«Αθλητισμός και εθελοντισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο…»

on .

AYGENAKHS

• Το μήνυμα πώς ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός  είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο έστειλε κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στα Γιάννινα,  ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. 

Όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ», οι εργασίες του προσυνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ενόψει του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και σε αυτό ήταν κεντρικοί ομιλητές ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.

Μια ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού και πέντε νέους αθλητές. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» Γιάννης Τσίλης, ο Πρωταθλητής Στίβου 1.500 μέτρων και Αναπληρωτής Υπεύθυνος Εθελοντισμού ΟΝΝΕΔ Χρήστος Παπούλιας, η αθλήτρια Πετοσφαίρισης («ΠΑΣ Γιάννινα») Στεφανία Στεφάνου, η πρώην αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών και Καθηγήτρια Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σταματίνα Παππά και ο εθελοντής σε αθλητικές διοργανώσεις Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης Βίκτωρας Γιαννούλης.

Το μεγάλο στοίχημα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης  απευθυνόμενος στους νέους, υπογράμμισε πως ο αθλητισμός αποτελεί μία πολύ μεγάλη βιομηχανία και τόνισε πως το μεγάλο στοίχημα ήταν η ανάδειξη των αθλημάτων χωρίς καμία διάκριση και η διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων. 

Στάθηκε ιδιαιτέρως στον τομέα της αξίας του εθελοντισμού στις αθλητικές διοργανώσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τους νέους αθλητές, μίλησε για τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων απευθείας από την Πολιτεία, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και τη διαφάνεια που μπαίνει με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο αθλητικό οικοδόμημα, με τη σύσταση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων. 

Δεν καταργείται η ΔΑΠ

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των νέων στο προσυνέδριο, με αναφορά στην πολυπληθή παρουσία των φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Επειδή κάθε τόσο επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα, υπάρχει μία προπαγάνδα που προέρχεται κυρίως από κέντρα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, παρερμηνεύτηκαν από διαρροές, θα σας πω ξεκάθαρα ότι δεν καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις, δεν θα καταργηθεί ποτέ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει, θα συνεχιστεί αυτό που κάνει, θα συνεχιστεί και πιο έντονα - και από δω από τα Γιάννενα, πρέπει να δώσουμε ένα στοίχημα, να γίνει ακόμη πιο δυνατή πιο δημιουργική η παράταξή μας και πιο νικηφόρα», υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση. 

*** 

Σειρά επισκέψεων

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στα Γιάννενα με αφορμή το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ τόσο ο Γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης όσο και ο Αναπληρωτής Γραμματέας - Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ Στέλιος Κονταδάκης πραγματοποίησαν μία σειρά επισκέψεων και συναντήσεων, στις οποίες τους συνόδευαν η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, οι βουλευτές Στ. Καλογιάννης- Μ. Κεφάλα, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λ. Σταμάτη κ.α. 

Στο Δημαρχείο

Στο Δημαρχείο Ιωαννίνων την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο την πόλη των Ιωαννίνων όσο και θέματα ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Η ευρωβουλευτής Άννα Ασημακοπούλου στάθηκε στο γεγονός ότι τα Γιάννενα αποτελούν μία από τις έξι ελληνικές πόλεις που μετέχουν στο πρόγραμμα για την κλιματική ουδετερότητα, ανέφερε πώς η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας θα γίνει σε δύο βδομάδες στις Βρυξέλλες και τόνισε πώς από τη θέση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενισχύεται η μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας των Ιωαννίνων. 

Στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στην Περιφέρεια Ηπείρου τα στελέχη της Ν.Δ. είχαν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, συζητώντας για τα μεγάλα έργα οδοποιίας και υποδομής που προχωρούν στον νομό. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ενημέρωσε τον Γραμματέα της Ν.Δ. για ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο, αλλά και για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, με την ιδιότητά του ως Υπευθύνου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για την Αγροτική Ανάπτυξη. «Είναι μια ενημέρωση που κάνουμε στους εκπροσώπους  όσων κομμάτων επισκέπτονται την Περιφέρεια», κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

Όσο για το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τόνισε πώς η επιλογή της πόλης μας για να πραγματοποιηθεί έγκειται στο γεγονός πώς τα Γιάννενα αποτελούν παράδειγμα αξιοποίησης των νέων ανθρώπων, για τους οποίους η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και δείχνει ποιο είναι το μέλλον αυτής της χώρας.

Στην Team Viewer

Ο Γραμματέας της Π.Ε. Π. Μαρινάκης, ο Αναπλ. Γραμματέας Στ. Κονταδάκης, οι βουλευτές και τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη επισκέφθηκαν την Team Viewer, μια εταιρεία η οποία έχει επενδύσει στην Ελλάδα δημιουργώντας έναν κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας. Συνολικά στο παράρτημα των Ιωαννίνων εργάζονται συνολικά 50 άτομα, πολλά από τα οποία είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι ένας κόμβος επιχειρηματικότητας ο οποίος μπορεί να αναβαθμίσει συνολικά την Περιφέρεια. 

Στο Κέντρο 

Κοινωνικής Πρόνοιας

Στη συνέχεια τα στελέχη της Ν.Δ. βρέθηκαν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου όπου συνομίλησαν με την Πρόεδρο Μαρία Τσολάκη.

Η Πρόεδρος εξέθεσε αναλυτικά το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στις Μονάδες της Ηπείρου και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση στην προνοιακή πολιτική. Αμφότεροι Μαρινάκης και Κονταδάκης δήλωσαν ότι αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού ο εκσυγχρονισμός της κρατικής πρόνοιας, ως τομέας που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και στον οποίο δεν χωράει κομματικό πρόσημο. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους συνομίλησαν με εργαζόμενους και ωφελούμενους, δήλωσαν την ικανοποίησή τους και  δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στον Πρωθυπουργό τα αιτήματα της Διοίκησης. 

Στη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

Ένας ακόμη σταθμός της επίσκεψής τους ήταν και το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία αποτελεί μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής και κατέχει δεκάδες διακρίσεις για την συνεισφορά της στη χώρα, την εταιρική της υπευθυνότητα και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Ιωάννης Σώτος, ο Τεχνικός Διευθυντής Χρήστος Πρέντζας, ο Διευθυντής Ποιότητας Χαράλαμπος Παπαχρήστος, και ο Συντονιστής Συντηρήσεων Θανάσης Μωρόγιαννης.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ