Ο κορωνοϊός... εισέβαλε και στον ΠΑΣ Γιάννινα!

on .

PAS PROPONHSH 28 12

• Η επιστροφή στις προπονήσεις μετά την άδεια οκτώ ημερών που έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς στους παίκτες του ΠΑΣ για να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους έφερε τη γιαννιώτικη ομάδα και πάλι αντιμέτωπη με κρούσματα κορωνοϊού.
Η προσοχή που ζήτησε ο Μεταξάς από τους ποδοσφαιριστές του αυτές τις μέρες φαίνεται δεν ήταν η ανάλογη, αφού ήδη υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ συνεχίζονται τα τεστ στους παίκτες προκειμένου να διαπιστωθεί ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων.
Στην πρώτη προπόνηση μετά τα Χριστούγεννα, εκτός από τους τραυματίες Κόντε και Οικονομόπουλο, απουσίαζαν ο Σάλιακας ο οποίος θα επιστρέψει αύριο στις προπονήσεις και πλην των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν συμμετείχαν τέσσερις ακόμη παίκτες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ και αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς αν τα αποτελέσματα βγουν θετικά θα μιλάμε για έναν αριθμό 6 παικτών οι οποίοι θα μπουν σε καραντίνα και δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στα παιχνίδια με Ιωνικό και ΟΦΗ!
Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είχαν πρόγραμμα επανένταξης με αγωνιστικά παιχνίδια ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη διπλή προπόνηση.
Διαφωνία για το όριο των 1000 θεατών
Την διαφωνία τους με την απόφαση της κυβέρνησης να μπαίνουν στα γήπεδα το ανώτερο 1000 άτομα, εξέφρασαν οι ΠΑΕ της Super League στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχαν το χθες μεσημέρι από την οποία απουσίαζαν ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Λαμία, ο Βόλος, ο Παναιτωλικός, ενώ ο Ιωνικός δεν είχε νόμιμη εκπροσώπηση.
Η απόφαση που έλαβαν, είναι να ζητήσουν άμεσα ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για να πραγματοποιηθεί συνάντηση, όπου την λίγκα θα εκπροσωπήσουν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και το προεδρείο του συνεταιρισμού (Μποροβήλος, Κοξένογλου).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας: «Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.
Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.
Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους. Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.
Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μποροβήλο, την αναπλ. πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους.
Το ως άνω κείμενο ανακοίνωσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ., τα οποία ήταν παρόντα στη σημερινή (28/12) συνεδρίαση αυτού: ΑΕΚ, Απόλλων Σμ., Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και η ΕΠΟ».