Την πρώτη του νίκη «κυνηγά» ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS LEBADEIAKOS

• Με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς  παρά τις απουσίες των Ριένστρα και Λώλη υποδέχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα το απόγευμα (7:15 μ.μ.) τον Λεβαδειακό στο «Ζωσιμάδες» σε μια κομβική αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Super League.

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν ήταν καλό για τον ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Κι αν οι ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ μπορούν να θεωρηθούν εντός προγράμματος, φυσικά αυτό δεν ισχύει για την εντός έδρας ισοπαλία με τη Λαμία, η οποία ήταν οδυνηρή και περισσότερο φαντάζει ως ήττα. Έτσι όπως είναι καταρτισμένο το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να παίρνει εντός έδρας νίκες καθώς παίζει με ομάδες από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και κάτω και έχει δύσκολες εκτός έδρας αποστολές.

Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 1 βαθμό και ισοβαθμούν με τους Ιωνικό και Λεβαδειακό. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θέλουν τη νίκη για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους προκειμένου να αφήσουν την ομάδα της Βοιωτίας στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Ο προπονητής Θανάσης Στάικος θα στερηθεί των υπηρεσιών των Ριένστρα και Λώλη, αλλά και των μακροχρόνια απόντων Κόντε και Λέο. Ο Ολλανδός Ντάαν Ριένστρα υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού στην προπόνηση της Τετάρτης και θα μείνει περίπου 10 ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ ο Λώλης ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και δεν κατάφερε να προπονηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα πλάνα του Στάικου

Περιορισμένες αλλαγές σε σχέση με τον παιχνίδι στη Ριζούπολη θα κάνει στο βασικό σχήμα ο Θανάσης Στάικος. 

Ο προπονητής του ΠΑΣ θα μείνει σταθερός στο 4-3-3 και το πιθανότερο είναι να προτιμήσει τον Μπαγκαλιάνη αντί του Παντελάκη ως παρτενέρ του Εραμούσπε στα στόπερ, ενώ στην αριστερή πλευρά της επίθεσης ο Τζίμας διεκδικεί τη θέση του Μορέιρα. 

Από τη χτεσινή προπόνηση πάντως φάνηκε ότι ο Στάικος θα εμπιστευτεί ξανά τον παίκτη από τη Γουινέα παρά την κακή του εμφάνιση στη Ριζούπολη. 

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Σούλης, Σόρια, Μπαγκαλιάνης (Παντελάκης), Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος, Μορέιρα (Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο. 

Ο Λεβαδειακός

Στα Γιάννενα βρίσκεται από χθες η αποστολή του Λεβαδειακού με τον Γιάννη Ταουσιάνη να έχει στην αποστολή τους: Μάρκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ντεντάκη, Βήχο, Τζημόπουλο, Λιάγκα, Μπαχανάκ, Παναγιώτου, Κωνσταντινίδη, Χάμμοντ, Μεχία, Βρακά, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Μπελμόντ, Ρεγκίς, Τορό, Τσιριγώτη, Λούα Λούα και Δούμτσιο.

Η ομάδα του Λεβαδειακού έκανε χαλάρωση χθες το βράδυ στα βοηθητικά γήπεδα του ΠΕΑΚΙ. 

Διαιτητής ο Γκάμαρης 

Ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Γκάμαρη θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος και Δημήτρης Σαμοΐλης επίσης από την Αθήνα και τέταρτος ο Άγγελος Αγγελάκης από την Μακεδονία. Στο VAR θα είναι ο Ευάγγελος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία και AVAR ο Ιορδάνης Απτόσογλου από την Αθήνα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δαμιανός Ευθυμιάδης από την Πιερία.

Σύμμαχος του ΠΑΣ η προϊστορία

Πλούσια είναι η προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό καθώς οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 21 φορές στα Γιάννινα και η σημερινή θα είναι η 22η. Από αυτές οι 10 είναι σε επίπεδο Α Εθνικής ή Super League και οι 11 σε επίπεδο Β Εθνικής ή Football League. Ο ΠΑΣ υπερτερεί στα Γιάννινα καθώς μετράει 10 νίκες έναντι 6 νικών του Λεβαδειακού, ενώ 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στα τέρματα οι Γιαννιώτες έχουν σκοράρει 25 φορές έναντι 21 που έχουν πετύχει οι Βοιωτοί.  Τελευταία νίκη χρονικά του ΠΑΣ είναι στις 25 Νοεμβρίου του 2018 όταν είχε επικρατήσει 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Κρίζμαν.

Το Σάββατο με Παναθηναϊκό

Τελικά το ερχόμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναθηναϊκό στις 9.30 μ.μ. Χθες η διοργανώτρια αρχή έκανε μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής και μετέφερε τόσο το ματς των Ηπειρωτών με τον Παναθηναϊκό, όσο και το Παναιτωλικός-ΑΕΚ μια μέρα νωρίτερα. 

Επαγγελματίες οι Τσίρης και Λώλης Ν.

Το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα υπέγραψαν χτες οι νεαροί Άγγελος Τσίρης και Νίκος Λώλης. Οι δύο ποδοσφαιριστές που πέρυσι αγωνίστηκαν με την Κ 19 και Κ 17 αντίστοιχα επιλέχθηκαν από τον Θανάση Στάικο να ακολουθήσουν την καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ και μετά από δύο μήνες προπονήσεων κατάφεραν να γίνουν επαγγελματίες.

Ο Άγγελος Τσίρης είναι 18 ετών (18/8/2004) αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου ενώ συχνά οπισθοχωρεί για να βοηθήσει ως σέντερ μπακ. Προέρχεται από τον ΑΟ Ανατολής και είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίπεδο Κ 15 και Κ 17. Το καλοκαίρι του 2021 η απόφαση να μην κατεβάσουν οι «κιτρινόμαυροι» ομάδα στην Κ 19, είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή του στα Γιάννινα. Στην περσινή εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΣ στη Super League Κ 19 είχε 22 συμμετοχές και 2 γκολ.

Ο 17χρονος Νίκος Λώλης (20/1/2005) κατάγεται από την Ηγουμενίτσα και είναι ξάδελφος με τον 20χρονο Αλέξανδρο Λώλη, βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας του ΠΑΣ. 

Κατά την περσινή σεζόν ήταν πρωταγωνιστής στην Κ 17 και στις αρχές του 2022 ανέβηκε στην Κ 19 όπου έπαιξε σε 5 ματς παρότι ανήκε στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.