Αλλαγές στην ενδεκάδα ετοιμάζει ο Θαν. Στάικος

on .

AEK PAS SHMATA

 

Το σοκ του νέου σοβαρού τραυματισμού και της ρήξης χιαστών του Πέδρο Κόντε καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος χωρίς άλλα αγωνιστικά προβλήματα ταξιδεύει σήμερα για την Αθήνα ενόψει της αναμέτρησης αύριο το βράδυ (04/09, 21:30) με την ΑΕΚ στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης για την 3η αγωνιστική της Super League. 

Εκτός από δύο βαθμούς στο παιχνίδι με τη Λαμία ο ΠΑΣ Γιάννινα χτυπήθηκε από δύο τραυματισμούς, ο ένας εκ των οποίων αποδείχτηκε εξαιρετικά σοβαρός. Μπορεί ο Πριόρ να γλίτωσε τη διάσειση από το χτύπημα του Σλίβκα, ωστόσο ο αρχηγός Πέδρο Κόντε στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό πόδι και θα μείνει περίπου 6 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. 

Πλέον, οι Γιαννιώτες καλούνται να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και να κοιτάξουν μπροστά. Στο στρατόπεδο του ΠΑΣ γνωρίζουν τις δυσκολίες που θα έχει η αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ωστόσο τόσο ο προπονητής Θανάσης Στάικος όσο και οι ποδοσφαιριστές είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην προσωρινή έδρα της «Ένωσης» στη Ριζούπολη.

Όλοι μέσα ενόψει ΑΕΚ

Η προετοιμασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κύλησε με ένα νέο πρόσωπο καθώς προπονείται με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο 22χρονος αμυντικός Μάκης Μπακαδήμας, ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τον Παναιτωλικό και συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο με τους Ηπειρώτες. Παρά το χτύπημα που δέχτηκε στην ποδοκνημική την Τρίτη ο Γιάννης Κιάκος, ο 24χρονος αριστερός μπακ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και επέστρεψε την Πέμπτη κανονικά στις προπονήσεις.

Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε και χτες και ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει ΑΕΚ. Χτες το πρωί οι παίκτες δούλεψαν πάνω στο build up σε απλή μορφή με περιορισμό στις πάσες. Πρόκειται για ένα νέο στοιχείο που θέλει να περάσει ο Στάικος στην ομάδα φέτος καθώς, σε αντίθεση με πέρυσι, η ομάδα προσπαθεί να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο με passing game από πίσω και τα πλάγια και όχι βαθιές μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση. Στη συνέχεια έγιναν αγωνιστικά παιχνίδια ρυθμού στο μισό γήπεδο και στο τέλος οι παίκτες εξασκήθηκαν πάνω στην αμυντική λειτουργία σε στατικές φάσεις.

Τα πλάνα του Στάικου

Σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας ο Θανάσης Στάικος προσανατολίζεται σε 3 ή και περισσότερες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Λαμία. Πέραν φυσικά της επίθεσης εκεί όπου θα λείπει πλέον ο αρχηγός Κόντε, ακόμα 3 είναι οι θέσεις που φαίνεται να παίζονται στο βασικό σχήμα. Συγκεκριμένα, αυτές είναι του τερματοφύλακα όπου ο Σούλης με την εμφάνιση του στο ματς με τη Λαμία έχει κερδίσει αρκετούς πόντους ώστε να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, στα χαφ όπου ο Λιάσος φαίνεται να κερδίσει τη θέση έναντι του Ριένστρα, ενώ Λώλης και Μορέιρα διεκδικούν μια ακόμη θέση στα άκρα. Από εκεί και πέρα στο μυαλό του Στάικου υπάρχουν σκέψεις και για άλλες θέσεις κυρίως μεσοεπιθετικά και ίσως έχουμε εκπλήξεις.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι Σούλης (Πριόρ), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπίλμπάο, Λιάσος, Μορέιρα (Λώλης), Παμλίδης, Ροσέρο.

Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα θα γίνει σήμερα το πρωί στις 09:00 στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Θανάσης Στάικος θα ανακοινώσει την αποστολή των Γιαννιωτών, η οποία θα αναχωρήσει οδικώς για την Αθήνα.

Διαιτητής και πάλι ο Μανούχος

«Εργολαβία» τους αγώνες του ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται ότι έχει πάρει ο διαιτητής Μανούχος. Μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα την 1η αγωνιστικ, η ΚΕΔ όρισε για δεύτερη φορά τον Ευάγγελο Μανούχο από την Αργολίδα να διευθύνει παιχνίδι του ΠΑΣ με ομάδα της Αθήνας και συγκεκριμένα το αυριανό με την ΑΕΚ.

Βοηθοί του Μανούχου θα είναι οι Αντώνης Σινιοράκης  από τα Χανιά και Δημήτρης Βεργέτης από την Αργολίδα. Τέταρτος θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία. Στο VAR θα βρίσκονται ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες και ο Ανδρέας Μεϊντάνας από την Αχαΐα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Λιαχούδης από τη Μακεδονία.

Κυριαρχεί η ΑΕΚ στην προϊστορία

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 25 φορές στο παρελθόν σε επίπεδο Α’ Εθνικής Κατηγορίας, μετέπειτα Super League. Στις 25 αυτές συναντήσεις, η ΑΕΚ έχει καταγράψει 20 νίκες, έχοντας και την συντριπτική υπεροχή στην προϊστορία των αναμετρήσεων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει φύγει από την Αθήνα τρεις φορές με τον βαθμό της ισοπαλίας και δύο με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

«Ναυάγησε» του Ρουμάνου επιθετικού

Αρκετά δύσκολη φαίνεται ότι θα είναι για τον ΠΑΣ Γιάννινα η αναζήτηση ενός αξιόλογου επιθετικού για να καλύψει τη θέση του Πέδρο Κόντε καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στη λήξη της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η περίπτωση του Ρουμάνου επιθετικού ο οποίος είχε επιλεχθεί από τον Θανάση Στάικο με βάση τα όσα είδε στα βίντεο, ναυάγησε οριστικά. 

Ο παίκτης αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας και μάλιστα πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και για να σπάσει το συμβόλαιο του θα έπρεπε να γίνει και η οικονομική υπέρβαση από την διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα η οποία δεν έγινε και έτσι οι όποιες συζητήσεις υπήρχαν οδηγήθηκαν σε ναυάγιο.

Ο Θανάσης Στάικος, ο οποίος περιμένει την βοήθεια από τη διοίκηση στην απόκτηση του επιθετικού, είναι μπροστά σε μια τηλεόραση και βλέπει βίντεο από διάφορους παίκτες, ωστόσο το να κάνει μια επιλογή από το «κάτω ράφι» για μια καίρια και βασική θέση εμπεριέχει και μεγάλο ρίσκο. 

Ο ΠΑΣ χρειάζεται ενδεκαδάτο επιθετικό που θα του δίνει λύσεις στη γραμμή κρούσης και αν η διοίκηση δεν ρίξει τα ανάλογα χρήματα τότε δύσκολα θα βρεθεί κάτι καλό. Το σημαντικό είναι ότι ο παίκτης που θα αποκτηθεί πρέπει να προσφέρει άμεσα και όχι να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής γιατί τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

Επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2024 για τον Λιάσο

Στον ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο 22χρονος Άγγελος Λιάσος. Το συμβόλαιο του Λιάσου τελείωνε τον Δεκέμβριο του 2022 και μετά από  μετά από συζητήσεις με τους διοικούντες της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στη γιαννιώτικη ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο Λιάσος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον ΠΑΣ το 2018 μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις που είχε με την ομάδα Κ 19, ενώ το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες το έκανε στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 εναντίον της Παναχαϊκής.