Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ για το τουρνουά του Βόλου

on .

PAS GIANNINA PROPONHSH 4 7 2022

l Με τη συμμετοχή των Ποζνάνσκι και Κύρκου σε μέρος του προγράμματος προπόνησης συνεχίστηκε χτες η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει και της συμμετοχής των Γιαννιωτών στο φιλανθρωπικό τουρνουά και τον φιλικό αγώνα με τον Βόλο το βράδυ της Κυριακής (07/08, 9:00 μ.μ.) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο Γερμανοπολωνός Λουίς Ποζνάνσκι ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του στον τετρακέφαλο και έλαβε μέρος στο πρώτο κομμάτι του προγράμματος και στη συνέχεια έκανε ατομικό με γύρους τρεξίματος. Κομμάτι της προπόνησης και όχι ολόκληρη έκανε και ο νεαρός Ιάσονας Κύρκος, ο οποίος τις προηγομενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, ενώ εκτός δράσης παραμένει ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός Απόστολος Σταματελόπουλος που έχει τραυματισμό στον αστράγαλο.

Μετά το αρχικό ζέσταμα το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε εξάσκηση πάνω στο επιθετικό pressing με αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους. Στη συνέχεια ασκήσεις με τακτικό προσανατολισμό και στο τελευταίο κομμάτι έγινε οικογενειακό δίτερμα 11 εναντίον 11 σε όλο το μήκος του γηπέδου στο ΠΕΑΚΙ.

Στον... αέρα και η Super League 2

Μετά την Super League 1 και την αναστάτωση που έχει επιφέρει η μη καταβολή των κρατικών χρημάτων από το στοίχημα, παρόμοια στάση φαίνεται πως υιοθετεί και η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Συγκεκριμένα, η θέση της Super League 2 είναι ότι αν οι ομάδες της κατηγορίας δεν πάρουν χρήματα από τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος και την ΕΡΤ το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει.

Την πρόθεση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος κατά την τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της μικρής λίγκας. Τα χρήματα που ανακοινώθηκε ότι θα πάρουν ως προκαταβολή πέρυσι οι ομάδες της Super League 2 ήταν από 250.000 ευρώ.

Το ενδεχόμενο να αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1 άφησε ανοιχτό μιλώντας στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, εστιάζοντας κι αυτός στα χρήματα που περιμένουν οι ομάδες για το στοίχημα.

Τα χρήματα που πήραν ως προκαταβολή πέρυσι οι ομάδες της Super League ήταν από 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα χρήματα που δόθηκαν το 2021 ήταν προκαταβολή που αντιστοιχούσε στο 2022 και ότι πλέον η επόμενη χρηματοδότηση που θα αντιστοιχεί στο 2023 θα δοθεί στις αρχές του επόμενους έτους. 

Θ. Μυριούνης