Στάικος εναντίον Μεταξά και ντέρμπι ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

on .

PAS GIANNINA ASTERAS TRIPOLHS 31 10 2021

Την επιστροφή στις νίκες μετά από 50 ημέρες και σχεδόν 2 μήνες ψάχνει σήμερα το απόγευμα (18:00) o ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται στο «Ζωσιμάδες» τον Αστέρα Τρίπολης, στην αναμέτρηση που ολοκληρώνει την 10η αγωνιστική της Super League. Επιστρέφει ως αντίπαλος ο πρώην προπονητής των Γιαννιωτών Ηρακλής Μεταξάς, αλλά και οι πρώην ποδοσφαιριστές Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι και Στάνκο. Ο μαθητής Θανάσης Στάικος κόντρα στον δάσκαλό του Ηρακλή Μεταξά. Χωρίς τους Κιάκο, Ριένστρα, Σταματελόπουλο και Σούλη οι Γιαννιώτες, χωρίς Μπαράλες και Καρμόνα ο Αστέρας.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League μετά από εκείνη κόντρα στον Λεβαδειακό στις 10 Σεπτεμβρίου ψάχνει σήμερα το απόγευμα (31/10, 18:00) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται στο «Ζωσιμάδες» τον Αστέρα Τρίπολης, σε μια αναμέτρηση με ιδιαιτερότητες λόγω της επιστροφής του Ηρακλή Μεταξά στα Γιάννινα, η οποία ρίχνει την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League. Με αρκετές ελλείψεις οι Γιαννιώτες και χωρίς τους Κιάκο, Ριένστρα, Σταματελόπουλο, χωρίς τους Μπαράλες και Καρμόνα ήρθε στα Γιάννενα ο Αστέρας Τρίπολης.

Βαθμολογικό κίνητρο και όχι μόνο…

Το κυνήγι της νίκης είναι μονόδρομος σήμερα για τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην 11η θέση με 6 βαθμούς έχοντας 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Ηπείρου χρειάζεται το τρίποντο προκειμένου να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου και μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ ο ΠΑΣ έχει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ στο φινάλε του πρώτου γύρου υποδέχεται τον Άρη στο «Ζωσιμάδες». Για αυτό τον λόγο ο ΠΑΣ χρειάζεται το τρίποντο προκειμένου να πιάσει τους Αρκάδες στους 9 βαθμούς και να αναρριχηθεί βαθμολογικά. 

Πέρα όμως από τη σπουδαία βαθμολογική σημασία, ο σημερινός αγώνας εμπεριέχει και ορισμένες σημαντικές ιδιαιτερότητες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Προπονητής του Αστέρα Τρίπολης είναι ο περσινός τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος οδήγησε τους Γιαννιώτες στην 6η θέση και την είσοδο στα play off, ωστόσο αποχώρησε κάπως άδοξα από τα Γιάννινα και χωρίς να εξηγήσει ποτέ τους λόγους για τους οποίους έσπασε το συμβόλαιο με την ομάδα της Ηπείρου. 

Επίσης, στην ομάδα της Τρίπολης ο Μεταξάς έχει πάρει ένα κομμάτι του περσινού ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για 3 πρώην ποδοσφαιριστές των Γιαννιωτών, τους Μίκαελ Γκαρντάφσκι, Κέιλεμπ Στάνκο και Χουάν Ντομίνγκεθ, οι οποίοι πλέον έχουν μετακομίσει στην Τρίπολη και αγωνίζονται στον Αστέρα.

Νίκησε ο Λεβαδειακός, ισοπαλία ο Ιωνικός

Η χτεσινή νίκη του Λεβαδειακού επί του Ατρομήτου με 2-1 διαφοροποίησε αρκετά τα δεδομένα στην ουρά της βαθμολογίας και τη μάχη της παραμονής. Οι Βοιωτοί ανέβηκαν στους 6 βαθμούς πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πιάνοντας εκεί τους ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ που έπαιξε χτες βράδυ με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ιωνικός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε αυτή την αγωνιστική και έμεινε ισόπαλος 1-1 με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Νίκαιας παραμένει στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς. Στους 8  βαθμούς  έμεινε και η Λαμία που ηττήθηκε χτες με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Όπως γίνεται αντιληπτό, ενδεχόμενη σημερινή νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα ανεβάζει τους Γιαννιώτες τουλάχιστον 2 θέσεις βαθμολογικά και θα δώσει ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου.

Με 4 απουσίες η αποστολή του ΠΑΣ

Με σημαντικές απουσίες θα αντιμετωπίσει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Αστέρα Τρίπολης, Συγκεκριμένα, θα απουσιάσουν οι Κιάκος, Ριένστρα, Πριόρ και Σταματελόπουλος. 

Ο Κιάκος υπέστη θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Ριένστρα ταλαιπωρείται θλάση β΄βαθμού αυτή την φορά στον προσαγωγό και θα μείνει συνολικά 3 εβδομάδες εκτός δράσης, ενώ θλάση στον δικέφαλο υπέστη και ο τερματοφύλακας Πριόρ στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ.  Επίσης, απόντας θα είναι και ο Σταματελόπουλος που έχει υποστεί διάστρεμμα. Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς τους μακροχρόνια απόντες λόγω χιαστών Κόντε και Λέο οι απουσίες του ΠΑΣ ενόψει του σημερινού αγώνα ανεβαίνουν στις 6. 

Η προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας ολοκληρώθηκε χτες με απογευματινή προπόνηση στις 17:00 στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Θανάσης Στάικος ανακοίνωσε την 22μελή αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούν οι: Σούλης, Αθανασίου, Βρακάς, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Μπαγκαλιάνης, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Τζίμας, Τσάβος, Λιάσος, Μορέιρα, Λώλης, Τσίρης, Ροσέρο, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν. 

Τα πλάνα του Στάικου

Με δεδομένη την απουσία του Κιάκου ο Θανάσης Στάικος θα ανακατέψει την τράπουλα σήμερα προκειμένου να μπερδέψει και τον Ηρακλή Μεταξά. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει και πάλι ο Αθανασίου, ενώ ο Στάικος θα εμπιστευτεί και πάλι τον Πήλιο αριστερά καθώς ο νεαρός τα πήγε καλά στη Νίκαια και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στα χαφ ο Στάικος προβληματίζεται για μια θέση στα χαφ, ενώ στην επίθεση προβάδισμα έχει ο Ρουμάνος Μπάλαν.

Μια πιθανή σύνθεση είναι η εξής: Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Καραχάλιος, Λιάσος (Μπιλμπάο), Τζίμας, Μορέιρα, Ροσέρο, Μπάλαν. 

Έχει να κερδίσει 7 χρόνια τον Αστέρα

H προϊστορία του ΠΑΣ με τους Αρκάδες είναι σύντομη και μοιρασμένη. Η γιαννιώτικη ομάδα μετράει 5 νίκες σε 13  παιχνίδια με τους Τριπολιτσιώτες, με την τελευταία πάντως να είναι πριν 7 χρόνια και συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου του 2014. Οι Αρκάδες έχουν φύγει τέσσερις φορές νικητές από το «Ζωσιμάδες», ενώ τα τελευταία τρία μεταξύ των δύο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα με τελευταίο χρονικά το 1-1 την περασμένη σεζόν. Συνολικά ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καταφέρει να σκοράρει 17 φορές και έχει δεχτεί 15 τέρματα από τους Αρκάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο συναρπαστικό παιχνίδι τους ήταν το παρθενικό και μοναδικό για την Β' Εθνική με το ματς να είναι θρίλερ και να λυτρώνεται στο τέλος στην νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ του Μιχαλόπουλου, ενώ δυο φορές έχει νικήσει τους Αρκάδες με 3-1 μια την σεζόν 2011-2012 και μια την σεζόν 2014-2015. Από την άλλη ο Αστέρας έχει χτίσει μια μίνι θετική παράδοση στα Γιάννινα τα τελευταία χρόνια καθώς μετράει δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα 6 τελευταία παιχνίδια στο «Ζωσιμάδες». Κολλητές ήταν και οι δύο προηγούμενες νίκες των Αρκάδων τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014 με 1-2 και 0-2 αντίστοιχα, ενώ την πρώτη από τις αναφερόμενες χρονιές οι δυο τους αναμετρήθηκαν και στα play off με τον ΠΑΣ να επικρατεί με 2-1.

Εισιτήρια με 10 και 15 ευρώ

Στο σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ο ΠΑΣ Γιάννινα χρειάζεται τη στήριξη και τη βοήθεια των φιλάθλων του. Η επιστροφή του Ηρακλή Μεταξά ως αντίπαλος στα Γιάννινα κεντρίζει το ενδιαφέρον και σήμερα αναμένεται κόσμος στο «Ζωσιμάδες».

Τα εισιτήρια έχουν τιμή 15 ευρώ στη μεγάλη κερκίδα και συγκεκριμένα στις θύρες 3,4 και 6, ενώ στην παλιά σκεπαστή η τιμή είναι 10 ευρώ για τη θύρα 9. Τα παιδικά εισιτήρια σε όλες τις θύρες έχουν τιμή 5 ευρώ.

Τα εκδοτήρια έξω από το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων θα ανοίξουν από τις 11:00 το πρωί και θα λειτουργήσουν μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα στις 18:00.

Διαιτητής ο «πρωτάρης» Πολυχρόνης

Ο νεοεισελθών φέτος στον πίνακα διαιτητών της Super League 1 Φώτης Πολυχρόνης από την Πιερία ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολη. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι που θα διαιτητεύσει ο συγκεκριμένος διαιτητής στο φετινό πρωτάθλημα.

Βοηθοί του Πολυχρόνη θα είναι οι Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο και ο Αλέξανδρος Μπαλιάκας από την Κοζάνη. Τέταρτος ορίστηκε ο Δημήτριος Μαλούτας από την Ημαθία. 

Στο VAR θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα και AVAR ο Δημήτριος Σαμοΐλης από την Αθήνα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δημήτρης Κύρκος από τη Θεσπρωτία.

Χωρίς Μπαράλες και Καρμόνα ο Αστέρας

Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Δευτέρα. Ο τεχνικός Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος επιστρέφει στα Γιάννινα ως αντίπαλος δεν έχει μαζί του τελικά τους Μπαράλες και Καρμόνα.

Επιστρέφουν βέβαια στην αποστολή των Αρκάδων εκτός από τον Ντομίνγκεθ και οι Ριέρα, Άλβαρες και Καστάνιο.

Αναλυτικά την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης αποτελούν οι: Παπαδόπουλος, Σγουρής, Τσιφτσής, Τασουλής, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρεζ, Αντζουλάς, Ζουκάνοβιτς, Στάνκο, Τιλίκα, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Ριέρα, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Σίτο, Προύντζος, Μπαρτόλο, Μπενίτο, Κρέσπι.

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1
Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5
Ολυμπιακός – Λαμία 2-0
Λεβαδειακός – Ατρόμητος 2-1
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
Άρης – ΟΦΗ1-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρ. (σήμερα)
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 30 20-3
2. ΑΕΚ 24 19-4
3. Ολυμπιακός 20 16-7
4. Βόλος 20 17-13
5. ΠΑΟΚ 16 11-10
6. Άρης1511-11
7. Παναιτωλικός 12 13-13
8. Ατρόμητος 11 12-13
9. Αστέρας Τρ.* 9 8-9
10.Λαμία 8 3-10
11.ΟΦΗ88-15
12.ΠΑΣ Γιάννινα* 6 9-19
13.Λεβαδειακός 6 6-14
14.Ιωνικός 4 8-20
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5, 6/11/2022)

Λαμία – Βόλος

ΟΦΗ – Ιωνικός

Ατρόμητος – Άρης

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Αστέρας Τρ. – ΑΕΚ