Κ19 ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

on .

K19 AEK PAS

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα υποδομών της Super League 1 η Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε με σκορ 1-2 της ΑΕΚ στο παιχνίδι που έγινε το πρωί της Κυριακής στο Δημοτικό Γήπεδο Γαλατσίου (Άλσος Βεΐκου). Μάλιστα η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ήρθε με ανατροπή στο σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ υπέπεσε σε λάθη, όμως στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα των Γιαννιωτών. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο τερματοφύλακας Βρακάς, ο οποίος έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον ΠΑΣ στο 2’, όταν ο Κύρκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ απάντησε στο 4‘ με τον Βρακά να αποκρούει τη μπάλα σε πλασέ του Πάπα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 16’, όταν ο Πάπα εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του ΠΑΣ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βρακά για το 1-0. 

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Ανδρικόπουλου στο 21’ και στο 28’ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Χατζηνικολάου έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Βρακάς απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Κοντάκη που σε κενή εστία την έστειλε άουτ.

Η ομάδα του Αγγέλη είχε δοκάρι στο 37’. Ο Πήλιος σούταρε από πλάγια και έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Μπαλαμώτης βρήκε τη μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Στο 40’ ο Λώλης Ν. έκανε το σουτ αλλά ο Μπαλαμώτης μπλόκαρε τη μπάλα.

Η γιαννιώτικη ομάδα ισοφάρισε στο σκορ στο 56’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ζώνιου, ο Σάλο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας 1-1. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ έχασε σπουδαία ευκαιρία για νέο γκολ, όταν σε σουτ του Λώλη ο Μπαλαμώτης απέκρουσε η μπάλα έφτασε στον Φερεντίνο που έκανε νέο σουτ με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό. Στο 75’ ο Βρακάς μπλοκαρε σε σουτ του Μούτσα, ενώ είχε απάντηση και σε σουτ του Τσιόκρη στο 80’. 

Το νικητήριο γκολ (1-2) ο ΠΑΣ το πέτυχε στο 84’ με εκπληκτικό πλασέ του Σάλο ο οποίος αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Χρήστο Αγγέλη. Στις καθυστερήσεις ο Βρακάς απέκρουσε τη μπάλα σε σουτ του Γεωργέα.

Διαιτησία: Χρόνης (Θωμόπουλος - Μανούρας)

ΑΕΚ (Γενναίος Καραχάλιος): Μπαλαμώτης, Σβίγγος, Χατζηνικολάου (58’ Γιαννούλης), Κοσίδης, Βαλκάνης, Μαρούτσης, Πάπα, Γεωργόπουλος (46’ Τσιόκρης), Ανδρικόπουλος (46’ Χριστόπουλος), Κοντάκης (58’ Γεωργέας), Κοντορούχας (67’ Μούτσα).

ΠΑΣ Γιάννινα (Χρήστος Αγγέλης): Βρακάς, Πήλιος, Ναούμης, Ντώνος (46’ Σάλο), Καφενζής (59’ Τσίτσας), Τσίρης, Γερονικολός, Λώλης, Φερεντίνος, Κύρκος (81’ Βλέτσας), Ζώνιος (90’ Κύργιος).