Δανεικό τον Μπαγκαλιάνη απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS MPAKALIANHS

Με δύο ακόμα παρουσίες τον Ζήση Καραχάλιο και το νέο μεταγραφικό απόκτημα Πέτρο Μπαγκαλιάνη συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Πολωνία, ενώ δοκιμάζει και τον Γερμανοκροάτη Μάριν Πούντιτς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του 21χρονου κεντρικού αμυντικού Πέτρου Μπαγκαλιάνη από τον Ολυμπιακό. Οι Γιαννιώτες αν και ήθελαν να πάρουν ελεύθερο τον νεαρό παίκτη δεν συμφωνούσε ο Ολυμπιακός και έτσι οι δύο ομάδες κατέληξαν στον να έρθει στον ΠΑΣ ως δανεικός.

Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2001 στη Νέα Καλλικράτεια. Από μικρός μπήκε στις ακαδημίες του Άρη, υπηρετώντας όλες τις αναπτυξιακές ομάδες των Θεσσαλονικέων. Την σεζόν 2018-19 ο Πάκο Ερέρα είδε το ταλέντο και τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα του Άρη, χωρίς πάντως να μετρήσει συμμετοχή.

Το βάπτισμα του πυρός θα έρθει την επόμενη σεζόν με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο με τον Μπαγκαλιάνη να αγωνίζεται σε επτά ματς κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο στα play off της Super League κόντρα στον ΟΦΗ. Λίγες ημέρες αργότερα θα έρθει και το πρώτο του γκολ στην ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό με 4-2.

Την σεζόν 2020-21 ο Μπαγκαλιάνης μέτρησε οκτώ συμμετοχές, ενώ το καλοκαίρι του 2021 αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό. Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό Β’ στο πρωτάθλημα της Super League 2 όπου είχε 25 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας το νέο απόκτημα της ομάδας, μιλώντας στο pasgiannina.gr ανέφερε: «Είναι ένας νέος κύκλος για μένα. Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα είναι ένας μεγάλος σύλλογος και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Γνωρίζω καλά πως στον Π.Α.Σ. στοχεύουν κάθε χρόνο ψηλά κι επειδή και οι στόχοι μου είναι το ίδιο με την ομάδα γι’ αυτό και αποφάσισα να πω το ναι. Εύχομαι υγεία και τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Στην Πολωνία βρίσκεται από χθες και ο Ζήσης Καραχάλιος  οποίος είχε μείνει στα Γιάννινα μιας και είχε βρεθεί θετικός στον covid-19 ωστόσο χθες αρνητικοποιήθηκε και ταξίδεψε μαζί με τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη.

Οι διπλές προπονήσεις συνεχίζονται στη Warka με την ένταση καθημερινά να αυξάνεται από το προπονητικό επιτελείο. Χθες το πρωί η πρωινή προπόνηση διεξήχθη σε δυο γκρουπ με εναλλαγή ρόλων σε ασκήσεις δύναμης και τακτικής. 

Η απογευματινή προπόνηση είχε περισσότερη… μπάλα με επιθετική τακτική σε υποομάδες με παιγνιώδη μορφή (7 εναντίον 6 και 11 εναντίον 11).

Δοκιμάζεται ο Μάριν Πούντιτς

Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή ψάχνει ο ΠΑΣ Γιάννινα και για τον λόγο αυτό δοκιμάζεται από τον Θανάση Στάικο αυτές τις ημέρες στην Πολωνία όπου βρίσκεται η ομάδα ο 22χρονος Γερμανοκροάτης μέσος Μάριν Πούντιτς, ο οποίος αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στη δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης

Ο Μάριν Πούντιτς είναι γεννημένος στην Κροατία στις 23 Απριλίου 2000 και έχει ύψος 1,86 μέτρα. Παρότι Κροάτης έχει τη γερμανική υπηκοότητα καθώς μεγάλωσε εκεί. Ξεκίνησε το  ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου και έπαιξε σε όλα τα ηλικιακά τμήματα υποδομής των Βαυαρών. Από την Κ 16 της Μπάγερν Μονάχου ανέβηκε στην Κ 17 με την οποία είχε 28 συμμετοχές, πέτυχε 1 γκολ και μοίρασε και 1 ασίστ.

Στη συνέχεια προωθήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στην Κ 19 και είχε συνολικά 48 συμμετοχές, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε και 2 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι 9 συμμετοχές είχε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Κ 19 της Μπάγερν καθώς αγωνίστηκε στο UEFA Youth League, ενώ πέτυχε και δύο γκολ. Σαν επιστέγασμα όλων αυτών ήρθε τον Ιανουάριο του 2019 το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αγωνιστεί εκεί το πρώτο εξάμηνο. Έτσι το καλοκαίρι του 2019 έμεινε ελεύθερος και πήγε στη δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης, στην οποία βρίσκεται τα τελευταία 3 χρόνια. Ο Πούντιτς είχε συνολικά 37 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης την περασμένη τριετία και μοίρασε 5 ασίστ. Να σημειωθεί ότι ο Πούντιτς έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Νέων της Κροατίας, ενώ είναι ελεύθερος καθώς έληξε το συμβόλαιο του και αποδεσμεύτηκε από τη δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης.

Επιστροφή Παμλίδη στον ΠΑΣ

Μετά από ένα χρόνο στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιώργος Παμλίδης επιστρέφει και πάλι στον ΠΑΣ Γιάννινα.  Ο 28χρονος παίκτης έλυσε  το συμβόλαιο του και έχει ήδη συμφωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα Γ. Χριστοβασίλη για την επιστροφή του στην ομάδα, ενώ ήδη ενσωματώθηκε με την αποστολή του ΠΑΣ στην Πολωνία. Ο Παμλίδης πριν πάρει μεταγραφή για τον Απόλλωνα Σμύρνης φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.