Φιλική ήττα (1-2) για τον ΠΑΣ Γιάννινα από την Ομόνοια Λευκωσίας

on .

PAS OMONOIA KYPROY 24 7 22

• Παρά την καλή του εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε γκολ στην εκπνοή και γνώρισε άδικη ήττα με σκορ 1-2 από την Ομόνοια Λευκωσίας το μεσημέρι του Σαββάτου στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό της γιαννιώτικης ομάδας επί πολωνικού εδάφους. Η αποστολή του ΠΑΣ επέστρεψε στη βάση της στα Γιάννινα και αύριο Τρίτη ξεκινάει το τρίτο και τελευταίο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Σήμερα το βράδυ η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League που ξεκινάει 20-21 Αυγούστου.

Μετά το πρώτο θετικό δείγμα στο φιλικό με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα, οι παίκτες του Θανάση Στάικου παρουσίασαν ακόμα καλύτερη εικόνα και κόντρα στους Κύπριους, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και η ήττα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ο ΠΑΣ Γιάννινα τα πήγε αρκετά καλά δημιουργώντας και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, όμως έδειξε αμυντικές αδυναμίες που χρειάζονται δουλειά και κυρίως εξάσκηση πάνω στις στατικές φάσεις.

Δεν αγωνίστηκε ούτε στο φιλικό αυτό ο Πέδρο Κόντε με τον Ισπανό επιθετικό να ταλαιπωρείται από σπασμούς στη γάμπα του αριστερού του ποδιού και το τεχνικό επιτελείο επέλεξε να μην χρησιμοποιηθεί ούτε κόντρα στους Κύπριους. Ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ πραγματοποίησε στο φιλικό ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ Τζίμας, ενώ για περίπου μισή ώρα αγωνίστηκε και ο Παμλίδης που ανήκει και πάλι τυπικά στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Όπως και στο παιχνίδι με την Μπάνικ Οστράβα, ο προπονητής Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ  με τον σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Την τριάδα στα χαφ αποτελούσαν οι Καραχάλιος, Μπιλμπάο και Λιάσος, αριστερό εξτρέμ ήταν ο Μορέιρα, δεξί ο Λώλης και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σταματελόπουλος. 

Προηγήθηκε η Ομόνοια, ισοφάρισε ο Λώλης

Πρόθυμες να παίξουν επιθετικά μπήκαν στο γήπεδο για το φιλικό παιχνίδι οι δυο ομάδες. Η κυπριακή ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη καλή στιγμή της στο 7’, όταν σε σέντρα που έγινε από τα αριστερά, ο Κιάκος δεν απομάκρυνε σωστά και η μπάλα στρώθηκε στον Μπρούνο που αστόχησε ολομόναχος  από  το σημείο του πέναλτι.

Στην επόμενη ευκαιρία που της εμφανίστηκε, η Ομόνοια κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 10’ ο Μπρούνο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός Μίλετιτς πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πριόρ για το 1-0.

Η αντίδραση των Γιαννιωτών υπήρξε άμεση και ευτύχησαν να βρουν δίχτυα στην πρώτη τους καλή στιγμή στο φιλικό. 

Ο Σταματελόπουλος στο 15’ κέρδισε με επιμονή την μπάλα από τον Λέτσιακς, συνδυάστηκε άψογα με τον Μπιλμπάο, ο οποίος έσπασε τη μπάλα στον Λώλη και εκείνος με πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Φαμπιάνο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Μπιλμπάο στο 17’ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο, ενώ στο επόμενο λεπτό την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Παπουλή.

 

Σωτήρια επέμβαση Πριόρ, 

αρκετά αμυντικά λάθη

Ο Γάλλος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα Πριόρ συστήθηκε στους φιλάθλους του ΠΑΣ που παρακολούθησαν, μέσω youtube, την αναμέτρηση με μία εκπληκτική επέμβαση στο 28’. Ο Μπρούνο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Λέτσιακς βρέθηκε εντελώς αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά με τον Πριορ να αποκρούει σωτήρια την μπάλα. 

Ακόμη μία φάση που έγιναν αισθητά τα λάθη στην άμυνα του ΠΑΣ, όπως και από λάθη προήλθε το γκολ της Ομόνοιας. 

Σε αντίθεση με την προβληματική εικόνα στα μετόπισθεν, στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν καλός μεσοεπιθετικά.

 

Διπλές χαμένες 

ευκαιρίες ο ΠΑΣ

Το ανακάτεμα της τράπουλας από τον προπονητή Θανάση Στάικο δεν διαφοροποίησε τον σχηματισμό της γιαννιώτικης ομάδας που παρέμεινε στην επανάληψη το 4-3-3. Η είσοδος των Ριένστρα και Ροσέρο, μαζί με τα ανεβάσματα του Ποζνάνσκι από αριστερά έκαναν τους Γιαννιώτες ιδιαίτερα επικίνδυνους στο δεύτερο μέρος. 

Ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει την ολική ανατροπή στο φιλικό παιχνίδι με τη διπλή ευκαιρία που δημιούργησε στο 51’. 

Ο Ροσέρο από δεξιά έκανε την κούρσα, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Ριένστρα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σώματα των αμυντικών. 

Στην εξέλιξη της φάσης ο Παντελάκης έκανε το σουτ, όμως ο Ουζόχο μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 52’ ο Ροσέρο υποδέχτηκε τη μπάλα σε σέντρα του Σταματελόπουλου, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η Ομόνοια απείλησε στο 56’, όταν ο Λέτσιακς εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Αθανασίου μπλόκαρε τη μπάλα. 

Στο ίδιο επιθετικό μοτίβο συνέχισε ο ΠΑΣ που έχασε ακόμη μία καλή στιγμή στο 59’. 

Ο Ποζνάνσκι έκανε την κούρσα από αριστερά και έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μορέιρα, ο οποίος γλίστρησε, όμως πίσω του βρισκόταν ο Σταματελόπουλος που έκανε το πλασέ αλλά ο Λανγκ με προβολή έδιωξε την μπάλα. Νέα μεγάλη διπλή φάση χάθηκε από τον ΠΑΣ στο 62’. 

Σε σουτ του Σταματελόπουλου απέκρουσε ο Ουζόχο, ενώ ο πορτιέρο της Ομόνοιας σταμάτησε και το δεύτερο σουτ που έγινε από τον Καραχάλιο.

 Γκολ στο φινάλε η Ομόνοια

Στο 84’ ο Παμλίδης έστειλε με σουτ από το ύψος της περιοχής τη μπάλα άουτ, ενώ στο 86’ ο Αθανασίου είχε ισάριθμες απαντήσεις σε διπλή προσπάθεια του νεαρού Κακκουλή ύστερα από ασίστ του Γιούστε. Το νικητήριο γκολ για την κυπριακή ομάδα μπήκε στο 89’. 

Ο Χρίστου με επιμονή κέρδισε την μπάλα, την άφησε στον Ασημένο κι αυτός έσκαψε προς το μέρος του Κακουλλή ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 για την Ομόνοια, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (46’ Αθανασίου), Σόρια (63’ Τσάβος), Παντελάκης (89’ Τσίρης), Εραμούσπε (46’ Μπαγκαλιάνης), Κιάκος (46’ Ποζνάνσκι), Λιάσος (62’ Κύρκος-89’ Ρίζος), Καραχάλιος (62’ Πήλιος-89’ Λώλης Ν), Μπιλμπάο (46’ Ριένστρα), Μορέιρα (63’ Τζίμας), Λώλης Α. (46’ Ροσέρο), Σταματελόπουλος (62’ Παμλίδης).

Ομόνοια Λευκωσίας (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο (46’ Ουζόχο), Μάθιους (59’ Γιούστε), Λέτσιακς (66’ Βενιζέλος), Λάνγκ (59’ Ψάλτης), Μίλετιτς (66΄ Παναγιώτου), Χαραλάμπους (66’ Ασημένια), Μπασίρου (46’ Μιξ), Σάββα, Παπουλής (46’ Ζευκής), Μπρούνο (46’Χρήστου), Μάταβς (46’ Κακουλλής).

Στάικος: «Μας έλειψε η αποτελεσματικότητα»

Στην καλή επιθετική λειτουργία της ομάδας στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το φιλικό με την Ομόνοια ο Θανάσης Στάικος, ο οποίος ωστόσο εντόπισε και αδυναμίες που πρέπει να δουλευτούν το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Αναλυτικά η δήλωση του Στάικου ήταν η εξής: «Στο  παιχνίδι  με την Ομόνοια είδαμε την ομάδα μας να έχει πάρα πολύ καλή επιθετική λειτουργία και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες, αλλά μας έλειψε η αποτελεσματικότητα. Παρόλα αυτά είναι αυτό που κρατάμε και έχουμε δουλέψει μέχρι στιγμής και είμαστε ευχαριστημένοι ως ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα είδαμε και κάποια προβλήματα τα οποία θα δουλέψουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα αι θα επικεντρωθούμε εκεί ώστε να εμφανιστούμε πανέτοιμοι όταν πρέπει».

Επιστροφή στη βάση και ρεπό

Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Ομόνοια ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα και τελικό προορισμό τη βάση της ομάδας στα Γιάννινα. Να σημειωθεί ότι το φιλικό κόντρα στους Κύπριους παρακολούθησε και ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ομάδας Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος επέστρεψε μαζί με την ομάδα στην Αθήνα. 

Μετά από ένα δεκαήμερο παραμονής στην Πολωνία και στην πόλη Warka όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στη βάση του. 

Ο Θανάσης Στάικος έδωσε διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις το απόγευμα της Τρίτης, ενώ το ερχόμενο Σάββατο (30/7-7:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ θα πάει στο Αγρίνιο όπου θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι τον Παναιτωλικό.