Στη διάθεση του Στάικου ο τερματοφύλακας Πριόρ

on .

PAS PROPONHSH 8 9 22

• Με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και την επιστροφή του Γάλλου τερματοφύλακα Ζερόμ Πριόρ στις προπονήσεις συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τη σαββατιάτικη (10/09, 19:15) αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για την 4η αγωνιστική της Super League. 

Η χθεσινή ημέρα είχε καλά και κακά νέα για τον Θανάση Στάικο. Στα ευχάριστα ήταν η επιστροφή του Ζερόμ Πριόρ στις προπονήσεις. Ο Γάλλος τερματοφύλακας ξεπέρασε την κάκωση συνδέσμου στον αγκώνα και πιθανόν να βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα του Σαββάτου. Το πιθανότερο ωστόσο είναι να προτιμηθεί ο Σούλης για να ξεκινήσει βασικός κάτω από την εστία. Υπενθυμίζεται ότι ο Πριόρ είχε τραυματιστεί στον αγκώνα πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και αποκλείστηκε από τον αγώνα της Ριζούπολης.

Θλάση πρώτου βαθμού ο Ριένστρα

Τα δυσάρεστα νέα αφορούν τον Ντααν Ριένστρα. Ο Ολλανδός μέσος υπέστη τελικά θλάση πρώτου βαθμού και όχι τράβηγμα, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση και θα χάσει σίγουρα το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ενώ θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η απουσία του Ριένστρα από τη μεσαία γραμμή μειώνει τις επιλογές του Θανάση Στάικου ενόψει Λεβαδειακού, ενώ δεδομένη θα είναι και η απουσία του Λώλη. 

Οι σκέψεις για το βασικό σχήμα

Το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης είχε δουλειά πάνω στην αμυντική τακτική, η οποία έγινε μέσα από τακτικά παιχνίδια και δίτερμα στα ¾ του γηπέδου, ενώ στο τέλος οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ δούλεψαν πάνω στις στατικές φάσεις. Ο Θανάσης Στάικος φαίνεται ότι έχει κατασταλάξει στους εννέα από τους έντεκα που θα ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα με τον Λεβαδειακό  με δύο θέσεις να είναι αυτές που προβληματίζουν τον Έλληνα τεχνικό. Η μία είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού που θα είναι δίπλα στον Εραμούσπε με τον Μπαγκαλιάνη να διεκδικεί να ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος στη βασική ενδεκάδα στη θέση του Παντελάκη και  η άλλη  θέση είναι στα εξτρέμ όπου ο Τζίμας διεκδικεί θέση βασικού από τον Μορέιρα.Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Σούλης, Σόρια, Μπαγκαλιάνης (Παντελάκης), Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος, Μορέιρα (Τζίμας), Ροσέρο, Παμλίδης. 

Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζαν οι γνωστοί τραυματίες Κόντε και Λέο, ο Ριένστρα που δεν θα αγωνιστεί το Σάββατο μετά τον χθεσινό του τραυματισμό και τη θλάση πρώτου βαθμού που υπέστη στην προπόνηση και ο Α. Λώλης ο οποίος έκανε ατομικό. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη  για σήμερα στις 6 το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ. 

Διαιτητής ο Γκάμαρης 

Ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Γκάμαρη θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος και Δημήτρης Σαμοίλης επίσης από την Αθήνα και τέταρτος ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία. Στο VAR θα είναι ο Ευάγγελος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία και AVAR ο Ιορδάνης Απτόσογλου από την Αθήνα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δαμιανός Ευθυμιάδης από την Πιερία.