Αποτελέσματα και ρεπορτάζ από το Κύπελλο Ερασιτεχνών

on .

BOYNOPLAGIA

Βουνοπλαγιά - Τίγρεις 5-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Χαρίση που πέτυχε χατ τρικ ο Αλμυρός Βουνοπλαγιάς επικράτησε με το εμφατικό 5-1 επί των Τίγρεων και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ.

Η ομάδα του Τάκη Νάκα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε δοκάρι στο 9' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χάρη Κωστάκη, ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Στην εξέλιξη της φάσης ο Χαρίσης πάσαρε στον Καπρινιώτη που έκανε το διαγώνιο σουτ, αναγκάζοντας τον Μπούκα με δύσκολη επέμβαση να διώξει σε κόρνερ.  Στο 18' ο πορτιέρο των Τίγρεων σταμάτησε σουτ του Ζώτου από αριστερά. Η απάντηση για τις Τίγρεις ήρθε στο 31' με κεφαλιά του Γκούρα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κολιού ύστερα από σέντρα του Μιμηγιάννη. 

Στο 35' οι Ζώτος και Χαρίσης πίεσαν και έκλεψαν την μπάλα, ο Ζώτος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπούκα και έκανε το 1-0, σε μια φάση που οι Τίγρεις διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ. Στο 40' ο Αλμυρός διπλασίασε τα τέρματά του όταν μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ ο Κωστάκης πήρε την γυριστή κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χαρίσης από κοντά σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. 

Στο 47' ο Μιμηγιάννης με κεφαλιά απείλησε μετά από σέντρα του Γκούρα από δεξιά, ο Κολιός έδιωξε ασθενώς και απομάκρυναν οι αμυντικοί της Βουνοπλαγιάς πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Το γκολ για τις Τίγρεις ήρθε τελικά στο 54' όταν ο Γκούρας από αριστερά εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Παπαδόπουλος με κεφαλιά νίκησε τον Κολιό και μείωσε σε 2-1.

Στο 59' η Βουνοπλαγιά απέκτησε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων με προβολή του Χαρίση μετά από κάθετη πάσα του Σμπόνια για το 3-1. Στο 79' οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Μπαϊραμπά. 

Το τέταρτο γκολ για την Βουνοπλαγιά ήρθε στο 81' με τον Χαρίση να πετυχαίνει χατ τρικ όταν δέχτηκε ασίστ από τον Στεφάνου και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπούκα για το 4-1.

Στο 87' ο Τσακακτσίδης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Λύτρα και ο διαιτητής Βλάχος καταλόγισε σωστά το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάρης Κωστάκης και ήταν εύστοχος καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 5-1. 

Διαιτησία: Βλάχος (Γατσόμαλος - Μπαδήμας)

Αλμυρός Βουνοπλαγιάς (Παναγιώτης Νάκας): Κολιός (73' Καραγιάννης), Σίσκας (57' Μπαϊραμπάς), Γκρόμπασι (65' Τσανακτσίδης), Καπρινιώτης, Σμπόνιας (65' Μάγκος), Τσίτσος, Βάρφης Α., Βάρφης Μ., Χαρίσης, Κωστάκης, Ζώτος (57' Στεφάνου).

Τίγρεις (Λάζαρος  Σέμος): Μπούκας, Ντέτσικας Λουχτένμπε Μ. (60' Μάκης), Παπαδόπουλος (85' Αντωνόπουλος), Λύτρας, Θεοδωρής, Ευθυμίου (85' Αραπογιάννης), Ράπτης, Τσακαλώτος, Μιμηγιάννης (70' Ντέτσικας Λουχτένμπε Ν.), Τάτσης, Γκούρας.

Θ. Μυριούνης

* * * 

BELISSARIO

Βελισσάριο - Μουσιωτίτσα 4-1

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 4-1 έφτασε στην πρόκριση το Βελισσάριο απέναντι από την Μουσιωτίτσα. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δύο δοκάρια με τους Δόση Χ. και Παππά. Το Βελισσάριο από την πλευρά του προσπάθησε να φανεί απειλητικό προς την εστία του Μελά και στη  πρώτη καλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ στο 12’ με τον νεαρό Ντάβανο.

Στη συνέχεια και πάλι η Μουσιωτίτσα ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες με τους Παππά (23’) και Παπαιωάννου (27΄) που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μποζιάρη, ενώ το Βελισσάριο είχε στο 28΄μια καλή στιγμή με τον Μαργιόλα.Στο 49’ ο Μποζιάρης σταμάτησε το σουτ του Παπαιωάννου.Το Βελισσάριο διπλασίασε τα τέρματα του στο 57’ με τον Τσακιρίδη. Άμεση ήταν η απάντηση της Μουσιωτίτσας και στο 59’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δόση Χ. μείωσε σε 2-1. Η Μουσιωτίτσα παρά την πίεση για να ισοφαρίσει δεν τα κατάφερε απεναντίας δέχθηκε ακόμη δύο γκολ από τους Σδράλη (83’ ) και Ντάβανο (90΄).

Διαιτησία: Μπόσιας (Διαμάντης-Πασιάς).

Βελισσάριο: Μποζιάρης, Παπαευθυμίου, Σιάμος, Μανώλης, Κουτρούμπας, Κατσούδας (75’ Σδράλης), Τσακιρίδης (77’ Λύγκας), Καλέσιος, Ντάβανος, Μαργιόλας, Σίδερης (58’ Αλεξίου).

Μουσιωτίτσα: Μελάς, Δήμος, Μπίντος, Παππάς, Δόσης Α., Δόσης Χ., Ζάβαλης (70΄ Νικόπουλος), Γκόγκας, Παπαιωάννου, Παππάς Β., Αγγέλης.

* * * 

Αετορράχη - Ζωοδόχος 0-3

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ εξασφάλισε η Ζωοδόχος, καθώς πέρασε νικηφόρα από την Αετορράχη, επικρατώντας με σκορ 0-3 του Αετού.

Για τις δυο ομάδες το ματς Κυπέλλου ήταν μία πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Β’ Ερασιτεχνικής, με τις δυο ομάδες να έχουν από νωρίς τη διάθεση να βγουν μπροστά και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. 

Στο 2’ ο Γκρέμος μπλόκαρε σε σουτ του Ασωνίτη, ενώ ο Κρανάς απέκρουσε στο 4’  σε σουτ του Λάμπρη. Το σουτ του Τσολάκου στο επόμενο λεπτό ήταν άστοχο, ενώ σε προσπάθεια του Κουτσολάμπρου στο 25’ μπλόκαρε τη μπάλα ο Γκρέμος. 

Πολύ καλή στιγμή χάθηκε στο 35’ για την Αετορράχη, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Ασωνίτης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σούταρε άουτ. 

Η Ζωοδόχος προειδοποίησε με ένα σουτ του Τσολάκου και άνοιξε το σκορ στο 37’. Ο Τσολάκος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κρανάς έκανε λάθος υπολογισμό, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. 

Στο 47’ ο Τσολάκος με ωραία κίνηση και με σουτ έστειλε τη μπάλα, ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κρανά, ενώ ο Γκρέμος στο 52’ μπλοκαρε σε πλασέ του Νάτσικα. Ακολούθησαν κάποια άστοχα σουτ του Λάμπρη (55’), Μοτσενίγου (65’), Ασωνίτη (68’),  ενώ στο 67’ ο Κρανάς είχε απάντηση σε σουτ του Οικονόμου. 

Η Ζωοδόχος έβαλε βάσεις πρόκρισης στο 70’, όταν ο Κίτσης έπειτα από μπαλιά που δέχτηκε πλάσαρε για το 0-2. 

Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 77’ για την Αετορράχη να μειώσει στο σκορ στο 79’, όταν ο Ασωνίτης έκανε το σουτ, ο Γκρέμος απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Ζωοδόχος κλείδωσε την πρόκριση στο 80’, όταν σε αντεπίθεση, ο Λάμπρης πάσαρε στον Λευτέρη Κίτση ο οποίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-3 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Διαιτησία: Σιώμος/Γκίζας (Χατζής- Δόσης)

Αετός Αετορράχης (Γ. Κουτσολάμπρος): Κρανάς, Χριστογιάννης (57’ Μέγας), Μοτσενίγος Σπ (81’ Κασίμης), Κουσιορής, Μήτσης, Καλές, Ντούτσης (13’ λ.τρ. Κουτσολάμπρος-69’ Ζώτος Α), Μοτσενίγος Ν., Κασίμης, Ασωνίτης, Νάτσικας.

Ζωοδόχος (Β.Κίτσης): Γκρέμος, Οικονόμου, Γιώτης, Βλάχος, Παργινός, Πρεμέτης (46’ Κίτσης), Μάντζιος, Παπάζης, Ταμπούρας, Λάμπρης, Τσολάκος

* * * 

Τα αποτελέσματα της Α’ φάσης: Δαφνούλα - ΑΕ Γιάννενα 1-2, Ασβεστοχώρι - Αμπελόκηποι 1-0, Κληματιά - Κρανούλα 2-4, Πέραμα - Νεοκαισάρεια 4-1, Αετορράχη - Ζωοδόχος 0-3, Πεντέλη – Ρωμανό 3-0, Πλατανιά – Ραφταναίοι (αναβλ.), Βουνοπλαγιά - Τίγρεις 5-1, Απείθαρχος - Κάστρο 0-3, Περίβλεπτος - Πράμαντα 0-3, Βελισσάριο - Μουσιωτίτσα 4-1. 

Στην επόμενη φάση άνευ αγώνα προκρίθηκαν ο Πωγωνάτος και ο Ήφαιστος Αβγού.