Πρώτη νίκη με αργεντίνικη υπογραφή

on .

PAS 7

Σπουδαίας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη πήρε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού στο «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική της Super League και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι Γιαννιώτες μπήκαν φορτσάτοι στον αγώνα και προηγήθηκαν με κεφαλιά του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Ροσέρο (2’), έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο, όμως δέχτηκαν αναπάντεχη ισοφάριση από τους Βοιωτούς με το γκολ του Μουτίνιο (45+1’) στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη η ομάδα του Θανάση Στάικου έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μπιλμπάο και Σταματελόπουλο πριν την λυτρώσει ο Εραμούσπε (73’) και της χαρίσει το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

* * * 

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού στο «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα και ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η ομάδα της Ηπείρου μπήκε δυναμικά στον αγώνα και πέτυχε γκολ από τα… αποδυτήρια με τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Κέβιν Ροσέρο (2’), ο οποίος θύμισε σε πολλά σημεία τον ξάδερφο του Χουάν Περέα, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στη γερμανική Στουτγκάρδη. Παρά τις ευκαιρίες ο ΠΑΣ δεν πέτυχε δεύτερο γκολ ή σωστότερα πέτυχε με τον Μπαγκαλιάνη, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η μπάλα τιμώρησε τους Γιαννιώτες που δέχτηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις από τον Λεβαδειακό με τον Μουτίνιο (45+1’). Το γκολ της νίκης ήρθε στην επανάληψη με υπογραφή του Εραμούσπε (73΄), ο οποίος ήταν και αρχηγός και πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες και φιλάθλους. 

Πώς έπαιξαν

Με απώλειες παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πέραν των τραυματιών Κόντε και Λέο που θα απουσιάσουν για αρκετούς μήνες, ο Θανάσης Στάικος μέτρησε και τις απουσίες των τραυματιών Ριένστρα, Λώλη και Πριόρ που αποκλείστηκε από την αποστολή, μιας και θεωρήθηκε ανέτοιμος. Ο τεχνικός του ΠΑΣ έδωσε φανέλα βασικού στον Μπαγκαλιάνη που έκανε ντεμπύτο ως βασικός, αφήνοντας στον πάγκο τον Παντελάκη.

Παρά το ανακάτεμα της τράπουλας, ο σχηματισμός παρέμεινε το 4-3-3. Kάτω από τα δοκάρια ήταν  ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Κιάκος, ενώ δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Μπαγκαλιάνης και ο Εραμούσπε. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Καραχάλιος, έχοντας μπροστά τους τον Λιάσο και τον Μπιλμπάο. Δεξιά στην επίθεση αγωνίστηκε ο Ροσέρο, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή ήταν ο Παμλίδης.

Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον Λεβαδειακό και ο προπονητής Γιάννης Ταουσιάνης, παλιός γνώριμος του ΠΑΣ μιας και υπήρξε βοηθός προπονητή του Γιάννη Πετράκη. Στη βασική ενδεκάδα του Λεβαδειακού ήταν ο Θέμης Τζημόπουλος που έπαιξε για 9 σεζόν στον ΠΑΣ, αλλά και ο Γιώργος Βρακάς, γιος του προέδρου της ΕΠΣΗΠ Κώστα, που αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ.Ο Μάρκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Κωνσταντινίδης, αριστερό ο Βήχος και στόπερ έπαιξαν  οι Τζημόπουλος και Μπάχανακ. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν  οι Μπέλμοντ, Σκβάρκα και Μεχία. Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε  ο Βρακάς, αριστερό ο Μουτίνιο και στην κορυφή της επίθεσης ο Δούμτσιος.

Γκολ από τα… αποδυτήρια με Ροσέρο

Ψυχωμένοι και αποφασισμένοι να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μπήκαν οι παίκτες του Θανάση Στάικου και ευτύχησαν να πετύχουν γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 2’ μετά από σέντρα του Σόρια από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μπιλμπάο έκανε τη σέντρα και με γυριστή χαμηλή κεφαλιά ο Ροσέρο την έστειλε στα δίχτυα του Μάρκοβιτς για το 1-0.  Ήταν το πρώτο γκολ του Ροσέρο σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΣ. Ο Κολομβιανός σκόρερ σήκωσε τη φανέλα με το νούμερο 9 στον πανηγυρισμό του, αφιερώνοντας το γκολ στον μεγάλο άτυχο και της φετινής σεζόν, τραυματία Πέδρο Κόντε.

Με τη φόρα του γρήγορου γκολ ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει κι άλλο τέρμα στο 4’.Σε παράλληλο γύρισμα του Ροσέρο από δεξιά, ο Παμλίδης έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η ομάδα της Βοιωτίας απάντησε στο δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΣ, με την ευκαιρία που δημιούργησε στο 16’. Έπειτα από σέντρα του Βήχου, ο Βρακάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Σούλη, προσπάθησε να τον κρεμάσει αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 19’ ήταν η σειρά του γκολκίπερ του Λεβαδειακού Μάρκοβιτς να διώξει τη μπάλα δύσκολα με ανάποδο χέρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπιλμπάο. Στο 22' ο Ροσέρο έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Ακυρωθέν γκολ ΠΑΣ - ισοφάρισε ο Μουτίνιο

Οι Γιαννιώτες που έψαχναν ένα δεύτερο γκολ για να τους διώξει το άγχος, το πέτυχαν στο 24’ αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπιλμπάο, ο Μπαγκαλιάνης στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά ψαράκι και την έστειλε στα δίχτυα του Μάρκοβιτς. Το γκολ ακυρώθηκε ορθά καθώς ο αμυντικός του ΠΑΣ ήταν οριακά εκτεθειμένος σύμφωνα με τις γραμμές του VAR. 

Στο 34’ ο Παμλίδης έκανε ωραία ντρίπλα σε αντίπαλό του, έκανε το σουτ και ο Μάρκοβιτς έπεσε στο κέντρο της εστίας και μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Κατερινιώτης επιθετικός προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ροσέρο. Ο Λεβαδειακός που εκτός από τη φάση με τον Βρακά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρώτο μέρος, ισοφάρισε αναπάντεχα στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1’). Ο Ελβετο-Πορτογάλος αριστερός εξτρέμ Μουτίνιο σούταρε από μακρινή απόσταση με το δεξί πόδι και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Σούλη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 .

PAS 8B

Εκατέρωθεν φάσεις

Παρά το γεγονός ότι το μομέντουμ στις αρχές της επανάληψης ήταν με τον Λεβαδειακό, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που δημιούργησε πρώτη απειλές για την αντίπαλη εστία στην επανάληψη. Στο 50’ ύστερα από διαγώνια μπαλιά στον Ροσέρο από τον Μπιλμπάο, ο Κολομβιανός επιθετικός  έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά ο Μάρκοβιτς με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, οι Γιαννιώτες έχασαν ακόμη πιο σημαντική ευκαιρία να ανακτήσουν το προβάδισμα. Στο 54’ μετά από σέντρα από δεξιά του Ροσέρο, η μπάλα πέρασε απ' όλους και στρώθηκε στον Μπιλμπάο από το ύψος του πέναλτι. Ο Ισπανός χαφ σούταρε με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Η ομάδα της Βοιωτίας δημιούργησε τη συνθήκη να πετύχει το δεύτερο γκολ στο 56’. Από τραγικό λάθος του Παμλίδη, έκλεψαν οι του Λεβαδειακού, ο Λούα-Λούα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Βρακάς με πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ. Μετά την είσοδο του Τζίμα στο ματς στο 60΄, ο Θανάσης Στάικος προχώρησε σε εσωτερική αλλαγή. Ο Τζίμας πήγε δεξί εξτρέμ και ο Ροσέρο στην κορυφή της επίθεσης. Βέβαια, ο προπονητής του ΠΑΣ με την είσοδο του Σταματελόπουλου στο 68’ ανακάτεψε εκ νέου την τράπουλα. Ο Ελληνοαυστραλός πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ο Τζίμας στα αμυντικά χαφ και ο Ροσέρο γύρισε δεξί εξτρέμ.

Πρώτη νίκη με υπογραφή Εραμούσπε

Μετά τις αλλαγές ο ΠΑΣ έγινε πιο δραστήριος στο επιθετικό σκέλος, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ στο 70’. Ο Ροσέρο έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έγινε γρήγορη εναλλαγή της μπάλας με τον Τζίμα, ο Μπιλμπάο έβγαλε την τελική ασίστ στον Σταματελόπουλο, ο οποίος ήταν ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι και κατάφερε να αστοχήσει.

Τρία λεπτά μετά την ευκαιρία του Σταματελόπουλου,  ο ΠΑΣ ευτύχησε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του, στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς, Αργεντινό Ροντρίγκο Εραμούσπε. Στο 73’ σε  φάση διαρκείας στα καρέ του Μάρκοβιτς, ο Ροσέρο σέντραρε από τα δεξιά, ο Σταματελόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Εραμούσπε με πλασέ  με το δεξί  στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Αργεντινό σκόρερ, τους συμπαίκτες του και τους φιλάθλους στις κερκίδες καθώς ήταν ένα τέρμα που ήρθε σαν ανακούφιση στο στρατόπεδο των Γιαννιωτών. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ για τον Εραμούσπε στο πρωτάθλημα, μετά από αυτό που πέτυχε με τη Λαμία. Ο Λεβαδειακός απάντησε στο γκολ στη φάση που έκανε στο 76’, όταν σε σέντρα του Λούα Λούα, ο Βήχος πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Σούλης. 

Οι Γιαννιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 82’ να κλειδώσουν πρόωρα την υπόθεση νίκη και να πετύχουν τρίτο γκολ. Έπειτα από ωραία ενέργεια του Μορέιρα από αριστερά, ο επιθετικός από τη Γουινέα έστρωσε παράλληλα στον Τζίμα στο ημικύκλιο της περιοχής αλλά ο παίκτης του ΠΑΣ αστόχησε, χάνοντας την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ.

Το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή Γκάμαρη βρήκε άπαντες στη γιαννιώτικη ομάδα να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από μία ισοπαλία και δυο ήττες. Τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» αντιμετωπίζει το ερχόμενο Σάββατο για την 5η αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα. Όσο για τον Λεβαδειακό μετράει τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Λεβαδειακός έδωσε τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας, καθώς είχε ζητήσει μεταφορά έδρας στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο έγινε τελικά στη Λεωφόρο λόγω του ότι δεν ήταν έτοιμο το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Διαιτησία: Γκάμαρης (Φωτόπουλος-Σαμοίλης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Κιάκος, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Λιάσος (68’ Σταματελόπουλος), Καραχάλιος, Μορέιρα (90+2’ Παντελάκης), Ροσέρο, Μπιλμπάο, Παμλίδης (60’ Τζίμας).

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μπάχανακ, Μεχία (46’ Χάμοντ), Μουτίνιο, Σκβάρκα (46’ Λούα-Λούα), Βήχος, Βρακάς (78’ Τορό), Δούμτσιος (78’ Τσιριγώτης), Κωσταντινίδης (68’ Ντεντάκης),  Μπελμόντ, Τζημόπουλος.

Δηλώσεις Προπονητών

Θανάσης Στάικος (ΠΑΣ Γιάννινα):

«Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, όπως είναι ο Λεβαδειακός, που η ανάγκη της νίκης για εμάς και οι τρεις βαθμοί ήταν επιτακτικοί. Σίγουρα αυτό δημιούργησε πίεση και όταν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα δεν είναι καλή. Ευτυχώς καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτό είναι που κρατάμε. Από εκεί και πέρα, ο Λεβαδειακός είναι μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού.

Μπήκαμε πολύ δυνατά στο πρώτο τέταρτο και μετά ισορρόπησε ο Λεβαδειακός ωστόσο τις ευκαιρίες τις είχαμε εμείς γιατί βρίσκαμε χώρους πίσω από την άμυνα του αντιπάλου και δημιουργήσαμε επικίνδυνες καταστάσεις. Δυστυχώς δεν κάναμε το 2-0 και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έγινε το 1-1. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τόσο καλά το ρυθμό ως το 70'. Από εκεί και μετά δείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ, ήμασταν πιο αποφασιστικοί και είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε και είναι μια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο για την ομάδα μας».

Για το ότι χάνονται πολλές ευκαιρίες: «Σπαταλάμε πολλές φάσεις για το επίπεδο που είμαστε και πιστεύω ότι είναι ένα κομμάτι που στην πορεία πρέπει να το διορθώσουμε. Έχει να κάνει με την ψυχολογία. Κυρίως όταν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα συμβαίνει αυτό ή είναι και το νεαρό της ηλικίας κάποιων παικτών. Ελπίζω στη συνέχεια να είμαστε πιο εύστοχοι και αποτελεσματικοί γιατί ίσως σε άλλα παιχνίδια να το πληρώσουμε».

 

Για το αν υπάρχουν εξελίξεις με την απόκτηση επιθετικού: «Οι μεταγραφές τελειώνουν σύντομα και πιστεύω ότι θα έρθει επιθετικός. Η διοίκηση έχει ασχοληθεί με κάποιες περιπτώσεις που είναι καλές και για αυτό είναι και δύσκολες. Μακάρι να επέλθει μια συμφωνία, χωρίς να λέμε ότι θα έρθει ο Μεσσίας, πιστεύουμε πολύ στους ήδη υπάρχοντες παίκτες και στη δουλειά, η ομάδα κάνει τη διαφορά, αλλά πιστεύω ότι στις επόμενες μέρες θα τελειώσει θετικά κάποια από τις περιπτώσεις που κοιτάμε».

 

Για το αν υπάρχει τέτοια εποχή ποιοτικός επιθετικός που θα βοηθήσει άμεσα: «Δεν περιμένουμε κάποιον Μεσσία και δεν υπάρχουν Μεσσίες στο ποδόσφαιρο. Θέλουμε έναν επιθετικό στη θέση του Κόντε. Η ομαδική δουλειά φτάνει μέχρι τα αντίπαλα καρέ. Μετά είναι θέμα μέρας και ποιότητας. Θέλουμε μια αξιόλογη μεταγραφή, τέτοια εποχή όντως δεν μπορούμε να βρούμε τον σούπερ σταρ αλλά θα βρούμε έναν επιθετικό να καλύψει επάξια το κενό που έχουμε εκεί»

Για την αναγκαιότητα της νίκης και το πάθος των παικτών: «Ο κόσμος μας έσπρωξε στη νίκη και το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες το εισέπραξαν από τον κόσμο μας. Η σύγκριση με την περσινή ομάδα και την προηγούμενη χρονιά είναι αναπόφευκτη και γίνεται συνεχώς, Επειδή ήμουν και πέρυσι στην ομάδα μπορώ να παρατηρήσω την αλλαγή ακόμα και σε παίκτες που είχαμε πέρυσι. Αυτή τη σύγκριση δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστείς και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια όλοι μας. Όποιο άγχος και όποια πίεση έρχεται είναι κυρίως από εκεί. Θεωρώ ότι με αυτή τη νίκη σιγά-σιγά, βήμα-βήμα όπως και πέρυσι τα παιδιά αυτά θα δείχνουν κάτι παραπάνω και ελπίζω να έχουμε καλύτερη συνέχεια».

Γιάννης Ταουσιάνης (Λεβαδειακός):

«Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Παίζαμε με μία ομάδα που γνωρίζαμε εξ΄ αρχής ότι θα μπει με αποφασιστικότητα και γνωρίζαμε και κάποια πράγματα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά δεχθήκαμε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και είναι θέμα αυτό για την ομάδα γιατί το έχει παρουσιάσει και στα άλλα παιχνίδια στα πρώτα λεπτά. 

Σαφώς μπήκε πολύ δυναμικά ο ΠΑΣ και αποφασιστικά. Κάποια στιγμή πήραμε  τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να δημιουργήσουμε απειλητικές καταστάσεις, αλλά ευτυχήσαμε και ισοφαρίσαμε. Ξεκινήσαμε το δεύτερο ημίχρονο έχοντας ένα μομέντουμ φτάνοντας απειλητικά στην αντίπαλη εστία αλλά χωρίς καθαρό μυαλό. Αφήσαμε κενούς χώρους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις λόγω της ταχύτητας των επιθετικών και προσωπικών ενεργειών.

Μετά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε χάσαμε τελείως τη συγκέντρωσή μας, δεν είχαμε ηρεμία, ήμασταν άναρχοι και ήμασταν μακριά από τον καλό μας εαυτό. Η ήττα πάντα σε στενοχωρεί, το θέμα είναι ότι είδαμε την ομάδα μας όπως δεν την έχουμε δει έως τώρα και είναι κάτι που θα μας βάλει σε μεγάλη σκέψη. Το σημαντικό είναι να έχεις ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο που να δημιουργείς τις συνθήκες να διεκδικείς πράγματα. Δεν το είχαμε αυτό και είναι δίκαιη η νίκη του ΠΑΣ».

Για το πώς νιώθει που επέστρεψε ως αντίπαλος στα Γιάννινα: «Κάθε φορά που έρχομαι στην πόλη χαίρομαι που βλέπω κάποια γνωστά πρόσωπα. Υπάρχουν καταστάσεις που δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα. Γεννήθηκε η κόρη μου εδώ, είχα άριστη συνεργασία με την ομάδα, φίλους. Από εκεί και πέρα πάντα αγωνιζόμαστε και μοχθούμε ώστε να καταφέρουμε το καλύτερο για την ομάδα μας».

Φιλική νίκη επί του Θεσπρωτού με 3-0

Σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ανατολής,  διάρκειας 70 λεπτών,  ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 του Θεσπρωτού.

Ο Θανάσης Στάικος είχε την ευκαιρία να τεστάρει τους παίκτες, οι οποίοι είτε έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια πρωταθλήματος, είτε καθόλου και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική τους κατάσταση.

Ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός,είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ. Μόλις στο 5’ ο Σταματελόπουλος ανατράπηκε από τον Βασιλάκη με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Σταματελόπουλος και παρά την προσπάθεια του Παππά που έπεσε στη σωστή γωνία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και με αυτό τον τρόπο έγινε το 1-0.

Στο 15’ οι Γιαννιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν ο Ρίζος με μπαλιά 30 μέτρων βρήκε τον Τζίμα, αυτός προχώρησε και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0. Στο 26' ο Τζίμας με ωραία ατομική προσπάθεια έδωσε στον Φοφανά, εκείνος βρήκε τον Κύρκο που έκανε το σουτ με τον Παππά να αποκρούει τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 58’. Ο Κύρκος εκτέλεσε το κόρνερ, ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού έκανε άστοχη έξοδο και ο Παντελάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας έχασε καλή στιγμή να μειώσει στο σκορ, όταν σε πλασέ του Χατζάκου στο 68’ ο Μπακαδήμας απομάκρυνε τη μπάλα επάνω στη γραμμή.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Τσάντας-Ευαγγέλου).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Τσάβος, Ποζνάνσκι, Παντελάκης (62’ Τσίρης), Μπακαδήμας, Πήλιος, Τζίμας (53’ Βλέτσας), Κύρκος, Ρίζος, Σταματελόπουλος (53’ Λώλης Ν.), Φοφανά.

Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα):  Παππάς, Γώγος, Βασιλάκης, Βαλιέντε, Μαντζουρανάκης, Μαρτίνεζ, Κωνσταντίνου, Διγκόζης, Λύγκας, Δρίτσας, Μπονίγια.

Αγωνίστηκαν οι Τσιμόπουλος, Ρούσης, Σεμερτζάκης, Ντόντης, Πανταζέλος, Χατζηγεωργίου, Οικονομικός, Μαγκρανζέ, Παππάς Ε., Τρομπούκης, Χατζάκος.