς ο ΠΑΣ με τους Αρκαδες, καθώς είχε να κερδίσει από τον Αύγουστο του 2014.

Διαιτησία: Πολυχρόνης (Ψαρρής - Μπαλιάκας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος (55’ λ.τρ. Λώλης), Τζίμας (61’ Μπάλαν), Μορέιρα, Μπιλμπάο, Ροσέρο (88’ Λιάσος), Παμλίδης (61’ Φοφανά).

 Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Αλβάρεζ, Γκαρντάφσκι (64’ Ντομίνγκεθ) , Στάνκο, Μουνάφο (83’ Ιγκλέσιας), Ριέρα, Ρεγκίς, Τιλίκα (35’ λ. τρ. Ριέρα), Μπαρτόλο (46’ Μπενίτο).