Α' Ερασιτεχνική

on .

MATS AGONISTIKIS

Ανατολή- Θύελλα Κατσικάς  0-1

 • Πολύ καλό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο «Ιωάννης Σουμουντζόγλου» αντάξιο της ιστορίας και των δύο ομάδων με την Κατσικά να είναι η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Ανατολή και να την πιάνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Πραγματικά είδαμε και από τις δύο ομάδες έναν αγώνα με καλό ρυθμό, μπορεί να μην είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά είχε πάθος από τους ποδοσφαιριστές για τη νίκη.
Σίγουρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ανατολή αδικείται από το αποτέλεσμα μιας και είχε πολύ πιο καθαρές ευκαιρίες για γκολ από την Κατσικά, ωστόσο η ομάδα του Αλέκου Τάτση μπορεί να έχασε αυτό το παιχνίδι αλλά έδειξε ότι αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Από την άλλη πλευρά η Κατσικά θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ με το δοκάρι του Βαρτζιώτη, αλλά η κλάση του Κατσίφα ήταν αυτή που μίλησε στο τέλος και με ένα πανέμορφο γκολ έδωσε τη νίκη.
Η Ανατολή ξεκίνησε το παιχνίδι με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 3’ όταν ο Στραγάλης βρήκε τον Ορφανό στην πλάτη της άμυνας της Κατσικάς  όμως αυτός δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με το σουτ να καταλήγει άουτ.
Η Θύελλα απάντησε στο 11’ με τον Πολυχρόνη να εκτελεί κόρνερ, ο Λισγάρας έκανε την κεφαλιά η μπάλα έφυγε άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 24’ με τον Βαρτζιώτη να κάνει το σουτ και τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.
Στο 45’ μπαλιά του Παπουτσή στον Κατζιώτη σουτ του τελευταίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα άουτ. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ανατολή να πιέζει για το γκολ χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες.
Η πρώτη στο 58’ με τον Στραγάλη να κάνει τη σέντρα, ο Γκουγιάννος έκανε το γυριστό σουτ με τον Αναστασίου να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα. Στο 61’ σέντρα του Ορφανού ο Γκουγιάννος αφύλακτος μέσα στη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Η Κατσικά κατάφερε να πετύχει το γκολ στο 67΄με την οξυδέρκεια του Κατσίφα ο οποίος είδε εκτός θέσης των τερματοφύλακα Νικολαΐδη και με σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Νικολαΐδη ο οποίος έκανε προσπάθεια να αποκρούσει,  ωστόσο χτύπησε στο δοκάρι στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν δύο δόντια,  να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.
Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Γιάννο να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάτι καλό χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες της Κατσικάς κρατούσαν τη μπάλα στα πόδια  και όποτε τους δίνονταν η ευκαιρία έμπαιναν στην περιοχή της Ανατολής χωρίς όμως να κάνουν τη μεγάλη φάση.
Διαιτησία: Μπούμπας (Κόλλιας-Τσάντας).
Ανατολή: Νικολαΐδης (70’ λ.τρ. Ζώης), Σκουτελιάς, Στραγάλης, Παππάς, Δρόσος, Μιχαηλίδης, Ντασούτης (74’ Γιάννος), Γκουγιάννος (88’ Ζώτος), Κτενάς (70’ Βασιλείου), Ορφανός,Τασιούλας.
Θύελλα Κατσικάς: Αναστασίου, Σκούφης, Μελιγγιώτης, Λισγάρας, Πάνος (54’ λ.τρ. Ζήκος), Πολυχρόνης, Κολιούσης, Βαρτζιώτης (70’ Μαρούλης), Κατζιώτης (70’ Γούλας), Κατσίφας, Παπουτσής (82’ Καζαντσίδης).
Κράψη- Κόνιτσα 2-0 

• Χωρίς να προβάλει αντίσταση, η Κόνιτσα ηττήθηκε 2-0 από την Κράψη στο ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου της Α’ κατηγορίας, με τους νικητές να αυξάνουν τη βαθμολογική τους διαφορά στους πέντε βαθμούς. Στο παιχνίδι η Κράψη ήταν αυτή που κυριάρχησε (πλην ενός δεκαλέπτου στο δεύτερο ημίχρονο) στο παιχνίδι, είχε την υπεροχή, τις ευκαιρίες για να μπορέσει να πετύχει και άλλα γκολ, ενώ στο τέλος του αγώνα είχαμε και μια ένταση για ένα σκληρό μαρκάρισμα του Σπανού Χ. στον Μαρμούτα με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι δύο παίκτες αφού αντάλλαξαν αρκετά «γαλλικά».
Η αρχή των ευκαιριών για την Κράψη άρχισε νωρίς μόλις στο 2’ με τον Κολιό να κάνει το σουτ και τον Χατζηρούμπη να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 4’ ο Μαλλάτος με σουτ, από εκτέλεση κόρνερ του Νούγια έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 20’ ο Χατζηρούμπης μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Κολιού εκτός περιοχής. Η Κόνιτσα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 23’ με το σουτ του Μήτσου με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 26’ ο Νούγιας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χριστακόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Σταμούλης στο 38’ σέντραρε, ο Νούγιας έκανε το σουτ αλλά ο Χατζηρούμπης απέκρουσε. Άστοχο ήταν το σουτ του Χριστακόπουλου στο 42’. Στο 48’ ο τεραμτοφύλακας της Πίνδου είχε απάντηση σε σουτ του Σταμούλη.
Στο 50’ η υπεροχή της Κράψης καρποφόρησε, με τον Σταμούλη να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζηρούμπη για το 1-0. Στο 53’ και πάλι ο Σταμούλης, που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, έδωσε πάσα στον Χριστακόπουλο αυτός έκανε το σουτ με τον Χατζηρούμπη να αποκρούει ξανά τη μπάλα, όπως έκανε και στο 75’ σε σουτ του Σταμούλη. Σε δυνατό σουτ του Δημόπουλου στο 78’ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η νίκη «κλείδωσε» για την Κράψη στο 88΄με τον Νούγια να κάνει το 2-0.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκαν οι Μαρμούτας (Κράψη) και Σπανός Χ. (Κόνιτσα).
Διαιτησία: Μπούμπας (Διαμάντης Λ.-Πάνος Σ.).
Κράψη: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Καράσας (90’ Τσιος), Κολιός (73’ Γεωργιάδης), Νάσιος, Μαλλάτος, Τσουμάνης, Τσάνης (90’ Ριστάνης), Νούγιας, Σταμούλης (90’ Παρτάλης), Χριστακόπουλος.
Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Βλάχος Π., Λάμπρου, Σπανός Χ., Σπανός Α., Μήτσος (85’ Γαϊτανίδης), Κίτσος (λ.τρ. 16’ Σπανός Δ.-85’ Βλάχος Χ.), Πεπόνης (70’ Κυρτζόγλου), Σιώτας, Δημόπουλος, Μουρεχίδης.

AGIA MARINA RODOTOPI

 Αγία Μαρίνα- Ροδοτόπι 0-1

• Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε το Ροδοτόπι μέσα στην Αγία Μαρίνα με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν νωρίς το γκολ και να διατηρούν το προβάδισμα χωρίς δυσκολία μέχρι το τέλος του αγώνα.
Η ομάδα της Αγίας Μαρίνας ήταν αυτή που είχε την πρώτη ευκαιρία στο 12’ με τον Σοκορέλη να κάνει το σουτ και τον Βάσιο να μπλοκάρει τα μπάλα. Το Ροδοτόπι άνοιξε το σκορ στο 13’ όταν ο Γερούκαλης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μάντζαρης αφύλακτος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτίκα. Ο Τσίκας Θ. έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ στο 15’, ενώ στο 20’ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Αραπογιάννη από πλάγια θέση. Στο 29’ από σέντρα του Μάστορα από δεξιά, ο Γεωλδάσης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 34’ η μπάλα έφυγε άουτ σε εκτέλεση φάουλ του Μπούλτη. Στο 40’ από εκτέλεση πλαγίου από τον Μάστορα, η μπάλα έφτασε στον Γερούκαλη που ήταν μόνος του μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός του παιχνίδιου και δεν υπήρχαν φάσεις. Στο 80’ σε σουτ του Τσίκα Θ. η μπάλα λίγο άουτ και στο 90’ ο Μάντζαρης βρέθηκε απέναντι από τον Κοτίκα έκανε το σουτ με τον τελευταίο να αποκρούει τη μπάλα.
Διαιτησία: Τάσης (Σιόντης-Κόλλιας)
Αγία Μαρίνα: Κοτίκας, Μάστορας (82΄ Μπάκας), Βάσιος, Παππάς Γ., Φίνος, Βαγγελής (46΄Κολιάκης), Σοκορέλης), Μπούλτης, Παππάς Ν., Τσίκας, Αραπογιαννης (35΄ Τσίκας Χ.)
Ροδοτόπι: Βάσιος, Μάντζιος, Γρέμος (90΄ Λιομπάτης), Πάικας, Αργύρης (69΄ Οικονόμου), Γεωλδάσης Π., Γερούκαλης, Μπάφας, Μάντζαρης, Αβντουλάι, Κίτσης (61΄ Πασχάλης).

 Πέραμα- Σταυράκι 0-2 

• Με νίκη 0-2 πέρασε από το Πέραμα το Σταυράκι συνεχίζοντας έτσι να βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Κώστα Ναθαναήλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ στο 20’ όταν ο Βούλγαρης έκανε τη σέντρα και ο Μαργιόλας με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Στο δεύτερο μέρος το Πέραμα ήταν αυτό που πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε κοντά στο να πετύχει την ισοφάριση με τους Γιωτάκη, Δούβλη και Μοναστηριώτη. Στο 78’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπισέλα με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε στο 80’ ο Αθανασίου.
Διαιτησία: Νέος (Τασιούλας-Κολιός).
Πέραμα: Μπόζιαρης, Ρούσης, Λιακόπουλος (46΄ Κοϊνης), Χαμπέγια, Σήτος, Κατσάνος, Μοναστηριώτης (82΄ Ντεμίρης), Τζιάλλας, Καρτάλης (46΄ Δούβλης), Γιωτάκης, Λέζος (46΄ Μπισέλας)
Σταυράκι: Λάμπρης, Βούλγαρης, Κολιός, Ζιάβρος, Γιώτης (49΄ Καπατσέλης), Γούλας, Ζενέλης (77΄Τούσης), Πράσσος, Αθανασίου, Μαργιόλας, Ντόντης (86΄ Μιχάλης).

DROSOXORI

 Δροσοχώρι- Α.Ε Μικρασιατών 1-1

• Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε Δροσοχώρι και Α.Ε Μικρασιατών για την 9η αγωνιστική στον Β’ Όμιλο της Α’ Ερασιτεχνικής. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία και για τις δυο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα.
Στο 7’ ο Νάκος είπε όχι σε σουτ του Μανιώτη, ενώ στο 9’ οι αμυντικοί έδιωξαν σε σουτ του Κοκκιάδη. Στο 10’ ο Ντρης έδιωξε προ του Ραγιά, ενώ στο 26’ η Α.Ε. Μ. έφτασε στο 0-1 με διαγώνιο σουτ του Σιώζη. Στο 32’ σε διπλή προσπάθεια της Α.Ε.Μ. με Σιώζη και Ναυρόζογλου Κ, ο Νικολάου είχε απαντήσεις.
Στο 56’ και στο 59’ το Δροσοχώρι είχε δυο καλά σουτ με τους Γερούκαλη και Μανιώτη, ενώ στο 61’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ι. Θεοχάρη για μαρκάρισμα στον Παπαγιάννη. Στο 62’ ο Σιλεβίστας αστόχησε από κοντά και στο 68’ ήρθε το 1-1 για το Δροσοχώρι με πλασέ του Κοκκιάδη από σέντρα του Ντρη. Μεγάλη ευκαιρία έχασε με τον Μπέλλο το Δροσοχώρι στο 70’ για δεύτερο γκολ.
Διαιτησία: Μάντζιος (Αρβανίτης- Αλεξίου)
Δροσοχώρι (Χρήστος Αντωνίου): Νικολάου, Ντρης, Παππάς, Χαλιάσος, Θεοχάρης Ι, Αγγελόπουλος (46’ Μπέλλος), Γερούκαλης, Μανιώτης, Μελιγγιώτης, Κοκκιάδης, Μπαχάς (46’ Θεοχάρης Κ).
Α.Ε. Μικρασιατών (Χρήστος Βαζάτης): Νάκος, Σιλεβίστας, Ναυρόζογλου Αν, Ανανιάδης, Μπαλαντάνης, Ναυρόζογλου Κ, Ραγιάς (85’ Στέφος), Κασιμόπουλος (63’ Πάίλας), Παπαγιάννης, Λούζης, Σιώζης.

Κοσμηρά- Μέτσοβο 1-1 

• Την πρώτη του ισοπαλία στο Πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας και τον Β' όμιλο σημείωσε ο ΠΑΣ Μετσόβου, ο οποίος αναδείχθηκε 1-1 με την ομάδα της Κοσμηράς. Στο πρώτο μέρος καλύτερα πατούσαν στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μπήκαν από το ξεκίνημα πιο δυνατά, σπαταλώντας αρκετές καλές στιγμές, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις.
Η σπουδαιότερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΣ, όταν στο 43' ο Παλαιοπάνος έδωσε στον Χήτα Α. με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει την μπάλα και τον τερματοφύλακα να την μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν και το πιο ουσιαστικό, καθώς ο ρυθμός των δύο ομάδων ήταν καλύτερος και σε αυτό σημειώθηκαν και τα δύο τέρματα.
Στο 53' ο Κώστας Τσιόστας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ, έπειτα από φάση διάρκειας στα καρέ του Νούτσου.
Με ένα πολύ όμορφο γκολ ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι, όταν στο 65' ο Ζώνιος εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και η μπάλα μπήκε απευθείας στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 και διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα.
Οι Μετσοβίτες είχαν ευκαιρίες να φύγουν με την νίκη από το γήπεδο της Κοσμηράς, όμως η ατυχία και τα νεύρα δεν τους βοήθησαν να την πάρουν.
Διαιτησία: Τασιούλας (Τσίτος-Παύλου)
ΑΟ Κοσμηράς (Μπάμπης Νταλάκας): Νούτσος, Τσούρης, Περώνης, Ζήσης, Θέμος, Νούσης, Νάκιας, Ζώτος, Ζώνιος, Στεργίου, Στρακόσιας (46' Τσιτώνης).
ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμας): Γιαμβριάς, Ναζίρης (81' Σιούτας), Τσιόστας Χ. Τσουλιάης Ι., Χήτας Ν., Τσιόστας Κ., Γοδέβενος (61' Τσουλιάης Θ. (66' Μπούγιας), Χούσο, Χήτας Α., Παλαιοπάνος, Μούστο.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

Α' ΟΜΙΛΟΣ 

(9η Αγωνιστική)
Κράψη – Κόνιτσα 2-0
Νησί – Νεοχωρόπουλο 0-1
Πέραμα – Σταυράκι 0-2
Αγία Μαρίνα – Ροδοτόπι 0-1
Θύελλα Ελεούσας – Χουλιαράδες 2-0
Ρεπό: Αγροτ. Α. Καλαμά

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 9 ματς)
1.ΠΑΣ Κράψης* 22 30-3
2.Πίνδος Κόνιτσας* 17 12-5
3.Νεοχωρόπουλο* 17 19-13
5.Σταυράκι* 15 15-11
4.Νησί* 13 11-4
6.Χουλιαράδες 11 9-12
8.Ροδοτόπι* 10 12-14
7.Πέραμα* 7 8-17
9.Αγία Μαρίνα* 7 9-20
10.Θύελλα Ελεούσας 3 11-23
11.Αγρ. Ανω Άνω Καλαμά* 2 3-17
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(10η - 27, 28/11/2021): Νεοχωρόπουλο – Πέραμα, Κόνιτσα – Σταυράκι, Α. Αστ. Άνω Καλαμά – Κράψη, Ροδοτόπι – Νησί, Αγία Μαρίνα – Ελεούσα. Ρεπό: Χουλιαράδες

Β' ΟΜΙΛΟΣ 

(9η Αγωνιστική)
Καστρίτσα – Σερβιανά (διεκόπη)
Δροσοχώρι – Μικρασιάτες 1-1
Ανατολή – Θύελλα Κατσικάς 0-1
Ασβεστοχώρι – ΠΑΣ Πηγών Λούρου 2-3
Κοσμηρά – Μέτσοβο 1-1
Ρεπό: Λογγάδες

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 9 ματς)
1.Θύελλα Κατσικάς* 21 31-7
2.Ανατολή* 21 20-6
3.Μέτσοβο 16 21-16
4.Αγροτικός Καστρίτσας** 15 22-6
5.Κοσμηρά 14 17-15
6.Τιτάν Λογγάδων* 12 10-15
7.Μικρασιάτες* 10 11-18
8.ΠΑΣ Πηγών Λούρου* 10 16-16
9.Ασβεστοχώρι* 6 11-22
10.Δροσοχώρι* 4 6-20
11.Θρίαμβος Σερβιανών** 0 6-30
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
**Έχουν δύο ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(10η - 27, 28/11/2021): Λογγάδες – Ανατολή, Σερβιανά – Ασβεστοχώρι, Καστρίτσα – Κοσμηρά, Κατσικά – Μικρασιάτες, ΠΑΣ Πηγών Λούρου – Δροσοχώρι. Ρεπό: Μέτσοβο.