Έκθεση, παιχνίδια και… ποδήλατο για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων!

on .

DRIMTZIA AGNH SPYRIOYNHS GRHGORHS 8 9 22

• Πέρα από τις ποικίλες διαδρομές που περιλαμβάνει ο φετινός Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, ο μεγαλύτερος αθλητικός αγώνας του είδους σε ολόκληρη την Ήπειρο θα πλαισιωθεί και πάλι από ένα ποικίλο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς αφενός επιστρέφει δυναμικά η «Εβδομάδα Λίμνης», αφετέρου θα διεξαχθούν εκ νέου οι ψυχαγωγικοί αγώνες που συνόδευαν και στο παρελθόν το κυρίως αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης. Όλο αυτό το «πακέτο» απουσίασε τα δύο προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φέτος οι εκδηλώσεις που θα συνοδεύσουν το Ioannina Lake Run θα είναι πολλές και για κάθε ηλικία, όπως τόνισαν χθες οι διοργανωτές παρουσιάζοντας το πρόγραμμά τους. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Αγνή Δρίμτζια, υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Λίμνης», «είναι ένα πρόγραμμα που καλύπτει πολλά ενδιαφέροντα και κυρίως απευθύνεται στη νέα γενιά, στα παιδιά, που θα είναι οι αυριανοί δρομείς του Γύρου Λίμνης».

Το πρόγραμμα 

Πιο αναλυτικά, με αφορμή τον φετινό Γύρο Λίμνης, στην εκθεσιακή αίθουσα του Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» θα παρουσιαστεί μέχρι και την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνεται ο αγώνας έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Stills in Motion». 

Η έκθεση παρουσιάζει στιγμές από παλαιότερες διοργανώσεις του Ioannina Lake Run, όπως τις αποτύπωσαν με τους φακούς τους ο παγκοσμίως καταξιωμένος στην αθλητική φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας και οι συνεργάτες του Κωνσταντίνος Τσακαλίδης και Δημήτρης Τοσίδης. 

Την ερχόμενη Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου και ώρες 18.00 έως 19:30, θα γίνει στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» μία διαδραστική παράσταση αφήγησης με τίτλο «Τρέχα….. γύρευε. Ιστορίες, παραμύθια και παιχνίδια δρομικά». Η παράσταση θα ανέβει σε συνεργασία με την εταιρεία «Αδράχτι» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών, τα οποία θα συμμετέχουν με παιχνίδια δρομικά, κινητικά, μυθοπλασίας και λεκτικά. Αφήγηση Μαρία Μαχαίρα, ζωντανή μουσική Αντώνης Καρασταμάτης. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων, στο τηλ.: 6983448810.

Tην Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00, θα γίνει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» ημερίδα με θέμα «Αρχές διαχείρισης εθελοντών και αξιολόγησης των κινήτρων συμμετοχής τους σε αθλητικά γεγονότα – Η περίπτωση του Ioannina Lake Run». Θα μιλήσει ο Αθανάσιος Στρίγκας, Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

Η παρουσίαση θα εστιάσει στις αρχές και τα στάδια διαχείρισης του εθελοντικού προσωπικού σε αθλητικά γεγονότα τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στην αξιολόγηση των κινήτρων των εθελοντών στα γεγονότα αυτά. 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas. Είσοδος ελεύθερη.

Την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, ώρες 18.00 έως 20:00, στον αύλειο χώρο του «Δημ. Χατζής» θα φιλοξενηθεί δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο «Τα στεφάνια των νικητών» για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα οποία, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια και με τη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, θα κατασκευάσουν τα στεφάνια των νικητών του 16ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. 

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων, στο τηλ.: 6983448810.

Tέλος, την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00, θα λάβει χώρα, με αφετηρία την Πλατεία Μαβίλη μία ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή του Γύρου Λίμνης. Έχει τίτλο «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας». Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται και στην Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Ιωαννιτών. 

Ψυχαγωγικοί αγώνες

Πέρα από την «Εβδομάδα Λίμνης», μετά από απουσία δύο ετών επιστρέφουν φέτος και οι δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα του Ioannina Lake Run, στους οποίους προστίθεται και ένας παιδικός αγώνας, για μαθητές των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Ο αγώνας Lake Run Kids Race 1.000 μέτρων θα ανοίξει το πρόγραμμα του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου, με ώρα εκκίνησης τις 16.30 και θα ακολουθήσουν στις 17.00 ο Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. για ΑμεΑ, στις 17.30 ο αγώνας για οικογένειες «Family Run» και στις 18.00 ο πρωτότυπος αγώνας «Μαμά–Καρότσι».

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε ξανά αυτούς τους αγώνες, που δίνουν την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν στο Ioannina Lake Run», ανέφερε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Γρηγόρης Σπυριούνης, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό πως οι εγγραφές για τους δωρεάν αγώνες θα συνεχιστούν έως την ερχόμενη Τρίτη ηλεκτρονικά στο www.ioanninalakerun.gr και με τη συμπλήρωση του εντύπου στο Κέντρο Εγγραφών, που βρίσκεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».