«Χρυσή» η Κατερίνα Γκόγκου στο Βαρέζε της Ιταλίας!

on .

GKOGKOU

• Θριαμβευτική εμφάνιση και ιδανικό ξεκίνημα στις επίσημες διεθνείς διοργανώσεις για τα γαλανόλευκα κουπιά που κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια, τρία χρυσά κι ένα ασημένιο, ενώ συμμετείχαν συνολικά σε 7 τελικούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο σκιφ Νεανίδων Κατερίνα Γκόγκου που τερμάτισε πρώτη σε 7:40.99, μπροστά από την Ιταλίδα και την Ελβετίδα αντιπάλους της που ακολούθησαν.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε και για τις Ιωάννα Ασβεστά-Ελβίρα Αργυράκη που τερμάτισαν πρώτες στον τελικό της δικώπου άνευ των Νεανίδων με 7:20.15 κερδίζοντας στο φωτο-φινις της ιταλική βάρκας.

Γυναικεία υπόθεση ήταν και το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας, αφού το κέρδισαν στον τελικό του διπλού σκιφ Νεανίδων οι Σοφία Δαλίδου-Στυλιανή Νάτσιουλα με χρόνο 7:05.47.

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισαν οι κωπηλάτες του τετραπλού σκιφ εφήβων με τους Αδάμ-Λυκομήτρο-Χολόπουλο-Παπάζογλου.

Την 5η θέση στο τελικό του διπλού σκιφ εφήβων κατέλαβαν ο Γιαννιώτης κωπηλάτης Λ .Κοπίδης με τον Π. Μακρυγιάννη, ενώ γιαννιώτικη συμμετοχή είχαμε σε ακόμη ένα τελικό με τους Βασίλη Κωστούλα και Δημήτρη Κούτρα να καταλαμβάνουν την 6η θέση στην δίκωπο εφήβων.

Τέλος την 6η θέση στο τελικό του τετραπλού σκιφ Νεανίδων πήραν οι Λεβεντέλη-Λαπίκοφ-Ανγκου– και η Γιαννιώτισσα κωπηλάτρια Νεφέλη Ντάρα! Δεύτερη η Ελλάδα στον πίνακα μεταλλίων

Με τα τέσσερα αυτά μετάλλια η Ελλάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο σχετικό πίνακα των μεταλλίων πίσω από τη Ρουμανία που πήρε τα ίδια συν ένα χάλκινο αλλά και μπροστά από την Ιταλία (2-5-1), την Τουρκία (2-0-0) και τις Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Σερβία που κατέκτησαν από ένα χρυσό.

Πολλά συγχαρητήρια απηύθυνε ο ΕΚΦΝΣ σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς της αποστολής, αρχηγός της οποίας ήταν ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας.