Αντί να γίνουν πρώτα οι μελέτες έγινε η μεταφορά και η αποσυναρμολόγηση!..

on .

KLEISTO KSIFASKIAS

• Και πάλι ο λόγος για το Κλειστό Ξιφασκίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου σε χθεσινή ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«Αντί να γίνουν πρώτα οι μελέτες για να αποφασιστεί αν μας συμφέρει οικονομικά η αποσυναρμολόγηση, η μεταφορά και η επανασυναρμολόγηση, αντί να γίνουν οι μελέτες για να αποφασιστεί η χρήση του κτιρίου και φυσικά η χωροθέτησή του, η Περιφέρεια Ηπείρου δαπανά πρώτα  -άγνωστο πόσα- εκατομμύρια για την αποσυναρμολόγηση και τη μεταφορά ενός σιδερένιου σκελετού που «λιάζεται» στον Κατσικά και σκεβρώνει,  και μετά αναθέτει τις  μελέτες. Και συνεχίζει:

»Ο χορός εκατομμυρίων γύρω από το Κλειστό της ξιφασκίας να βάλει σε σκέψεις κάθε τίμιο εργαζόμενο που αναζητά λύσεις επιβίωσης μέσα στην ακρίβεια για τον ίδιο και την οικογένειά του. Να βάλει σε σκέψεις όλους εκείνους που ασχολούνται με το μαζικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δεν έχουν κανένα χώρο άθλησης το χειμώνα σε μια πόλη 100.000 κατοίκων όπως η πόλη των Ιωαννίνων». 

Απάντηση Περιφέρειας

Άμεση ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Στη  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του  έθεσε ως προς την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας ο παρευρισκόμενος επικεφαλής της παράταξης κ. Γεώργιος Πρέντζας. 

Μεταξύ αυτών και ο λόγος για τον οποίο ανατίθεται σε τεχνικό σύμβουλο η Μελέτη συναρμολόγησης κλπ της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.  Η μη  ύπαρξη μελέτης είναι άλλωστε ένα από τα σημεία για τα οποία ήταν αντιμέτωπη με κριτική η Περιφερειακή Αρχή,  η οποία βεβαίως δεν οφειλόταν σε παράλειψη, αλλά επειδή θα έπρεπε να ολοκληρωθούν πρώτα τα διαδικαστικά ζητήματα και να ολοκληρωθεί η μεταφορά του σκελετού. 

Μετά δε τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον επικεφαλής της κ. Γεώργιο Πρέντζα. Τα  έγγραφα  που είχε ζητήσει η ίδια παράταξη με αίτηση κατάθεσης εγγράφων…».