Η ατυχία και τα δάκρυα του Κόντε ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-1

on .

PAS 1

Μπορεί ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία να αναμετρήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες» και να μην υπήρξε νικήτρια ομάδα καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, ωστόσο εκείνη που σίγουρα επικράτησε ήταν η ατυχία και η κακοδαιμονία που χτύπησε σκληρά τους Γιαννιώτες.

Ο αρχηγός Πέδρο Κόντε σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντε Βινσέντι τραυματίστηκε σοβαρά και υπάρχουν φόβοι για πιθανή νέα ρήξη χιαστού, αυτή τη φορά στο αριστερό του πόδι, κάτι που θα αποδειχτεί με τη σημερινή μαγνητική. Ο Ισπανός επιθετικός αποχώρησε δακρυσμένος από το γήπεδο, με τους Γιαννιώτες φιλάθλους να τον στηρίζουν έμπρακτα. Τα χειρότερα γλίτωσε ο Γάλλος τερματοφύλακας Πριόρ που συγκρούστηκε με τον Σλίβκα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο απέφυγε τη διάσειση και θα μείνει λίγες ημέρες εκτός προπονήσεων.

Στο αγωνιστικό σκέλος, το οποίο μοιραία πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε νωρίς με την κεφαλιά-«ψαράκι» του Εραμούσπε (13’) μετά το κόρνερ του Σόρια, ωστόσο οι δύο τραυματισμοί τον επηρέασαν στην επανάληψη. Η Λαμία πήρε τα ηνία του αγώνα, ισοφάρισε με τον Νούνιες (58’) και έχασε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, ενώ ο ΠΑΣ είχε χαμένο τετ α τετ με τον Κιάκο. 

Πώς έπαιξαν

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στον Ολυμπιακό παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο στον αγώνα με τη Λαμία ο Θανάσης Στάικος. Συγκεκριμένα, οι Ριένστρα, Ροσέρο και Παμλίδης πήραν τις θέσεις των Λιάσου, Λώλη και Μορέιρα αντίστοιχα που έμειναν στον πάγκο. Ο προπονητής του ΠΑΣ προτίμησε και πάλι σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Καραχάλιος, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους  Ριένστρα και Μπιλμπάο. Στην τριπλέτα της επίθεσης δεξί εξτρέμ ήταν ο Ροσέρο, αριστερό ο Παμλίδης και στην κορυφή ο αρχηγός της γιαννιώτικης ομάδας, Πέδρο Κόντε.

Από την πλευρά του ο Ιταλός τεχνικός της Λαμίας Τζανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σαράνοφ, δεξί μπακ ο Σιμόν, αριστερό ο Γκοράνοφ και στα στόπερ έπαιζαν οι Αντέτζο και Κορνέζος. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μπεχαράνο, Σλίβκα και μπροστά τους εσωτερικά χαφ οι Ντε Βινσέντι και Νιούνιες πίσω από τους Τσιλούλη και Μανούσο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με το… καλησπέρα VAR 

Με φουλ επίθεση και αρκετά αποφασισμένοι μπήκαν στο παιχνίδι με τη Λαμία οι Γιαννιώτες, πρόθυμοι να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε άλλον αέρα για τη συνέχεια. Με τη συμπλήρωση 25 δευτερολέπτων στο παιχνίδι, ο Παμλίδης μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον στόπερ της Λαμίας Κορνέζο με τον διαιτητή Τσακαλίδη να καταλογίζει αρχικά πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε από το VAR το οποίο σωστά έκρινε πώς δεν υπάρχει παράβαση, ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του και το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς παράβαση.

Προβάδισμα με Εραμούσπε

Μπορεί να μην δόθηκε η δυνατότητα στους παίκτες του Στάικου να πετύχουν το πιο γρήγορο γκολ της σεζόν, όμως ευτύχησαν στο 13’ να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Εραμούσπε βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας και με γυριστή κεφαλιά ψαράκι πρόλαβε τους αμυντικούς και νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, το οποίο έμελλε να πετύχει ο Αργεντινός στόπερ, ανοίγοντας λογαριασμό στο φετινό μαραθώνιο.

Χαμηλό τέμπο, εκατέρωθεν φάσεις

Παρότι θα περίμενε κανείς το γρήγορο προβάδισμα του ΠΑΣ Γιάννινα να δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα στους παίκτες του Θανάση Στάικου και να κυνηγήσουν ακόμη ένα γκολ που θα τους έδιωχνε από νωρίς το άγχος, δεν συνέβη κάτι τέτοιο και η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Λαμία μετά το ημίωρο βρήκε χώρους, πήρε τα ηνία του αγώνα και προς το τέλος του ημιχρόνου έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στο 19’ ένα σουτ από τον Μπεχαράνο το οποίο κατέληξε ελαχιστα πάνω από την εστία του Πριόρ. Ο Ντε Βινσέντι έκανε το σουτ στο 30’, ο Πριόρ έκανε την επέμβαση αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, καθώς ο παίκτης της Λαμίας ήταν σε αντικανονική θέση.

Έχοντας αρκετή ώρα να προκαλέσει προβλήματα για την εστία του Σέρβου τερματοφύλακα της Λαμίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε αισθητή δις την παρουσία του στα καρέ του στο 38’. Ο Μπιλμπάο έκανε το σουτ από τον άξονα αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Κόντε έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η πιο σημαντική ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση η Λαμία χάθηκε στο 45+3’. Από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Βινσέντι, ο Κορνέζος πήρε την κεφαλιά και ο Κιάκος απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΣ λειτούργησε πυροσβεστικά στη φάση αυτή,καταφέρνοντας να πάει η ομάδα του στα αποδυτήρια για την αναπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ της 1-0.

Τραυματισμός Πριόρ- ισοφάρισε ο Νούνιες

Η κακοδαιμονία χτύπησε για τα καλά τον ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο στον πρώτο κιόλας εντός έδρας αγώνα του για το φετινό πρωτάθλημα. Πρώτος το όσκαρ της ατυχίας έλαβε ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζερόμ Πριόρ, ο οποίος στο 50’ συγκρούστηκε με τον Σλίβκα, ο οποίος τον χτύπησε με το πόδι στο πρόσωπο κατά την πτώση σου Πριόρ, ο οποίος και αντικαταστάθηκε στο 52’ από τον Σούλη. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον Πριόρ έκαναν λόγο για διάσειση. Ο Γάλλος πορτιέρο μετέβη στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες και τα νέα ήταν ευχάριστα καθώς απέφυγε τη διάσειση και θα μείνει απλώς 3-4 ημέρες εκτός προπονήσεων.

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη αξιόλογη στιγμή της επανάληψης, καθώς στο 56’ από πλασαριστή εκτέλεση φάουλ του Σόρια στον Καραχάλιο, ο Καρδιτσιώτης αμυντικός χαφ έβγαλε τη σέντρα, οι αμυντικοί απομάκρυναν τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπιλμπάο που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η ομάδα της Φθιώτιδας μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι ισοφάρισε σε 1-1 στο 58’. Σε σέντρα από δεξιά του Σιμόν, ο Νούνιες νίκησε στον αέρα τον Παντελάκη και με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Σούλη και ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ και για τη Λαμία στο πρωτάθλημα, μιας και στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί από την ΑΕΚ με σκορ 0-3.

PAS 8B

Χαμένο τετ α τετ Κιάκου

Η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να ανακτήσει το προβάδισμά του στο σκορ χάθηκε στο 64’ με τον Κιάκο. Ο Ροσέρο συνδυάστηκε με τον Παμλίδη, αυτός έβγαλε ασίστ στον Κιάκο που βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ αλλά τον νίκησε ο Σέρβος γκολκίπερ που έδιωξε σε κόρνερ. Από ωραίος που απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, εξελίχθηκε σε μοιραίος ο Γιάννης Κιάκος καθώς δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στη μοναδική ουσιαστικά καθαρή ευκαιρία που δημιούργησε η ομάδα του στην επανάληψη.

Σοκ με τον τραυματισμό Κόντε

Η πιο τραγική στιγμή στον σαββατιάτικο αγώνα ήρθε στο 67’. Ντε Βινσέντι και Πέδρο Κόντε διεκδίκησαν την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Ο 34χρονος Ισπανός επιθετικός έπεσε στο έδαφος και έπιασε το αριστερό του πόδι. Άμεσα έγινε αντιληπτή η σοβαρότητα του τραυματισμού του και δέχθηκε ιατρική φροντίδα από τον γιατρό Σταύρο Ριστάνη και τον φυσιοθεραπευτή Φίλιππο Σκόρδο. Παρά την ενθάρρυνση του ιατρικού επιτελείου, συμπαικτών του στον ΠΑΣ αλλά και παικτών της Λαμίας ο Κόντε ήταν απαρηγόρητος και ξέσπασε σε λυγμούς. 

Ο Ισπανός αντικαταστάθηκε από τον Λώλη και αποχώρησε κουτσαίνοντας για τα αποδυτήρια. Οι φόβοι για τον Κόντε είναι ότι υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό πόδι του, κάτι που θα φανεί οριστικά με την μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΣ. Το καλό σενάριο είναι να έχει πειραχτεί μόνο ο έσω πλάγιος μυς και ο μηνίσκος και όχι ο χιαστός, κάτι που θα φανεί οριστικά σήμερα. 

Τα ηνία και τις φάσεις η Λαμία

Σοκαρισμένοι από την εικόνα του τραυματισμού και κυρίως του δακρυσμένου αρχηγού τους, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ έπρεπε να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους, έχοντας δει δυο συμπαίκτες του να αποχωρούν τραυματίες από το ματς σε διάστημα ενός τετάρτου. Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της Λαμίας, η οποία έφτασε μία ανάσα από το να κάνει την ολική ανατροπή στο 72’. Ο Σλίβκα έκανε σέντρα από αριστερά, ο Σούλης με τον Μπιλμπάο μπερδεύτηκαν, η μπάλα έφυγε από το γόνατο του Σούλη, έφτασε στον Τζανδάρη που αστόχησε σε κενή εστία. Η τύχη ήταν με την πλευρά του ΠΑΣ στη φάση αυτή. 

Τρία λεπτά μετά ο Λιθουανός Σλίβκα δημιούργησε νέο ρήγμα στην άμυνα του ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, στο 77’ από δεξιά έκανε ντρίπλες, έβγαλε στον Τσιλούλη που έκανε το πλασέ αλλά ο Σούλης με το αριστερό του πόδι έδιωξε τη μπάλα.

Μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησε στο 79’, ο Στάικος γύρισε το σύστημα του ΠΑΣ σε 4-2-3-1 με τους Καραχάλιο- Λιάσο δίδυμο στα αμυντικά χαφ, επιτελικό χαφ τον Τζίμα, δεξί εξτρέμ τον Λώλη, αριστερό τον Μορέιρα και στην κορυφή της επίθεσης τον Ροσέρο.

Στο 87’ ο τερματοφύλακας Σούλης κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-1, όταν σε σουτ που επιχείρησε ο Τζανδάρης πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Ο ΠΑΣ απάντησε με την ευκαιρία του Λώλη στο 90’. Σε σέντρα του Σόρια, ο Εραμούσπε πάσαρε με κεφαλιά στον Λώλη που έκανε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι πολλές διακοπές στο παιχνίδι λόγω κυρίως των δυο σοβαρών τραυματισμών παικτών του ΠΑΣ οδήγησαν τον τέταρτο διαιτητή να δείξει  12 λεπτά καθυστερήσεις. Στο 98' σε σέντρα του Μορέιρα, ο Λώλης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ. Στην τελευταία προσπάθεια στο ματς για τη Λαμία, στο 90+11 ο Γιακουμάκης έκανε το σουτ από τη σέντρα του Σλίβκα αλλά ο Σούλης έδιωξε την μπάλα.

Διαιτησία: Τσακαλίδης (Χριστάκογλου- Στάικος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (52’ λ.τρ. Σούλης), Σόρια, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (69’ Λιάσος), Μπιλμπάο (79’ Τζίμας), Ροσέρο, Παμλίδης (79’ Μορέιρα), Κόντε (69’ λ.τρ. Λώλης)

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέντζο, Νούνιες (79’ Τσούκαλος), Μανούσος (67’ Γιακουμάκης), Σλίβκα, Σιμόν, Ντε Βινσέντι (67’ Τζανδάρης), Μπεχαράνο (87’ Μπάμπης), Γκοράνοφ, Τσιλούλης, Κορνέζος.

**

Δηλώσεις προπονητών

Θανάσης Στάικος (ΠΑΣ Γιάννινα):

«Έγινε ένα παιχνίδι που είχε δύο μορφές. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τακτική οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους ανάπτυξης για να φτάσουν σε κάποιο γκολ. Η δική μας ομάδα παρότι έδειξε να έχει κάποια κινητικότητα καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και ευκαιρίες είχαμε και το γκολ πετύχαμε, ενώ προς το τέλος του πρώτου μέρους η Λαμία ισορρόπησε και έτσι κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα νευρικό και όσο περνούσε η ώρα και άναρχο. Οι φάσεις ήταν εκατέρωθεν και θα μπορούσε η κάθε ομάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή να σκοράρει. Είναι κάτι που δεν το θέλουμε, θέλουμε ανάπτυξη από πίσω και να ελέγχουμε τον ρυθμό. Τόσο οι τραυματισμοί και η μορφή του αγώνα μας κράτησαν σε εγρήγορση μέχρι το τέλος και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλά και να δεχθούμε γκολ. Συνεχίζουμε, η δουλειά για εμάς είναι η επόμενη μέρα και η επόμενη προπόνηση και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για τον σοβαρό τραυματισμό εκ νέου του Κόντε: «Τα δάκρυα του Κόντε στα αποδυτήρια δημιουργούν έντονα συναισθήματα και είναι ένα αξιοσημείωτο και δυσάρεστο γεγονός. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ο Πέδρο θα βρει τη δύναμη να γυρίσει υγιής».

Για το αν ο τραυματισμός του Κόντε αλλάζει τα δεδομένα στα μεταγραφικά: «Για την επιθετική γραμμή δεν υπήρχε κάτι υπόψιν, δεν κοιτούσαμε εκεί, είναι και ο Λεό που θα επιστρέψει. Θα δούμε, πρέπει να τα βάλουμε κάτω για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες μέρες».

Για το αν είδε κάτι από αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις: «Είδαμε ανά διαστήματα και για λίγα λεπτά. Κυρίως δεν μπορούσαμε να έχουμε συνδυαστικό παιχνίδι. Είχαμε κάποιες στιγμές, αλλά πιο πολύ πήγε σε μεταβάσεις και προσωπικές ενέργειες από τα πλάγια. Ναι μεν κάποια στιγμή αναπτυχθήκαμε και αυτό έγινε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και ένα πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Θα ήθελα να δω περισσότερο ισορροπία, να μην υπάρχει αυτός ο τρελός ρυθμός στο παιχνίδι γιατί εμάς δεν μας αρέσει και ας κάνουμε λιγότερες ευκαιρίες. Εγώ είμαι αισιόδοξος, πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά, πιστεύω στη δουλειά και σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αργά ή γρήγορα θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Τζιανλούκα Φέστα (Λαμία):

«Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω τη στενοχώρια μου για αυτό που συνέβη στον Κόντε. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους. Όσον αφορά το παιχνίδι είμαι πολύ ευχαριστημένος για την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο όπου δείξαμε προσωπικότητα. Είχαμε δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και θεωρώ ότι είναι το πιο δίκαιο».

Για το αν η ομάδα του μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι: «Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο βαθμός είναι σημαντικός και η αντίδραση μας μέσα στο παιχνίδι αρκετά καλή. Στα πρώτα λεπτά δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι και όπως εμείς είχαμε στη συνέχεια δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες για να βάλουμε δεύτερο γκολ στο δεύτερο μέρος, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να το κάνει και ο ΠΑΣ απέναντι σε εμάς. Το πιο σημαντικό από όλα έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για να δοκιμάσουμε την αντίδραση μας, τον χαρακτήρα μας και την προσωπικότητα μας σαν ομάδα όταν κάτι πάει στραβά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντίδραση των παικτών μου».

Για το αν θα βοηθήσουν τη Λαμία οι μεταγραφές: «Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και όλοι οι παίκτες θα φανούν χρήσιμοι κατά τη διάρκεια της σεζόν και θα πρέπει να δουλεύουν για να διεκδικήσουν τη θέση τους στην ενδεκάδα. Μόλις γίνει αυτό θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Υπάρχει η πιθανότητα να έρθει ένας ακόμη ποδοσφαιριστής. Για τους οπαδούς μας είναι σημαντικό να τους έχουμε μαζί μας σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και τους ευχαριστούμε για αυτό».

**

DE VINCENTI

Η συγκίνηση του Ντε Βινσέντι

• Φανερά συγκινημένος έως βουρκωμένος για την επιστροφή του στα Γιάννινα μετά από 8 χρόνια εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο πρώην μεσοεπιθετικός των Γιαννιωτών που μετά την Κύπρο επέστεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας. 

Για τη ζεστή υποδοχή: «Ήρθα στα Γιάννενα μετά από 8 χρόνια. Ήταν ιδιαίτερο το ματς για εμένα με πολλά συναισθήματα. Άρχισε η καρδιά μου να χτυπά δυνατά όταν ερχόμασταν στο δρόμο και φτάναμε στα Γιάννενα γιατί εδώ ήρθα μικρός και γύρισα πλέον όντας πατέρας παιδιού. Ο κόσμος δεν με ξεχνάει ούτε εγώ τους ξεχνάω, ήταν ιδιαίτερο για εμένα».

Για το ζεστό χειροκρότημα και αν ήθελε να γυρίσει: «Εγώ όταν έφυγα και τώρα και τότε και ποτέ δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να γυρίσω. Καταλαβαίνω έτσι είναι το ποδόσφαιρο, η ομάδα αυτή θα είναι πάντα στην καρδιά μου γιατί εδώ μεγάλωσα, ήρθα από μικρός και η πόλη με αγκάλιασε».

Για το εάν ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία: «Ναι και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες. Νομίζω πώς εμείς στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δυο καθαρές φάσεις, αν στο τέλος έπρεπε να κερδίσει μία ομάδα ήταν η Λαμία».

Για τον Πέδρο Κόντε: «Όχι μόνο για τον Κόντε, αλλά για κάθε παίκτη είναι πολύ δύσκολο. Εγώ τα τελευταία χρόνια είχα τα αρκετούς τραυματισμούς, αλλά οι χιαστοί είναι κάτι το διαφορετικό. Ελπίζω να γίνει καλά, σύντομα να γυρίσει γιατί η ομάδα τον χρειάζεται, είναι σημαντικός παίκτης. Πέρα από γκολτζής είναι ένας καλός άνθρωπος. Δεν ξέρω ακόμα τι έχει γίνει, αλλά εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ: «Θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, η ομάδα αυτή θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Θέλω το καλύτερο για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη δική μου ομάδα».

**

Έμπρακτη στήριξη στον άτυχο Κόντε

• Την έμπρακτη στήριξη και την αγάπη τους στον μεγάλο άτυχο Πέδρο Κόντε εξέφρασαν οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιπροσωπεία τους πήγε το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι του Ισπανού επιθετικού στα Καρδαμίτσια και τον αποθέωσε, θέλοντας να του ανεβάσει το ηθικό μετά το νέο σοβαρό τραυματισμό του, αυτή τη φορά στο αριστερό του πόδι.

Μπορεί η μοίρα να παίζει άσχημα παιχνίδια στον Πέδρο Κόντε, ωστόσο ο Ισπανός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα έχει πάντα στο πλευρά του όλους τους Γιαννιώτες φιλάθλους.  Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Πέδρο Κόντε την 2η αγωνιστική. Πέρυσι ήταν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, φέτος ήταν με τη Λαμία. Μετά το δεξί γόνατο, όπως όλα δείχνουν ο Κόντε υπέστη ρήξη χιαστού και στο αριστερό πόδι και θα μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. 

Ο Ισπανός επιθετικός αποχώρησε δακρυσμένος από το «Ζωσιμάδες», μην μπορώντας να πιστέψει την κακοδαιμονία που τον κυνηγάει. Βουρκωμένος και στεναχωρημένος πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του, στην περιοχή των Καρδαμιτσίων.

Εκεί τον περίμενε όμως μια ευχάριστη έκπληξη καθώς αντιπροσωπεία περίπου 20 ατόμων από τον σύνδεσμο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκαν στο σπίτι του και τον υποδέχτηκαν με συνθήματα. Οι οπαδοί του ΠΑΣ συνομίλησαν με τον αρχηγό και του εξέφρασαν την αγάπη τους και την στήριξή τους. 

Του ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση και εκείνος με έντονη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια τους ανταπέδωσε λέγοντας πώς κι εκείνος τους αγαπάει και τους ευχαριστεί για όλα. Παρά την πεσμένη του ψυχολογία ο Ισπανός υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ξεπεράσει σύντομα τον τραυματισμό του και να επιστρέψει υγιής και πάλι στα γήπεδα.