Να κλείσει με νίκη τον α’ γύρο θέλει ο ΠΑΣ

on .

PAS GIANNINA BOLOS SHMATA

 Τη δυνατότητα και την ιστορική ευκαιρία να κλείσει τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα και θα ψάξει τη νίκη υποδεχόμενος σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Βόλο στο «Ζωσιμάδες» για την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Super League.
Η νίκη επί της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έδωσε ένα ακόμα σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο στους Γιαννιώτες και τους ανέβασε στους 19 βαθμούς και την 3η θέση, μαζί με τον ΠΑΟΚ. Η γιαννιώτικη ομάδα του Ηρακλή Μεταξά με όπλο την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας δεχτεί μόλις 8 τέρματα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει την ευκαιρία να κλείσει τον πρώτο γύρο όντας τρίτος αν καταφέρει σήμερα να ξεπεράσει το εμπόδιου του πληγωμένου, αλλά πάντα επικίνδυνου ΝΠΣ Βόλου.
Οι Βολιώτες προέρχονται από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων με τελευταίο την εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Παναιτωλικό, η οποία έφερε και την απομάκρυνση του Ισπανού Γκιγιέρμο Αμπασκάλ από την τεχνική ηγεσία. Παραμένουν όμως πάντα μια πολύ καλή ομάδα, κυρίως μεσοεπιθετικά, με ιδιαίτερα δημιουργικούς παίκτες. Για τον λόγο αυτό το παιχνίδι θέλει διπλή και τριπλή προσοχή από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα.
Χωρίς Γκαρντάφσκι και Μιλιντσεάνου
Ο Ηρακλής Μεταξάς γνωρίζει τις παγίδες του σημερινού αγώνα και μίλησε διεξοδικά στους παίκτες του εφιστώντας την προσοχή και ζητώντας την πιστή προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο που έχουν καταστρώσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην 3η θέση με 19 βαθμούς και ο Βόλος είναι όγδοος με 14. Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά στο γιαννιώτικο στρατόπεδο καθώς θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού οι Γκαρντάφσκι και Μιλιντσεάνου.
Πέρα από τα προβλήματα τραυματισμών ο Μεταξάς είχε να αντιμετωπίσει και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Η χτεσινή πρωινή προπόνηση έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε βαρύ τερέν στο γήπεδο του ΠΕΑΚΙ και ήταν αυτή που ολοκλήρωσε τη σύντομη προετοιμασία των Γιαννιωτών για τη σημερινή αναμέτρηση με τους Βολιώτες. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μεταξάς ανακοίνωσε την 19μελη αποστολή των Γιαννιωτών. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Τριάδης Π., Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Ρίζος, Λιάσος, Τριάδης Α., Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Λώλης, και Περέα.
Πέρα από τους τραυματίες Γκαρντάφσκι, Μιλιντσεάνου, Οικονομόπουλο και Κόντε, εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν και οι Αθανασίου, Καραγιάννης, Μίνα, Κύρκος, οι οποίοι θα αγωνιστούν με την Κ 19.
Τα πλάνα του Μεταξά
Με το σχήμα που ξεκίνησε στη Λαμία θα παραταχθεί και στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα μιας και οι επιλογές του Ηρακλή Μεταξά είναι αρκετά περιορισμένες.

Το 4-4-2 δεν θα αλλάξει και πιθανότατα ο Μορέιρα θα προτιμηθεί από τον Λώλη.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Περέα.
Μεταξάς: «Θα πολεμήσουμε κόντρα στον Βόλο»
Για το σημερινό παιχνίδι με τον Βόλο, τις καιρικές αντιξοότητες και την ανασταλτική λειτουργία μίλησε ο Ηρακλής Μεταξάς στους εκπροσώπους του Τύπου στη χτεσινή καθιερωμένη media day. Ο 54χρονος τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στις καιρικές συνθήκες, σημειώνοντας ότι: «Ο καιρός είναι μια δυσκολία, το ξέρουμε και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Κάναμε κάποιες προσπάθειες να το βελτιώσουμε, το πετύχαμε λίγο όχι αρκετά, αλλά θα προσπαθήσουμε και αυτό το εμπόδιο να το ξεπεράσουμε».
Για το πώς βλέπει τον Βόλο: «Ο Βόλος είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει μπάλα. Έχει πάσες, ένας από τους ποδοσφαιριστές του έχει πάρα πολύ καλή τεχνική και ξέρει τι να κάνει την μπάλα. Τελευταία ξέρουμε ότι δεν έχει καλά αποτελέσματα αλλά μην ξεχνάμε στην αρχή την πορεία του Βόλου. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Βόλο της αρχής του πρωταθλήματος, με την καλή εμφάνιση και να πολεμήσουμε».
Για το αν τα προβλήματα δυσκολεύουν την κατάσταση ενόψει των αγώνων με Βόλο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό: «Ναι, δυσκολεύουν αλλά αυτά τα προβλήματα τα έχουν οι πιο πολλές ομάδες που δεν έχουν μεγάλο ρόστερ και με πολύ βάθος. Σε μια χρονιά μέσα θα έχεις τέτοια προβλήματα αλλά το θέμα είναι πως θα τα αντιμετωπίσεις. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε και πάμε δυνατά σε αυτά τα τρία παιχνίδια».
Για το αν θα αποπροσανατολίσουν την ομάδα τα μεταγραφικά σενάρια: «Και αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Γίνονται μεταγραφές, γράφονται διάφορα και το συζητήσαμε αυτό με τους παίκτες χθες και σήμερα. Από τη στιγμή που θα βγεις να κάνεις προπόνηση, να παίξεις 90 λεπτά ποδόσφαιρο όλα αυτά δεν πρέπει να σε επηρεάζουν. Αν το καταφέρεις αυτό τότε μιλάμε για έναν επαγγελματία αν όχι τότε είσαι ερασιτέχνης. Γιατί και ο άλλος που πάει στο σούπερ μάρκετ και δουλεύει οκτάωρο. Όσα προβλήματα κι αν είχε σπίτι του πρέπει πάει στο ταμείο και να χτυπάει τα σωστά νούμερα. Αυτό πρέπει να είμαστε και εμείς».
Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών
Σε περιπέτειες έχει μπλέξει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επέβαλε την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, η οποία θα ενεργοποιηθεί αν δεν εξοφλήσει τις οφειλές του προς τον πρώην τερματοφύλακά του, Κώστα Περιστερίδη.
Ο 30χρονος γκολκίπερ πλέον της Νίκης Βόλου αγωνίστηκε στους Ηπειρώτες για πέντε χρόνια (2015-20), καταγράφοντας συνολικά 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Κων/νου Περιστερίδη, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 172/2-9-2021 τελεσίδικης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».
Με 19 παίκτες η αποστολή του Βόλου
Με αρκετά προβλήματα βρίσκεται από χθες στα Γιάννινα ο Βόλος για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ με τον υπηρεσιακό προπονητής Κώστα Μπράτσο μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης να ανακοινώνει την αποστολή που είναι η εξής: Κλέιμαν, Κότνικ, Παπαδόπουλος, Ρομέρο, Φερράρι, Ρινέρ, Γκιουλέν, Γκρίλο, Λογαράς, Σοάρες, Μεταξάς, Βοϊτκόφσκι, Νίνης, Μπαρτόλο, Ορόζ, Ρεγκατίν, Ροσέρο, Τερεζίου, Φαν Βέερτ
Στην αποστολή της ομάδας της Μανγησίας, δεν συμπεριλήφθηκαν οι Πουρίτα και Μπαριέντος, οι οποίοι δεν είναι απόλυτα έτοιμοι, όπως και ο Τσοκάνης με τον Φερνάντες.