Σε πλήρη εξέλιξη ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται σε διακοπές αυτή την περίοδο, ωστόσο, όπως κάθε καλοκαίρι, η επικαιρότητα «τρέχει» και αφορά τα μεταγραφικά, τις αποχωρήσεις, αλλά και τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ο Θανάσης Στάικος -αν και ακόμη παραμένει το μυστήριο με τον Ηρακλή Μεταξά- αναβαθμίστηκε από βοηθός του σε πρώτο προπονητή και θα ηγηθεί της προσπάθειας του ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη σεζόν. 

Γνώστης του ρόστερ 

Ο Θανάσης Στάικος είναι μια λύση εκ των έσω και προσωπική επιλογή από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη. Γνωρίζει καλά το εσωτερικό της ομάδας, το υπάρχον ρόστερ και το που χρειάζεται ενίσχυση η γιαννιώτικη ομάδα. Ο πρώην βοηθός του Μεταξά και νυν πρώτος προπονητής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη διοίκηση Χριστοβασίλη για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και θέματα της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Γιαννιωτών.

Από το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ήδη αποχωρήσει 6 ποδοσφαιριστές και δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν κι άλλοι. Παρελθόν από τους Γιαννιώτες αποτελούν κατά σειρά οι Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Καραγιάννης, Οικονομόπουλος και Μπρένερ, ενώ στην πόρτα της εξόδου είναι και οι Σνάιντερ και Στάνκο. Αναφορικά με τους Γκαρτνάφσκι και Ντομίνγκεθ, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο ρεπορτάζ, υπάρχει επιθυμία παραμονής, όμως εξακολουθεί να υπάρχει διαφορά στο οικονομικό κομμάτι.

 «Κλεισμένοι» Κιάκος και Σταματελόπουλος

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν την καριέρα τους στον ΠΑΣ. Στη συνέντευξη του σε αθλητικό ραδιόφωνο της Αθήνας ο Θανάσης Στάικος αναφέρθηκε ονομαστικά στην περίπτωση του Γιάννη Κιάκου, του αριστερού μπακ-χαφ που έκανε εξαιρετική σεζόν με τον Ιωνικό. «Κλεισμένη» θεωρείται και η μεταγραφή του Απόστολου Σταματελόπουλου, του 23χρονου Ελληνοαυστραλού επιθετικού που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην ομάδα της Ρόδου. Στο προσκήνιο ήρθε και το όνομα του Άγγελου Τσάβου, του 20χρονου δεξιού οπισθοφύλακα της Επισκοπής. Ο Τσάβος είναι γεννημένος το 2002 και είναι «σπλάχνο» των ακαδημιών του Ολυμπιακού καθώς εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Έχει παίξει σε όλα τα ηλικιακά τμήματα υποδομών των «ερυθρόλευκων», ενώ είναι και διεθνής με την Εθνική Παίδων και Νέων της Ελλάδας.

 Μεταγραφικό φλερτ με Ροσέρο

Εκτός από τους Κιάκο, Σταματελόπουλο και Τσάβο ο ΠΑΣ Γιάννινα κινείται και για ξένους ποδοσφαιριστές και χτες κυκλοφόρησε το όνομα του Κέβιν Ροσέρο του Βόλου. Ο 23χρονος Κολομβιανός δεξιός εξτρέμ έκανε καλή χρονιά με τον Βόλο και πέτυχε 6 γκολ σε 28 συμμετοχές. Ο Ροσέρο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με τους Βολιώτες, ωστόσο δεν αποκλείεται να μείνει ελεύθερος. Ο Ροσέρο ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία και αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Πόρτο. Τα τελευταία χρόνια έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στη Μάλτα και συγκεκριμένα στην Σάντα Λουτσία, έχοντας πετύχει 28 γκολ σε 67 συμμετοχές. 

Παραμένει το μυστήριο με Μεταξά

Μυστήριο παραμένει το τι απέγινε με την περίπτωση του Ηρακλή Μεταξά. Ο 54χρονος προπονητής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από τον Αστέρα Τρίπολης ή κάποια άλλη ομάδα, ενώ υπάρχει εύλογη απορία για το αν αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΣ ή όχι, αν καλύφθηκε η ρήτρα αποδέσμευσης ή έμεινε ελεύθερος. Όλα αυτά τα ερωτήματα που απασχολούν τους Γιαννιώτες φιλάθλους δεν ξεκαθαρίζονται καθώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να κρατά και η πλευρά του Ηρακλή Μεταξά. 

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με την έναρξη συνεργασίας με τον Θανάση Στάικο, ανακοινώθηκε και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Άμεσος συνεργάτης και αναλυτής αγώνων θα είναι ο Μπάμπης Πενταρβάνης, ενώ βοηθός του Στάικου αναλαμβάνει ο Βασίλης Αργυρίου. Προπονητής φυσικής κατάστασης θα είναι ο Γιάννης Ντουρουντός που επιστρέφει, ενώ στη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων παρέμεινε ο Σλόμπονταν Σούιτσα. 

Σε φιλανθρωπικό τουρνουά ο ΠΑΣ

Δυνατά φιλικά θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα μετά την επιστροφή της γιαννιώτικης ομάδας από την Πολωνία αφού στις αρχές Αυγούστου θα συμμετέχει μαζί με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης  σε φιλανθρωπικό τουρνουά που διοργανώνει ο Βόλος. 

Συγκεκριμένα, το τουρνουά ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-9 Αυγούστου και εκτός από τον Βόλο, θα συμμετάσχουν ο ΟΦΗ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή ο ΠΑΣ Γιάννινα να συναντήσει τον Ηρακλή Μεταξά ως αντίπαλο, στην περίπτωση που τελικά συνεχίσει την καριέρα του στην Τρίπολη. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε δύο ιδρύματα της πόλης και συγκεκριμένα στο Ορφανοτροφείο Βόλου και την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου. Λεπτομέρειες του τουρνουά τόσο για τη διάθεση των εισιτηρίων όσο και για το πρόγραμμα των αγώνων θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες. 

Ψηφοφορία για τον MVP

Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Interwetten Player of the Club του ΠΑΣ Γιάννινα στην οποία συμμετέχουν δέκα ποδοσφαιριστές της γιαννιώτικης ομάδας. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη στις 11:00 και τον τίτλο του MVP διεκδικούν οι: Περέα, Ντομίνγκεθ, Λοντίγκιν, Γκαρντάφσκι, Κάργας, Σνάιντερ, Καραχάλιος. Σάλιακας, Πίρσμαν και Εραμούσπε.