Στην πόρτα εξόδου και ο αρχηγός Γιάννης Κάργας

on .

KARGAS

• Το... ξήλωμα της περσινής ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα και ιδιαίτερα της απόλυτα επιτυχημένης αμυντικής  γραμμής συνεχίζεται καθώς κοντά στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται και ο αρχηγός Γιάννης Κάργας, ο οποίος είναι μια ανάσα από τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Μετά τους Λοντίγκιν, Σάλιακα και Πίρσμαν, ένας ακόμα σημαντικός κρίκος της περσινής άμυνας των Γιαννιωτών θα σπάσει. Ο λόγος για τον αρχηγό του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννη Κάργα, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 με τη γιαννιώτικη ομάδα, ωστόσο βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου μετά από δική του επιθυμία.

Ο Κάργας έχει εκδηλώσει προς τη διοίκηση Χριστοβασίλη την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα και του έχει μπει πωλητήριο κοντά στις 400.000 ευρώ. Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Κάργα ήταν δεδομένο πριν το τέλος των play off της Super League, ωστόσο αναθερμάνθηκε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ακόμα μια οικονομική διαφορά καθώς ο ΠΑΟΚ προσφέρει περίπου 300.000 ευρώ, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η διαφορά θα γεφυρωθεί, με βάση και την επιθυμία αποχώρησης του κεντρικού αμυντικού.

Ο 28χρονος Γιάννης Κάργας, ο οποίος την Κυριακή παντρεύτηκε στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Κιλκίς την εκλεκτή της καρδιάς του, ήρθε στον ΠΑΣ για δεύτερη φορά το καλοκαίρι του 2020 από τη Λέφσκι Σόφιας. Μαζί με τον Αργεντινό Εραμούσπε συνέθεσε ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο, ιδίως την περσινή σεζόν με τον Ηρακλή Μεταξά στον πάγκο. Συνολικά και με τις δύο θητείες του στον ΠΑΣ ο Κάργας έχει συμπληρώσει 73 συμμετοχές με τη γιαννιώτικη φανέλα και έχει σκοράρει 6 γκολ καθότι πρόκειται για εξαιρετικό κεφαλοσφαιριστή. Μάλιστα, την περσινή σεζόν έλειψε μόνο σε έναν αγώνα (σ.σ. με την ΑΕΚ λόγω κίτρινων καρτών) και είχε 36 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και τρία γκολ. Ο Κάργας είναι αναμφισβήτητα ο αρχηγός της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου και μια ηγετική φυσιογνωμία που έδινε ψυχολογία και ώθηση στους συμπαίκτες του. Εκτός από έναν καλό στόπερ, αν ο Κάργας φύγει, ο ΠΑΣ θα χάσει και έναν παίκτη-βαρόμετρο για την υπόλοιπη ομάδα. 

Αν επιβεβαιωθούν τα μεταγραφικά σενάρια για τον Κάργα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο προπονητής Θανάσης Στάικος θα κληθεί να χτίσει μια ομάδα από το μηδέν και να δουλέψει από την αρχή όλα τα στοιχεία της επιτυχημένης περσινής διετίας. Άλλωστε, προς αποχώρηση είναι και ο Γκαρντάφσκι, τον οποίο θέλει ο Μεταξάς στην Τρίπολη, ενώ στον «αέρα» είναι αν θα παραμείνει ο Ντομίνγκεθ και αν θα πουληθεί ο Περέα.