Προκρίσεις για Ντούσκο και Παλαιοπάνο στα προημιτελικά μονού και διπλού σκιφ αντίστοιχα

on .

NTOUSKOS

Mε εξαιρετικούς οιωνούς ξεκίνησε για τα ελληνικά χρώματα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών - Γυναικών στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Τα τρία από τα τέσσερα γαλανόλευκα πληρώματα που αγωνίστηκαν χτες πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά και το ένα θα έχει ακόμα μια ευκαιρία μέσω του επαναληπτικού.

Πιο αναλυτικά, πολύ καλό ξεκίνημα έκανε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρωταθλητής του ΠΝΟΙ αγωνίστηκε στον προκριματικό του σκιφ όπου πήρε καθαρά την 1η θέση με χρόνο 6:55.30 και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά του αγωνίσματος που θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί (11:25 ώρα Ελλάδας).

Στοιχεία από τις δυνατότητές τους έδειξαν οι 5οι πρωταθλητές Ευρώπης Γιάννης Καλανδαρίδης - Θανάσης Παλαιοπάνος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων που στον προκριματικό του διπλού σκιφ ανδρών πήραν τη 3η θέση με 6:22.82 κωπηλατώντας όσο χρειάζεται για να πάρουν άνετα τη πρόκριση για τα προημιτελικά του αγωνίσματος που έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης (13:54).

Οι αγώνες μεταδίδονται livestream από την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή οι τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.