Αγώνας δρόμου στον ΠΑΣ για να καλυφθούν τα κενά του ρόστερ

on .

STAIKOS THANASHS

• Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου έχει παρέλθει και οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα τρέχουν μεταγραφικά και οργανωτικά ζητήματα, ώστε στην «πρώτη» προπόνηση για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο που θα γίνει στις 1 Ιουλίου ο νέος προπονητής Θανάσης Στάικος να έχει όσο το δυνατόν τους περισσότερους παίκτες στη διάθεση του και να έχει συμπληρωθεί σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Πρακτικά όμως ένας τέτοιος στόχος φαίνεται δύσκολα επιτεύξιμος καθώς μέχρι σήμερα επίσημα έχουν αποχωρήσει 6 παίκτες (Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Οικονομόπουλος, Σιόντης και Μπρένερ), ενώ αμφίβολο παραμένει αν θα ανανεώσουν οι Γκαρντάφσκι και Ντομίνγκεθ, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στις 30 Ιουνίου. Επίσης, ερωτηματικό υπάρχει και με τους Περέα και Κάργα, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες, ωστόσο ήδη έχει μπει πωλητήριο και στους δύο από την ΠΑΕ κι αν έρθει κάποια συμφέρουσα οικονομικά πρόταση θα πωληθούν.

Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο κορμός που είχε πέρυσι η ομάδα πάει περίπατο, ιδίως η αμυντική γραμμή και ο Στάικος θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο.

Από τους 4 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν μέχρι σήμερα μόνοι οι δύο (Ροσέρο και Κιάκος) έχουν εμπειρία από το πρωτάθλημα της Super League, ενώ Σταματελόπουλος και Τσάβος θα πρέπει να δείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο την αξία τους καθώς προέρχονται από πρωταθλήματα χαμηλότερων κατηγοριών. Τα λεγόμενα «λαβράκια» που ψάχνει ο Χριστοβασίλης και τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι του έχουν βγει αρκετές τέτοιες επιλογές.  

Κότσαρης και Μιχαήλ  για το Νο 1

Η αποχώρηση του Λοντίγκιν άφησε ένα μεγάλο κενό στην εστία παρότι όσες φορές χρειάστηκε να το καλύψει πέρυσι ο Σούλης το έκανε στο έπακρο. Πλέον, η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει τον αντικαταστάτη του Λοντίγκιν και έχει εστιάστει το ενδιαφέρον της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία για να καλύψει τη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Γάλλου τερματοφύλακα έχουν «κολλήσει» με τη διοίκηση του ΠΑΣ να εξετάζει δύο περιπτώσεις με τα ονόματα των Νεόφυτου Μιχαήλ που έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, αλλά και του Κώστα Κότσαρη από τον Απόλλωνα Σμύρνης να έχουν πέσει στο τραπέζι, ενώ ήδη με τον διεθνή Κύπριο πορτιέρο έχουν γίνει και κάποιες διερευνητικές επαφές. 

Φιλικά με Ομόνοια και Μπάνικ Οστράβα 

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κάνει το βασικό  στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία για το διάστημα 13 ως 23 Ιουλίου. Κατά την παραμονή του εκεί θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με την Ομόνοια Κύπρου (14 ή 15/07) και με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα (18 ή 19/07) η οποία θα κάνει εκείνη την περίοδο την προετοιμασία της στην Πολωνία.

Μετά την επιστροφή του από την Πολωνία ο ΠΑΣ θα δώσει τα δύο φιλικά στο φιλανθρωπικό τουρνουά στο Βόλο ενώ γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση να κλείσει φιλικό στα Γιάννινα στις 14 Αυγούστου με ομάδα από την Κύπρο. 

Ευχαριστίες ΠΑΕ 

Σε μια κίνηση που είχε σταματήσει εδώ και χρόνια προχώρησε χτες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ευχαρίστησε μέσω ανακοίνωσης τους έξι ποδοσφαιριστές που αποτελούν παρελθόν από την ομάδα, τον Λοντίγκιν, τον Σάλιακα, τον Πίρσμαν, τον Μπρένερ, τον Οικονομόπουλο και τον Σιόντη, οι οποίοι θα συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Να σημειωθεί ότι χτες ανακοινώθηκε η απόκτηση του Σιόντη από τον Πανσερραϊκό. Ο Γιαννιώτης μέσος και αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα αποχώρησε μετά από 4 χρόνια από την ομάδα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Σερρών που θα αγωνίζεται στην Super League 2.