Κουπί από… χρυσάφι τράβηξε και πάλι η Κατερίνα Γκόγκου!

on .

GOGOY KATERINA KOPHLASIA

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε η Ελλάδα χάρη στις επιτυχίες των νεαρών κωπηλατών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων  που διεξήχθη στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας, κατακτώντας συνολικά τρία χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο.

Η Γιαννιώτικη Κωπηλασία εκπροσωπήθηκε επάξια στη διοργάνωση από μία αθλήτρια η οποία αποδεικνύει διαρκώς ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της. Ο λόγος για τη νεαρή Κατερίνα Γκόγκου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η οποία ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Νεανίδων. Μάλιστα, η Γκόγκου, τερματίζοντας με χρόνο 7:35.64, κέρδισε την πρώτη θέση με διαφορά σχεδόν έξι δευτερολέπτων από την Ιταλίδα Σπιριτο που ήρθε δεύτερη με χρόνο 7:41.09, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Ελβετίδα Κιουεν με χρόνο 7:41.9. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρωταθλήτρια του Ν.Ο.Ι. πριν λίγο καιρό είχε πάρει το χρυσό στο ίδιο αγώνισμα και κατά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που επίσης διεξήχθη στο Βαρέζε!

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά τον μεγάλο τελικό της Κυριακής η χρυσή Πρωταθλήτρια ανέφερε ότι νιώθει πάρα πολύ χαρούμενη που ένα όνειρό της έγινε πραγματικότητα, κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσε καν να φανταστεί, όπως είπε χαρακτηριστικά. Για τη φετινή χρονιά, σημείωσε πως επόμενος στόχος είναι οι προκρίσεις που θα της εξασφαλίσουν, αν πάει καλά, μία θέση στην Εθνική Ομάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. 

Οι υπόλοιποι Γιαννιώτες

Όσον αφορά στις υπόλοιπες Γιαννιώτικες συμμετοχές, την πρώτη θέση στον μικρό τελικό της Δικώπου Εφήβων και την έβδομη στη γενική κατάταξη πήραν οι Βασίλης Κωστούλας - Δημήτρης Κούτρας τερματίζοντας σε 6:42.41. Στη δεύτερη θέση του μικρού τελικού και στην όγδοη της γενικής κατάταξης τερμάτισε η Τετράκωπος των Νεανίδων, στην οποία συμμετείχε η Γιαννιώτισσα Δήμητρα Παπαϊωάνου, ενώ τη δεύτερη θέση στον τελικό Γ΄ και τη 14η στη γενική κατέλαβε το Διπλό των Εφήβων με τον Λεωνίδα Κοπίδη.

Συγχαρητήρια 

Την παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων συγχαίρει ο Δήμος Ιωαννιτών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων - Νεανίδων. «Με την επιτυχία αυτή γράφεται μία ακόμη λαμπρή σελίδα στη γιαννιώτικη Κωπηλασία», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει επίσης τους Βασίλη Κωστούλα και Δημήτρη Κούτρα για την κατάκτηση της έβδομης θέσης στον τελικό της Δικώπου Εφήβων, καθώς και τους υπόλοιπους αθλητές του Ν.Ο.Ι. που συμμετείχαν στην εθνική αποστολή.  «Η Κωπηλασία συνεχίζει να χαρίζει μοναδικές στιγμές στην πόλη. Συγχαρητήρια στην μεγάλη οικογένεια του Ν.Ο.Ι. και κυρίως στους πρωταθλητές και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε δήλωσή του.

Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Γκόγκου καθώς και στους Βασίλη Κωστούλα και Δημήτρη Κούτρα που κατέκτησαν την 7η θέση, απευθύνει με ανακοίνωσή του η Ν.Ε. Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε βέβαιοι ότι τα Γιαννιώτικα κουπιά θα συνεχίζουν να δίνουν μεγάλες διακρίσεις στην χώρα μας και σε επόμενες μεγάλες διοργανώσεις».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ