«Έφυγε» ο παλιός Πρόεδρος του ΠΑΣ Κώστας Χρηστίδης…

on .

xristidis

• Tην απώλεια ενός ανθρώπου που ως παράγοντας συνδέθηκε άρρηκτα με την πορεία της ομάδας θρηνεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έφυγε από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 71 ετών ο επιχειρηματίας Κώστας Χρηστίδης, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Γιαννιώτικης ΠΑΕ.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» έπειτα από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει το απόγευμα του Σαββάτου. 

Στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ως νεαρός ο Κώστας Χρηστίδης υπήρξε ποδοσφαιριστής του Παμφρουριακού. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1981 ως αντιπρόεδρος. Ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ το 1989. Λίγο αργότερα, το 1990, πανηγύρισε την άνοδο του ΠΑΣ στην Α’ Εθνική, ενώ επί ημερών του ήρθαν στα Γιάννενα σπουδαίοι παίκτες, όπως οι Λάκης Παπαϊωάννου, Μουφ, Μιλόγεβιτς, Στρακόσια, Μανίκας, Βαμβακούλας κ.α.. Παρέμεινε στη διοίκηση μέχρι το 1997. Ο εκλιπών διέθεσε σημαντικά χρηματικά ποσά για την ομάδα, χωρίς ωστόσο να αποφύγει τελικά τα οικονομικά προβλήματα. 

Η πορεία ζωής του

Γεννημένος το 1951 στα Γιάννενα ο Κώστας Χρηστίδης φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή και μετά την αποφοίτησή του σπούδασε στη Σχολή Υπομηχανικών Θεσσαλονίκης όπου πήρε την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου. Ασχολήθηκε με το επάγγελμά του κάνοντας κατασκευαστικά έργα στη Γερμανία και παράλληλα με τα αθλητικά, ενώ ίδρυσε τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό «Ηχώ». 

Πέρα από την ενασχόληση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κώστας Χρηστίδης συμμετείχε ενεργά και στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας. Συγκεκριμένα, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος  σε δύο περιόδους, το διάστημα 1979 – 1982 με δημάρχους τους Κ. Φρόντζο και Θεόδφ. Γεωργιάδη και 1983 – 1986 με δημάρχους τους Σπ. Κατσαδήμα και Χαρ. Τόλη. Ήταν παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα και την Αλίκη.

Τα συλλυπητήρια

*Τη θλίψη της για την απώλεια του Κώστα Χρηστίδη εκφράζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, υπενθυμίζοντας ότι ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος του ΠΑΣ την περίοδο από το 1989 έως το 1997. Η ΠΑΕ εκφράζει παράλληλα τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. 

*Τη βαθιά της λύπη εκφράζει και η οικογένεια του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα τονίζοντας σε ανάρτησή της πως ο Κ. Χρηστίδης ήταν από τους καλούς φίλους του Ερασιτέχνη ΠΑΣ, ο οποίος ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην ΠΑΕ βοήθησε το σωματείο από διάφορες θέσεις που εμβληματικά κατείχε.

*Ψήφισμα για τον θάνατο του Κ. Χρηστίδη εξέδωσε και ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλειά του και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Δήμος υπενθυμίζει πως ο Κ. Χρηστίδης υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος της αυτοδιοίκησης.