Πρωταθλήματα Υποδομών

on .

pas asteras k 19

Κ19: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα με την αντίστοιχη του Αστέρα Τρίπολης η οποία σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννη Αγγελόπουλου από το δολοφονικό μαρκάρισμα που δέχθηκε στο 92’ από τον Κωστέα του Αστέρα Τρίπολης. 

Δυστυχώς από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι ήρθαν να παίξουν δυνατά και ήταν στιγμές μέσα στον αγώνα που τα μαρκαρίσματα ξεπερνούσαν τα όρια και αυτό άλλωστε δείχνουν και οι τρεις συνολικά κόκκινες κάρτες που δέχθηκε η ομάδα της Τρίπολης. Σε αυτές τις ηλικίες δεν μετράει το αποτέλεσμα και θα πρέπει οι προπονητές πρώτα να διδάσκουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές το σεβασμό και το ευ αγωνίζεσθαι.Αγωνιστικά ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος είχε δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι για να μπορέσει να πάρει τη νίκη.Ο ΠΑΣ μόλις στο 2’ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Γιαλεδάκη να βρίσκει τον Φερεντίνο αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Στο 16’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπάτσι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κόντρες μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βρακά. Στο 17’ ο Βαλλήνδρας απέκρουσε σε σουτ του Φερεντίνου και στο 21’ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 1-1  όταν ο Κύρκος βρήκε με φοβερή μπαλιά τον Πήλιο  αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο γκολκίπερ του Αστέρα είπε όχι σε σουτ του Φερεντίνου στο 31’. Ο ΠΑΣ στο 36’ κέρδισε πέναλτι όταν ο Σάλο έκανε την παράλληλη σέντρα ο Κύρκος πήγε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και από πίσω ο Καπέρδας τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.Την εκτέλεση του πέναλτι ανέβαλε ο Κύρκος όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 55’ σε γύρισμα του Κύρκου ο Φερεντίνος αστόχησε με κεφαλιά. Σε σέντρα του Γιαλεδάκη στο 62΄ο Κύρκος προσπάθησε με ψαλιδάκι προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Βαλλήνδρας μπλόκαρε. Στο 64΄σε σέντρα του Γερονικολού ο Σάλο με ψαλιδάκι την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 74’ ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πήλιου. Ο Ανανιάδης στο 77’ και στο 80’ απείλησε με σουτ την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά ο Βρακάς απέκρουσε σωτήρια. 

Στο 85’ σε σέντρα του Πάνου, ο Φερεντίνος αστόχησε με κεφαλιά και στο 87’ το σουτ του Λώλη ήταν άστοχο.

Στο 88’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ανανιάδης του Αστέρα αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες

Στο 90’ ο Κωστέας έκανε εγκληματικό μαρκάρισμα στον Αγγελόπουλο του ΠΑΣ Γιάννινα με τον διαιτητή να μη δίνει φάουλ και ούτε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Αστέρα. Στη συνέχεια πηγαίνοντας προς τον τραυματία παίκτη του ΠΑΣ και βλέποντας τη ζημιά που έπαθε απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κωστέα.Ακολούθησε γενική σύρραξη με φίλαθλο να μπαίνει εντός του αγωνιστικού χώρου παρά την προσπάθεια των ανθρώπων του ΠΑΣ να τον συγκρατήσουν ενώ υπήρχαν και αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Δυστυχώς η συμπεριφορά των νεαρών ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης αλλά και του προπονητή ήταν απαράδεκτη και το αποκορύφωμα είναι ότι ο Κωστέας που έκανε το δολοφονικό μαρκάρισμα στον Αγγελόπουλο ζητούσε και τα ρέστα από τους παίκτες του ΠΑΣ για τη συμπεριφορά τους. Το ασθενοφόρο παράλαβε τον Αγγελόπουλο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ κλήθηκε και ήρθε ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Γκέλης-Ευαγγέλου).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βρακάς, Πήλιος, Ναούμης, Αγγελόπουλος, Γιαλεδάκης, Γερονικολός, Φερεντίνος (87΄ Βλέτσας), Λώλης, Σάλο (75΄ Μουστάκας), Κύρκος, Πάνος (89΄ Χρήστου)

Αστέρας Τρίπολης: Βαλλήνδρας, Καπέρδας, Χριστόπουλος (46’ Θωμαί), Λάσκαρης, Παπαδόπουλος, Παπαδημητρίου, Ζούγλης (88΄ Κεδίκογλου), Καλλαντζής, Κωστέας, Ρουμπιές (46΄ Ανανιάδης), Μπάτσι (57΄ Καραγλάνης).

Χειρουργήθηκε ο Αγγελόπουλος

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε προχτές ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Κ19 Γιάννης Αγγελόπουλος μετά το σοβαρό τραυματισμό του από το εγκληματικό μαρκάρισμα του Κωστέα του Αστέρα Τρίπολης. 

Ο Αγγελόπουλος υπέστη εξάρθρημα ποδοκνημικής ενώ έχουν πειραχτεί και οι σύνδεσμοι αλλά ευτυχώς όχι τα αγγεία με αποτέλεσμα να μπει στο χειρουργείο και η ιατρική ομάδα του κ. Τσέλιου πραγματοποίησε την επέμβαση. 

Ο χρόνος αποκατάστασης από αυτή την επέμβαση είναι από 4 ως 6 μήνες και όλοι στον ΠΑΣ ελπίζουν να πάνε όλα καλά και να επιστρέψει ο νεαρός Αγγελόπουλος υγιής.

* * * 

k17

Κ17: Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Την κατάληψη της δεύτερης θέσης μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος στον όμιλο της πανηγύρισε η Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ισοπαλία 2-2 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. 

Οι νεαροί παίκτες του Γιάννη Λώλη έκαναν καλή εμφάνιση και προηγήθηκαν 0-2, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη μιας και οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 20’ σουτ του Πλασκασοβίτη η μπάλα λίγο άουτ.

Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στο 31’ όταν ο Πάκος πήρε τη μπάλα από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού έκανε τη πλασέ και την έστειλε στα δίχτυα του Ζαραιδόνη. Στο 43’ η γιαννιώτικη ομάδα διπλασίασε τα τέρματα της με τον Σπύρου. Στο 47’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντούκας έκανε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να μειώσει σε 1-2 στο 67’ με τον Γαλαζούλα και να ισοφαρίζει στο 70’ με σουτ του Κεχαγιά έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 85’ ο Βλάχος έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον ΠΑΣ όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ζαραϊδόνη έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το πρωτάθλημα της Κ17 σταματάει για 25 μέρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η Β’ φάση όπου εκτός από τις τέσσερις ομάδες (ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη και Παναιτωλικό) θα συμμετέχουν και οι Βόλος, Λαμία και Λάρισα και θα γίνουν τρεις γύροι των έξι αγωνιστικών.

Παναιτωλικός: Ζαραιδόνης, Γαλιάτσος, Βλαχοδήμος, Καπνιάρης, Μόκκας, Σαλαγιάννης, Κεχαγιάς, Γιωτόπουλος, Ελέζι (60’ Τσιριμώκος), Κακιώνης, Μπελαλής (60’ Γαλαζούλας),

ΠΑΣ Γιάννινα: Κασιόλας, Ρίζος, Σαούγκος (63’ Κατσαούνος), Ντώνος, Ντούκας, Πάκος (80’ Βάσσης), Μυρόγλου, Σπύρου (63’ Αλεξίου), Βασιλείου, Πλασκασοβίτης (80΄ Καλαμπόκης), Αραβανής (46’ Βλάχος).