Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα της Α’ Ερασιτεχνικής

on .

ERASITEXNIKO

• Πραγματοποιήθηκε, χτες, ξανά η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής το οποίο θα γίνει τελικά με 18 ομάδες, μετά την αποχώρηση της Α.Ε Μικρασιατών. Η κληρωτίδα δεν είχε πάλι ιδιαίτερα κέφια για να βγει ντέρμπι στην πρεμιέρα, ωστόσο πρόκειται να γίνουν ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Η περσινή πρωταθλήτρια Θύελλα Κατσικάς θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αετό Νήσου,ενώ δυο ομάδες που είναι νεοφώτιστες στην κατηγορία, η Ηλιόκαλη με την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα.Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου.Θα γίνουν 34 αγωνιστικές συνολικά, όπου ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική και θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες στη Β’ Κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 1η αγωνιστικής: Αμφιθέα - Νεοχωρόπουλο, Σταυράκι - Πίνδος Κόνιτσας, Κοσμηρά - Αγροτικός Καστρίτσας, Ηλιόκαλη - Κεφαλόβρυσο, Αγία Μαρίνα - Μέτσοβο, Χουλιαράδες -  Θύελλα Ελεούσας, Κουτσελιό - Δροσοχώρι, Ανατολή - Τιτάν Λογγάδων, Νησί - Θύελλα Κατσικάς.

Η αποχώρηση της Α.Ε Μικρασιατών

Σχετικά με τη μη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, τοποθετήθηκε η Α.Ε Μικρασιατών. Τονισε ότι παρά τις επίπονες προσπάθειές, το τελευταίο δίμηνο που ανέλαβε η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου της ΑΕΜ ,δεν κατέστη εφικτό να συμμορφωθούν με τις προβλέψεις του Νόμου, σύμφωνα με τις οποίες ένα σωματείο δεν μπορεί να μετέχει στο πρωτάθλημα αν δεν έχει γίνει η εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α. Έτσι, όπως αναφέρουν, αποχωρούν με «βαριά καρδιά» από το πρωτάθλημα, εως ότου καταφέρουν να είναι  συνεπείς με τις απαιτήσεις του Νόμου 4726/2020.

Ευχαριστούν την ΕΠΣ Ηπείρου για την τεχνική βοήθεια που τους παρείχε το τελευταίο δίμηνο και ζητούν συγνώμη από τα υπόλοιπα σωματεία, για την αναστάτωση που προκάλεσαν, δηλώνοντας πώς δεν ήταν στις προθέσεις τους αυτή η εξέλιξη.