Με επιστροφές και απρόοπτα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH IAN 2022

• Μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην Κρήτη ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πλέον στρέψει το βλέμμα και την προσοχή του στον επόμενο αγώνα και την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» την Κυριακή (16/01, 7:30 μ.μ.).
Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αναμέτρησης την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιανουαρίου με τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες». Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς βλέπει σιγά-σιγά να επιστρέφουν κάποιοι παίκτες στις προπονήσεις επανερχόμενοι από τον κορωνοϊό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λύνονται σταδιακά τα χέρια του όσον αφορά τις επιλογές που θα έχει κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σίγουρο αν αυτοί που επιστρέφουν θα μπορέσουν να βγάλουν το ενενηντάλεπτο ή θα είναι μια λύση από τον πάγκο. Άλλωστε, στον ΠΑΣ υπάρχει και η περίπτωση με τον ποδοσφαιριστή που εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά του λόγω covid-19 και τεχνικό και ιατρικό επιτελείο είναι πολύ προσεκτικοί σε θέματα υγείας.
Χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν μέσα στο γυμναστήριο με αερόβιες ασκήσεις, ενώ το μεσημέρι μετά το αρχικό ζέσταμα το πρόγραμμα περιελάμβανε ενδυνάμωση, σπριντ και στο τελευταίο κομμάτι έγινε αρκετή δουλειά πάνω στην τακτική. Όσον αφορά τις επιστροφές κανονικά έβγαλαν το πρόγραμμα οι Αθανασίου, Λώλης, Καραγιάννης, Γκαρντάφσκι, ενώ Καραχάλιος και Σνάιντερ πήγαν πιο χαλαρά. Στις επιστροφές συμπεριλαμβάνεται και αυτή του Οικονομόπουλου μετά τον τραυματισμό του στον ώμο, ο οποίος ναι μεν συμμετείχε στο πρόγραμμα, ωστόσο ίσως χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο προκειμένου να είναι 100% έτοιμος.
Ούτε χτες όμως έλειψαν τα απρόοπτα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης οι Κάργας και Ντομίνγκεθ αισθάνθηκαν τσίμπημα στον προσαγωγό και αποχώρησαν και θα εκτιμηθεί από το ιατρικό επιτελείο αν υπάρχει σοβαρή ζημιά και να χάσουν το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Οι πρώτες πληροφορίες για τον Κάργα αναφέρουν ότι δεν έχει κάτι ανησυχητικό, ενώ για τον Ισπανό θα φανεί σήμερα η σοβαρότητα των ενοχλήσεων που ένιωσε.
Απόντες χτες ήταν οι Λοντίγκιν, Σιόντης, Παντελάκης, Κύρκος, Κόντε και ο Μιλιντσεάνου τον οποίο δημοσιεύματα από την Κύπρο τον φέρνουν να είναι κοντά σε συμφωνία με την Α.Ε.Λεμεσού. Προφανώς η απουσία του Μολδαβού επιθετικού από την προπόνηση επιβεβαιώνει τα μεταγραφικά σενάρια.
Όσον αφορά για τον αγώνα με τον Ατρόμητο ο Ηρακλής Μεταξάς προβληματίζεται για το τι εικόνα θα έχει η ομάδα του Περιστερίου, η οποία άλλαξε προπονητή και πλέον ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Κρις Κόλμαν, ο Ουαλός που έγινε γνωστός στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το πέρασμα του από τη Λάρισα τη σεζόν 2011-2012. Αποτελεί λοιπόν ερωτηματικό αν θα υπάρξουν αλλαγές τόσο σε πρόσωπα στην ενδεκάδα όσο και στο σύστημα που θα αγωνιστεί ο Ατρόμητος, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η αλλαγή ψυχολογίας. Όλα αυτά τα προσμετρά ο Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος διακρίνεται για το έξυπνο και εμπεριστατωμένο διάβασμα των εκάστοτε αντιπάλων του ΠΑΣ.
Η πόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι για σήμερα το μεσημέρι ενώ την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ρεπό.
Κοντά στην Α.Ε.Λεμεσού ο Νικολάε Μιλιντσεάνου
Από αλλού αναμένονταν να γίνουν οι μεταγραφικές αποχωρήσεις κι από άλλον παίκτη τελικά θα ξεκινήσουν. Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα από την Κύπρο η ΑΕ Λεμεσού βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής και την απόκτηση του 29χρονου επιθετικού του ΠΑΣ Γιάννινα Νικολάε Μιλιντσεάνου.
Το συμβόλαιο του Μιλιντσεάνου ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο και παρότι υπάρχει οψιόν ανανέωσης θεωρούνταν δύσκολο έως απίθανο να επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ως εκ τούτου μπορούσε να φύγει το καλοκαίρι όντας ελεύθερος. Η πρόταση ήρθε από την ΑΕ Λεμεσού στην οποία είναι προπονητής από τις αρχές Δεκεμβρίου ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει και από τον ΠΑΣ, ενώ διατηρεί και καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της γιαννιώτικης ομάδας, Γιώργο Χριστοβασίλη. Να σημειωθεί ότι στην ομάδα της Κύπρου προπονητής φυσικής κατάστασης είναι ο Γιάννης Ντουρουντός, ο οποίος είχε επιτυχημένο έργο για 2 και πλέον χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μιλιντσεάνου στην Κύπρο, τότε είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού προκειμένου να έχει λύσεις στην επίθεση μέχρι την επιστροφή του Κόντε.