Ευκαιρία ανασύνταξης στον ΠΑΣ με το «βλέμμα» στον Παναιτωλικό

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες»  σύμφωνα με το πρόγραμμα της Super League που ανακοινώθηκε.

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε χτες το υπόλοιπο πρόγραμμα του πρώτου γύρου, δηλαδή από την 6η έως την 13η  αγωνιστική με τον ΠΑΣ Γιάννινα να αγωνίζεται τρεις φορές Δευτέρα, τρεις φορές Κυριακή, ένα Σάββατο και μία Πέμπτη. 

Συγκεκριμένα, οι Γιαννιώτες θα παίξουν 3 Δευτέρες με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, 3 Κυριακές με ΟΦΗ, Ιωνικό και Άρη και ένα μόλις Σάββατο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα υπάρχει και εμβόλιμη αγωιστική, στην οποία ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου τον Βόλο στο Πανθεσαλλικό Στάδιο. 

Αναλυτικά του πρόγραμμα του ΠΑΣ είναι το εξής:

6η αγωνιστική Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 18:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός

7η αγωνιστική Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 18:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα

8η αγωνιστική Κυριακή 16 Οκτωβρίου 18:00 ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ

9η αγωνιστική Κυριακή 23 Οκτωβρίου 16:00 Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα

10η αγωνιστική Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 18:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης

11η αγωνιστική Σάββατο 5 Νοεμβρίου 21:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

12η αγωνιστική Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 19:00 Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα

13η αγωνιστική Κυριακή 13 Νοεμβριου 16:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης

Ευκαιρία βελτίωσης η διακοπή

Στο παρελθόν ανήκει η ήττα από τον Παναθηναϊκό για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει μπροστά του δύο εβδομάδες για να προετοιμαστεί κατάλληλα για το επόμενο παιχνίδι που είναι στο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και ταυτόχρονα να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του.

Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει συγκεντρώσει 4 βαθμούς βγάζοντας όμως ένα πρόγραμμα με αντιπάλους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό  εκτός έδρας όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες, ενώ στην έδρα του αντιμετώπισε τη Λαμία (1-1) και τον Λεβαδειακό (2-1). 

Εκτός αυτού όμως οι Γιαννιώτες εμφανίζουν χτυπητές αδυναμίες τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο κυρίως στο ανασταλτικό. Πολλά ατομικά λάθη έχουν  επιφέρει άσχημο παθητικό στην άμυνα, ενώ και δημιουργικά η ομάδα σε αντίθεση με τα φιλικά παιχνίδια δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για γκολ.  Μέσω λοιπόν της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League για τους αγώνες της Εθνικής με Κύπρο και Β. Ιρλανδία για το Nations League δίνεται η δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο να δουλέψει πάνω στους τομείς που χρειάζονται βελτίωση,

Μετά τη διακοπή ξεκινάει μια πεντάδα αγώνων (Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Ιωνικός και Αστέρας Τρίπολης) για την ομάδα του Θανάση Στάικου όπου εκεί ο ΠΑΣ θα πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να μην έχει βαθμολογικές απώλειες στην έδρα του.

Ο 42χρονος προπονητής και οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι από εδώ και πέρα οποιαδήποτε απώλεια βαθμού-ων στοιχίζει και θα πρέπει να δείξουν ότι η ομάδα είναι ικανή για να κάνει μια καλή πορεία και να δώσει χαρά στους φιλάθλους της.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά αυτή την εβδομάδα μετά το ρεπό της Κυριακής και χθες το πρόγραμμα περιελάμβανε επιθετική τακτική με αγωνιστικά παιχνίδια σε τρεις φάσεις, σε μικρούς χώρους, με ζώνες και στο τέλος παιχνίδι 11 εναντίον 11.

Ο Ριένστρα μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, ενώ εκτός ήταν οι Εραμούσπε ο οποίος είχε μικροενοχλήσεις στον προσαγωγό στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και προτίμησε το τεχνικό επιτελείο να του δώσει ανάσες. Επίσης, ο Μπιλμπάο δεν προπονήθηκε για λόγους αποφόρτισης, αλλά και οι τραυματίες Κιάκος και Λώλης Α.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση στις 10:00 ενώ την Πέμπτη το απόγευμα θα διεξαχθεί στο ΠΕΑΚΙ το φιλικό με τη Βέροια στις 17::00  στο οποίο θα συμμετέχουν και ποδοσφαιριστές από την Κ 19. 

Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ θα γίνει την Παρασκευή και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές θα έχουν διήμερο ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Με Γκορτζή προπονητή τερματοφυλάκων 

Με τον Νίκο Γκορτζή ως προπονητή τερματοφυλάκων θα συνεχίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα τουλάχιστον μέχρι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μετά την παραίτηση του Σέρβου Σλόμπονταν Σούιτσα.

Η διοίκηση είναι σε αναζήτηση προπονητή τερματοφυλάκων πάντα σε συνεννόηση με τον Στάικο ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Σούιτσα,  αν και έχουν πέσει κάποια ονόματα στο τραπέζι.