Δρομολογείται η ένταξη των ιδιωτικών γυμναστηρίων στο Υφυπ. Αθλητισμού

on .

GYMNASTHRIO

• Ανοίγει ο δρόμος για ένταξη των ιδιωτικών γυμναστηρίων στη συναρμοδιότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που είχε ο υφυπουργός Λευτ. Αυγενάκης με 14 εκπροσώπους Συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων από όλη τη χώρα, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, εκ μέρους του Υπουργού Ανάπτυξης.

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την άμεση δημιουργία ενός σύγχρονου και κοινά αποδεκτού νομοθετικού πλαισίου, που θα προσδώσει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού αρμοδιότητες στα προγράμματα εκγύμνασης, στις άδειες λειτουργίας και σε ό,τι άλλο αφορά στο αθλητικό σκέλος των γυμναστηρίων, τα οποία θα εξακολουθούν να υπάγονται ως επιχειρήσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων έμειναν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, καθώς και από την τάξη και το νοικοκύρεμα, που έχει επέλθει στο χώρο των ερασιτεχνικών σωματείων, με την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Παράλληλα, ζήτησαν από τον Υφυπουργό αντίστοιχες αποτελεσματικές πολιτικές, με την ενεργοποίηση ενός Ηλεκτρονικού Μητρώου για τα γυμναστήρια, εξαιτίας της ύπαρξης πολλών μη αδειοδοτημένων χώρων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Λευτ. Αυγενάκης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους Γυμναστηρίων ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μέχρι σήμερα λειτουργούσατε ως επιχειρήσεις και ορθά, αλλά στο αθλητικό σκέλος οφείλει να έχει λόγο το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Όσο πιο άμεσα συνεργαστούμε όλοι μας, τόσο πιο γρήγορα θα έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο. Είναι αναγκαίο ωστόσο, εκτός από τα Πρωτοβάθμια όργανα, να δημιουργηθεί και ένα Δευτεροβάθμιο όργανο, ώστε να υπάρχει ακόμα πιο αποτελεσματική και δομημένη εκπροσώπηση.

»Με την εφαρμογή του νέου πλαισίου, θα δημιουργηθεί και το Μητρώο για τα γυμναστήρια. Θα εφαρμόσουμε τάξη, με κανόνες και ποινές. Το χάος με τα αθλητικά σωματεία, που λειτουργούν παράτυπα γυμναστήρια, κάτω από την ταμπέλα του «σωματείου» θα τελειώσει».