Ρουμάνο επιθετικό «εξετάζει» ο ΠΑΣ

on .

MPAKADHMAS MAKHS PAS

• Χωρίς προβλήματα και με την επιστροφή του Γιάννη Κιάκου σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων συνεχίστηκε χθες το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον Θανάση Στάικο να υπολογίζει τον αριστερό οπισθοφύλακα για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο Κιάκος ο οποίος είχε αποχωρήσει λίγο πριν το τέλος της προπόνησης την Τρίτη από χτύπημα συμπαίκτη του στο πόδι, δεν προπονήθηκε την Τετάρτη όπου και εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη που έδωσε το «πράσινο φως» στο να ξαναμπεί στις προπονήσεις.

Ο βαθμός δυσκολίας που έχει η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι μεγάλος αφού οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από εντός έδρας ήττα από τον Βόλο και θέλουν στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα να «ξεσπάσουν» μιας και σε περίπτωση νέας απώλειας θα αρχίζουν τα λαϊκά δικαστήρια. Αυτό βέβαια δεν απασχολεί διόλου τη γιαννιώτικη ομάδα η οποία προετοιμάζεται με ηρεμία και με προσοχή για το πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι. Η ένταση των προπονήσεων μέρα με τη μέρα αυξάνεται  ωστόσο το σίγουρο είναι πως ο Θανάσης Στάικος στο ματς με την ΑΕΚ θα δώσει το βάρος στην άμυνα με σκοπό να περιορίσει τα επιθετικά σχέδια του Αλμέιδα και τα επιθετικά ατού της «Ένωσης».

Η χθεσινή προπόνηση μετά το αρχικό ζέσταμα περιελάμβανε αγωνιστικά παιχνίδια μικρού χώρου 4Χ4, 5Χ5 και 6Χ6 με εστίες και με τακτικούς στόχους και στο τέλος έγινε παιχνίδι στα ¾ του γηπέδου 11 εναντίον 11 όπου εκεί ο Στάικος έδειξε τις σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει την Κυριακή η οποία είναι η εξής: Σούλης, Κιάκος, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Καραχάλιος, Λώλης, Ροσέρο, Μπιλμπάο και Παμλίδης.

Λίγο πριν το τέλος της προπόνησης ο Ροσέρο αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο πίσω μέρος του δεξιού ποδιού και αποχώρησε ωστόσο δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό. Ασφαλής διάγνωση θα υπάρξει σήμερα όταν και ο Κολομβιανός θα εξεταστεί από τον γιατρό του ΠΑΣ, Σταύρο Ριστάνη. 

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα για τα επόμενα 3 χρόνια θα είναι ο Αγρινιώτης αμυντικός Μάκης Μπακαδήμας καθώς η πλευρά του ποδοσφαιριστή ήρθε σε συμφωνία με τη γιαννιώτικη ΠΑΕ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

 Συμφώνησε για 3 χρόνια ο Μπακαδήμας 

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα για τα επόμενα 3 χρόνια θα είναι ο Αγρινιώτης αμυντικός Μάκης Μπακαδήμας καθώς η πλευρά του ποδοσφαιριστή ήρθε σε συμφωνία με τη γιαννιώτικη ΠΑΕ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Μπακαδήμας αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στον Παναιτωλικό και τις τελευταίες δύο ημέρες δοκιμάζονταν από τον Θανάση Στάικο στις προπονήσεις του ΠΑΣ, όπως σας είχαμε ενημερώσει και με χτεσινό ρεπορτάζ. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής ικανοποίησε το τεχνικό επιτελείο, το οποίο άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του. Μετά τις συζητήσεις μεταξύ του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Βασίλη Ρόβα με τους διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα επήλθε αρχικά χτες προφορική συμφωνία και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή.

Ο Γεράσιμος Μπακαδήμας είναι γεννημένος στις 6 Ιουνίου 2000 και έχει ύψος 1,81 μέτρα, ενώ ξεχωρίζει εμφανισιακά για το πυκνό μαλλί του. Η καταγωγή του είναι από την Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού. Το 2019 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και δόθηκε δανεικός στην ΑΕ Μεσολογγίου και στη συνέχεια στην Αναγέννηση Καρδίτσας, με την οποία είχε 4 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και ένα γκολ.

Τον Αύγουστο του 2021 ο Μπακαδήμας επέστρεψε στον Παναιτωλικό και είχε συνολικά 11 συμμετοχές με τους Αγρινιώτες την περασμένη σεζόν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας και play out.

 «Κολλάει» του Ρουμάνου, βλέπει επιθετικούς ο Στάικος

Στο χθεσινό ρεπορτάζ σας είχαμε ενημερώσει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα κοιτάζει τις περιπτώσεις δύο επιθετικών ενός Άγγλου και ενός Ρουμάνου με τον δεύτερο όπως είχαμε γράψει να είναι κοντά στο να αποκτηθεί. 

Τα σημερινά δεδομένα είναι ότι η περίπτωση αυτή έχει «κολλήσει» και ήδη ο Θανάσης Στάικος βλέπει βίντεο με περιπτώσεις και άλλων ποδοσφαιριστών ώστε αν ναυαγήσει η απόκτηση του Ρουμάνου επιθετικού να υπάρχει εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα στοιχεία που διαθέτει ο Ρουμάνος επιθετικός είναι  καλά, είναι έμπειρος και μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΣ.

Η διοίκηση της γιαννιώτικης ομάδας θα πρέπει να κινηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να κλείσει το κενό που αφήνει η απουσία του Κόντε και να βοηθήσει τόσο την ομάδα όσο και τον προπονητή ώστε να μπορούν να έχουν τον παίκτη που θα μπορεί να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. 

 Ο Μανούχος «άρχοντας» του αγώνα

Η ΚΕΔ  μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα την 1η αγωνιστική όρισε για δεύτερη φορά τον Ευάγγελο Μανούχο από την Αργολίδα να διευθύνει παιχνίδι του ΠΑΣ με ομάδα της Αθήνας και συγκεκριμένα αυτό με την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Βοηθοί του θα είναι οι Αντώνιος Σινιοράκης  από τα Χανιά και Δημήτρης Βεργέτης από την Αργολίδα. Τέταρτος θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία.

Στο VAR θα βρίσκονται ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες και ο Ανδρέας Μεϊντάνας  από την Αχαΐας. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Λιαχούδης από τη Μακεδονία.

Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ