Δυσκόλεψε η υπόθεση της ανόδου στη Γ’ Εθνική για τη Θύελλα Κατσικάς

on .

KASTORIA KATSIKA 25 5 22

• Πιο δύσκολη έγινε πλέον η υπόθεση της ανόδου στη Γ’ Εθνική για τη Θύελλα Κατσικάς, η οποία ηττήθηκε στην Καστοριά από την τοπική ομάδα με 1-0 για την 5η αγωνιστική του 3ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου.

Η Θύελλα έμεινε προσηλωμένη στους 6 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από Καστοριά και Απόλλωνα Πάργας που ισοβαθμούν στην 3η θέση αλλά και στο -1 από την Αναγέννηση Στάνου. Υπενθυμίζεται πώς η Κατσικά πλέον υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με Απόλλωνα Πάργας και Καστοριά.

Η ομάδα του Γκούρα βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο αλλά αν καταφέρει και κερδίσει τα δυο τελευταία ματς με Αστέρα Πετριτή στην Κέρκυρα και Αναγέννηση Στάνου στην Κατσικά θα έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει το τρίτο εισιτήριο της ανόδου. Πάντως το να πετύχει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία η Θύελλα Κατσικάς δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα αλλά και από τα  αποτελέσματα των άλλων αγώνων.

 Καλή εμφάνιση και  ευκαιρίες από τη Θύελλα 

Η ομάδα του Νίκου Γκούρα στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Καστοριάς αλλά στάθηκε άτυχη στις ευκαιρίες που δημιούργησε για να πετύχει κάποιο γκολ. 

Η Θύελλα μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα στην Καστοριά και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 1’. Ο Κολιούσης έκανε το σουτ αλλά ο Κοσμίδης απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ψαρράς, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 10’ ο Κοσμίδης μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Κολιούση. 

Η πρώτη μεγάλη χαμένη φάση για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 25’. Ο Σβίρος έβγαλε μπαλά στον Παναγιωτίδη, εκείνος βγήκε απέναντι από τον Καραμάνη,  έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα της Κατσικάς να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.

Στο 33’ από εκτέλεση κόρνερ του Τζερεμέ, ο Τσικόπουλος αστόχησε με κεφαλιά. Η πιο σημαντική φάση για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 36’, όταν ο Παπουτσής πάσαρε στον Ψαρρά που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Το νικητήριο γκολ ο Χασάι

Στο 58’ το σουτ του Μελιγγιώτη ήταν άστοχο και στο 63’ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Με ωραία ατομική ενέργεια ο Σαββόπουλος πάσαρε στον Χασάι και εκείνος με πλασέ νίκησε τον Καραμάνη για το 1-0. Η Καστοριά έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 72’. Ο Χασάι εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Παναγιωτίδη που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραμάνη. 

 Η πιο καλή στιγμή της Κατσικάς να ισοφαρίσει χάθηκε στο 83’. Ο Γούλας μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά στην πορεία της μπάλας δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του να στην στείλει προς την εστία με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ. 

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Γκούρα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και η Καστοριά πήρε μία σημαντική νίκη για αυτήν στην προσπάθεια που κάνει να ανέβει στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα, χτες συμπληρώθηκαν 42 χρόνια από τότε που η Καστοριά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας στον τελικό του Ηρακλή με 5-2. 

Διαιτησία: Παγώνης (Φακάνας - Τσακιρόπουλος)

Καστοριά 1980 (Πέτρος Τσούκλης): Κοσμίδης, Σβίρος, Καραγιάννης (58’ Βλάχος, Μήνος, Γκέκας (58’ Κυζερίδης), Τόσκος (79’ Κύρου), Χασάι, Παναγιωτίδης, Σαββόπουλος, Τζερεμές (67’ Ευαγγέλου), Τσικόπουλος.

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Καραμάνης, Ψαρράς, Μελιγγιώτης, Λισγάρας, Πάνος, Τσουμάνης (68’ Κοντογιάννης), Γούλας, Πολυχρόνης, Παπουτσής (78’ Μαρούλης), Βαρτζιώτης (64’ Δημητρακάκης), Κολιούσης (78’ Καζαντσίδης).

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική): Καστοριά - Θύελλα Κατσικάς 1-0, ΑΕ Ξηροβουνίου - Νέα Σελεύκεια 3-0, Αναγέννηση Στάνου - Νέα Σελεύκεια 1-4.Ρεπό: Αστέρας Πετριτή. 

Η βαθμολογία: Αστέρας Πετριτή 10, Καστοριά 9, Απόλλων Πάργας 9, Αναγέννηση Στάνου 7, Θύελλα Κατσικάς 6, ΑΕ Ξηροβουνίου 3, Νέα Σελεύκεια 0.

Η επόμενη αγωνιστική: Αστέρας Πετριτή - Θύελλα Κατσικάς, Αναγέννηση Στάνου - Καστοριά, Απόλλων Πάργας - Νέα Σελεύκεια. Ρεπό: ΑΕ Ξηροβουνίου.

Αποστολή στην Καστοριά: 

Χρ. Καλύβας - Αγγελική Σιώλου