Ο Κάλεμπ Στάνκο η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ

on .

CALEB STANKO

• Την πρώτη του χειμερινή μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς απέκτησε τον 28χρονο μέσο Κάλεμπ Στάνκο για να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή και το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας.
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις Μεταξά για το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΟΦΗ.
Ο Κάλεμπ Στάνκο είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με στόχο να ενισχυθεί η μεσαία γραμμή.
Ο Αμερικανοπολωνός χαφ βρίσκεται στα Γιάννινα από την περασμένη εβδομάδα και συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας, ωστόσο η ανακοίνωση καθυστέρησε για διαδικαστικούς λόγους καθώς έπρεπε πρώτα να μείνει ελεύθερος από την προηγούμενη ομάδα του, το Σινσινάτι στο MLS. Ο Στάνκο αποτελεί προσωπική επιλογή του Ηρακλή Μεταξά καθώς τον γνωρίζει αφού είχαν συνεργαστεί και τον είχε παίκτη στη Φράιμπουργκ τις σεζόν 2013-14 και 2014-15.
Ο Κάλεμπ Στάνκο είναι γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1993, δηλαδή είναι 28 ετών και έχει ύψος 1,80. Γεννήθηκε στο Μίσιγκαν της Αμερικής, ωστόσο έχει πολωνικές ρίζες και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Βαρντάρ, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της γεγμανικής Φράιμπουργκ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Caleb Stanko. O 28χρονος μέσος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τις ομάδες του Cincinatti στο MLS, τη Freiburg και τη Vaduz. Στην ομάδα θα αγωνιστεί με τη φανέλα νούμερο 27».
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ο Στάνκο σημείωσε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παρακολούθησα την ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού της και μου άρεσε αυτή η νέα πρόκληση. Στο παρελθόν είχα συνεργαστεί στη Freiburg με τον προπονητή μας κ. Μεταξά και γνωρίζω τον τρόπο δουλειάς του και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, όπως επίσης τον πρόεδρο και την διοίκηση της ομάδας. Πραγματικά ανυπομονώ να αγωνιστώ με την ομάδα και όλοι μαζί να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας».
Μεταξάς: «Η υγεία πάνω από τους αγώνες»
Ιδιαίτερη αίσθηση και αρκετή συζήτηση άνοιξαν οι δηλώσεις του Ηρακλή Μεταξά μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ιωνικό. Ο προπονητής του ΠΑΣ αναφέρθηκε στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναφέροντας ότι υπήρξε παίκτης με καρδιολογικά προβλήματα μετά από Covid-19.
«Δεν θέλω να σταθώ μόνο στα αγωνιστικά, αλλά να τα πούμε μια φορά. Γιατί κάναμε προπόνηση με 13 άτομα. Πως μπορείς να ετοιμάσεις τακτικά μια ομάδα με 13 άτομα και πρέπει να τους μοιράσεις στη μέση. Ήρθαμε εδώ με 5 αλλαγές και μόλις έναν τερματοφύλακα χωρίς αλλαγή τερματοφύλακα και κερδίσαμε το παιχνίδι. Για αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ηρακλή Μεταξά.
Ο κόουτς του ΠΑΣ συνέχισε λέγοντας ότι: «Πρέπει νομίζω όλοι μαζί να προσέξουμε παραπάνω τα υγειονομικά πρωτόκολλα γιατί μας αναγκάζουν να παίξουμε πάση θυσία. Γιατί δεν είναι μόνο να βγει κάποιος από την καραντίνα ή να γίνει καλά από τον κορωνοϊό. Κάποιοι που μας είπαν ότι μπορούν να παίξουν ή να καθίσουν στον πάγκο ο ένας έχει πρόβλημα με την καρδιά και ευτυχώς το βρήκαμε και δεν τον βάλαμε και ο άλλος με δική του πρωτοβουλία έκανε ατομική προπόνηση και του έτρεχε αίμα από τη μύτη. Εκεί πρέπει να προσέχουμε γιατί η υγεία είναι πάνω από τα παιχνίδια».
Ικανοποίηση για τη νίκη - Το μυαλό στον ΟΦΗ
Με θετικό τρόπο ξεκίνησε το 2022 για τον ΠΑΣ Γιάννινα και η νίκη επί του Ιωνικού έφερε τα χαμόγελα στις τάξεις της γιαννιώτικης ομάδας αφού ήρθε επί ενός δύσκολου αντιπάλου και με τον ΠΑΣ να είναι χτυπημένος από τον κορωνοιό.
Το τρίποντο έφερε και πάλι τον ΠΑΣ στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς αφήνοντας πίσω τον ΟΦΗ που ηττήθηκε με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία. Οι Γιαννιώτες περίμεναν το χθεσινοβραδινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη για δουν αν θα παραμείνουν τέταρτοι.

Παρότι το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην 16η αγωνιστική φαίνεται ότι ο αρχικός στόχος της παραμονής έχει σχεδόν επιτευχθεί καθώς ο ΠΑΣ είναι 16 βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από εδώ και πέρα θα γίνει άλλος σχεδιασμός για τον επόμενο στόχο, ο οποίος είναι να μπει η ομάδα στα play off και την εξάδα του πρωταθλήματος.
Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό του Σαββάτου στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ και του επόμενου με τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες».
Ήδη στο στρατόπεδο του ΠΑΣ προπονητής και παίκτες σκέφτονται αυτό το ματς και όπως είναι φυσιολογικό ο Ηρακλής Μεταξάς θα περιμένει να δει ποιους παίκτες θα μπορέσει να έχει στη διάθεση του από αυτούς που απουσίαζαν στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Χθες οι παίκτες έκαναν αποθεραπεία και σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΟΦΗ.