«Θολό» παραμένει το τοπίο για τον προπονητή του ΠΑΣ

on .

METAKSAS HRAKLHS 2

• Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται σήμερα από τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα για τα Playoffs και τη λήξη της σεζόν 2021-2022 κι ακόμα το θέμα της παραμονής ή μη του Ηρακλή Μεταξά στην τεχνική ηγεσία δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Ο 54χρονος προπονητής βρίσκεται για διακοπές στη Γερμανία, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη θέση του και το αν θα συνεχίσει ή όχι στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για συμφωνία του Μεταξά με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο επειδή ο ομογενής κόουτς έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα για ακόμα 1 χρόνο, θα πρέπει η ομάδα της Τρίπολης να πληρώσει την ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του Μεταξά. Μπορεί τα ρεπορτάζ να φέρνουν τον Μεταξά από την Τρίπολη, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από τους Αρκάδες για την κατάθεση του ποσού και όλα είναι ακόμα ρευστά.

Φυσικά, η χρονική καθυστέρηση δεν λειτουργεί σε όφελος του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς το θέμα του προπονητή φρενάρει πολλά άλλα σημαντικά θέματα της ομάδας. Βέβαια, ο Μεταξάς μέσω των συνεντεύξεων Τύπου έχει πολλές φορές διαμηνύσει ότι συνομιλεί με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, επομένως  ο πρόεδρος πιθανόν να γνωρίζει τις προθέσεις του, ωστόσο μέχρι να γίνουν αυτές επίσημες δεν μπορούν να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις.

Αν πάντως ο Μεταξάς αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για τον αντικαταστάτη του καθώς αύριο μπαίνουμε στον Ιούνιο. Τα σενάρια περί επιστροφής του Αργύρη Γιαννίκη είναι μυθεύματα και δεν τέθηκε καν θέμα επιστροφή του 42χρονου τεχνικού στα Γιάννινα. Από εκεί και πέρα, ο Χριστοβασίλης είχε επικοινωνία με τον μάνατζερ Κωνσταντίνο Φάρρα, ο οποίος 100% επιτυχία στις δύο επιλογές με Γιαννίκη και Μεταξά και δεν αποκλείεται ο ομογενής ατζέντης να προτείνει και πάλι κάποιον προπονητή από τη γερμανική αγορά. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο λύσης εκ των έσω. Δηλαδή να προωθηθεί πρώτος προπονητής ο Θανάσης Στάικος. Ο βοηθός και άμεσος συνεργάτης του Μεταξά έχει δουλέψει πρώτος προπονητής στον Παναρκαδικό και την Ερμιονίδα, ο Χριστοβασίλης έχει σε εκτίμηση τις δυνατότητες του και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιλογής του, όπως είχε γίνει παλιότερα με τον Χριστόπουλο που ανέβηκε πρώτος προπονητής μετά τη θητεία του ως βοηθός του Ντεμόλ και αργότερα ως σκάουτερ επί Άγγελου Αναστασιάδη. 

 Σενάρια για Λοντίγκιν και ΑΠΟΕΛ

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Άρη, ο Γιούρι Λοντίγκιν βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΑΠΟΕΛ σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημέρων από κυπριακά ΜΜΕ.

Η φοβερή σεζόν του Λοντίγκιν με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει τον Ελληνορώσο πορτιέρο περιζήτητο και είναι έντονο το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. 

Ο ΑΠΟΕΛ ενδιαφέρθηκε για τον Κουέστα του Άρη, ωστόσο αυτός προτίμησε να ανανέωσει το συμβόλαιο του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης κι έτσι η κυπριακή ομάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Λοντίγκιν.

Ο Ελληνορώσος πορτιέρο έχει δηλώσει την προτίμηση του για το εξωτερικό, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα την πόρτα του ΠΑΣ Γιάννινα, αν και δύσκολα μπορεί ο Γιώργος Χριστοβασίλης να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του.