Μετράει αντίστροφα για την προετοιμασία ο ΠΑΣ

on .

TSIRIMOKOS THALIS

• Μεταγραφική… νηνεμία επικράτησε το Σαββατοκύριακο στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς δεν ανακοινώθηκε κάποια άλλη μεταγραφή, ωστόσο η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα θα έχει αρκετή κινητικότητα στα μεταγραφικά, ενώ θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Το δεύτερο κομμάτι των μεταγραφικών κινήσεων αναμένεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς οι διοικούντες βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και συζητήσεις με ποδοσφαιριστές για να καλύψουν τα πολλά κενά που υπάρχουν στο ρόστερ της γιαννιώτικης ομάδας. 

Τα δεδομένα για τερματοφύλακα

Η αποχώρηση του Λοντίγκιν αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό κάτω από την εστία, το οποίο πρέπει να καλύψει η ομάδα. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ είχαν επαφές με δύο τερματοφύλακες από τη Γαλλία και έναν Σέρβο τερματοφύλακα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η απόκτηση ενός 28χρονου Γάλλου πορτιέρο 

Την ίδια ώρα η ομάδα εξετάζει και δύο ακόμα περιπτώσεις, του Κώστα Κότσαρη από τον Απόλλωνα, αλλά και του Νεόφυτου Μιχαήλ που έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου.

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τα φιλικά προετοιμασίας που θα γίνουν. Η πρώτη προπόνηση της ομάδας θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο ΠΕΑΚΙ υπό τις οδηγίες του Θανάση Στάικου.  Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στα Γιάννινα για 11 ημέρες και μέχρι τις 12 Ιουλίου, ενώ την επομένη ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει στην Πολωνία. 

Φιλικά με Ομόνοια  και Μπάνικ Οστράβα 

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία για το διάστημα 13 ως 23 Ιουλίου. Κατά την παραμονή του εκεί θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα (15 ή 16/07) και την κυπριακή Ομόνοια (20 ή 21/07), ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και ενός ακόμη φιλικού με ομάδα της Πολωνίας. 

Μετά την επιστροφή του από την Πολωνία ο ΠΑΣ θα δώσει φιλικά με ελληνικές ομάδες. Γίνεται προσπάθεια να κλειστεί φιλικό με τον Παναιτωλικό την Κυριακή 31 Ιουλίου, πιθανότατα στο Αγρίνιο, ενώ ήδη είναι δεδομένα δύο φιλικά στο φιλανθρωπικό τουρνουά στο Βόλο. Συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου θα παίξει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τον Βόλο και ανάλογα αν νικήσει ή όχι θα παίξει στον μικρό ή τον μεγάλο τελικό του τουρνουά με αντίπαλο έναν εκ των ΟΦΗ ή Αστέρα Τρίπολης.

Τέλος, γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση να κλείσει φιλικό στα Γιάννινα στις 14 Αυγούστου με ομάδα από την Κύπρο, αγώνας που θα είναι και η πρόβα τζενεράλε μιας και φέτος το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου. 

Θλίψη για Τσιριμώκο

Θλίψη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και στα Ιωάννινα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Θαλή Τσιριμώκου που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία  63 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Θαλής Τσιριμώκος φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 1979-80, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Γιαννιώτες, ενώ πέτυχε 16 γκολ με τη φανέλα με τον ταύρο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ μέχρι σήμερα, βγαίνοντας δεύτερος σκόρερ τότε πίσω από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το ρεκόρ του δεν έχει καταρριφθεί, ενώ μόνο ο Πέδρο Κόντε τον πλησίασε, πετυχαίνοντας 13 γκολ. Στο τέλος της μοναδικής σεζόν που έπαιξε στα Γιάννινα, παραχωρήθηκε με μεταγραφή στον Άρη  με ένα πολύ μεγάλο ποσό για εκείνη την εποχή, 20 εκατομμύρια δραχμές.

Ο Τσιριμώκος είχε ξεκινήσει την αθλητική του διαδρομή ως παίκτης του μπάσκετ και μάλιστα είχε βρεθεί στα εφηβικά του Παναθηναϊκού. Μάλιστα το 1978 είχε πάει στην ομάδα του «τριφυλλιού» ως ποδοσφαιριστής, αλλά αγωνίστηκε μόνο σε λίγα φιλικά και αποχώρησε για να πάει στην Καλλιθέα. Εκτός του ΠΑΣ και του Άρη, αγωνίστηκε σε ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που του δόθηκε το βραβείο «Fair Play», όταν σε ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακού τη σεζόν 1983-84 πήγε και φίλησε τον Νίκο Σαργκάνη που έπαιζε στους «ερυθρόλευκους» μετά από μία απίστευτης δυσκολίας απόκρουση που είχε κάνει σε κεφαλιά του Βλαστού.

«Υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου»

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θαλή Τσιριμώκου για τον θάνατο του, τονίζοντας ότι ήταν υπόδειγμα ανθρώπου και αθλητή με σπουδαίο ήθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του Θαλή Τσιριμώκου. Ο εκλιπών υπήρξε μέλος της ομάδας την σεζόν 1979-80 γράφοντας μάλιστα ρεκόρ πετυχαίνοντας 16 γκολ σε μια αγωνιστική χρονιά, κάτι που μέχρι σήμερα δεν το έχει καταρρίψει κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ, ενώ την σεζόν 2008-09 διετέλεσε Γενικός Αρχηγός της ομάδας.

Ο Θαλής Τσιριμώκος αποτέλεσε υπόδειγμα ανθρώπου και αθλητή με σπουδαίο ήθος. Σύσσωμη η οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».