Iστορική νίκη για Θεσπρωτό, ηττήθηκε ο Καραϊσκάκης Άρτας

on .

SL2

• Έγραψε ιστορία ο Θεσπρωτός στο χθεσινό νικηφόρο παιχνίδι (1-0) με τον Πιερικό που έγινε στην Ηγουμενίτσα για την 2η αγωνιστική στον Βόρειο Όμιλο της Κατηγορίας, μιας και ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στο ματς για τον Νότιο όμιλο, ο Καραϊσκάκης Άρτας δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με σκορ 0-2 από την Κηφισιά.
Ιστορικό τρίποντο
Μπροστά στους φιλάθλους του, ο Θεσπρωτός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Το γκολ των γηπεδούχων σημείωσε στο 18′ ο Σαραντίδης με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαραντίδης παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε δίπλα από την εστία του Τζήμα. Ο Πιερικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, στο 58′ με τον Χαντζάρα, αλλά το κοντινό του σουτ έδιωξε ο Κίναλης.
Θεσπρωτός (Χ. Ρότσα): Κίναλης, Βαλιέντε, Ντι Αλέσιο, Γ. Γώγος, Σταυρίδης, Ζιώγας (41′ Στεργίου), Κωνσταντίνου, Βαταμίδης, Σαραντίδης, Λύγκας (66′ Ρομέρο), Πούφλης (78′ Παππάς).
Πιερικός (Σ. Θεοδοσιάδης): Τζήμας, Μηλιώτης, Χαρτσιάς (68′ Κριμιτζάς), Γιαλαμίδης (83′ Εμπούσι), Παντελιάδης, Σουντάρ, Ίτσιος (46′ Παπουτζίδης), Καρβούνης, Καρανάτσιος (46′ Φλορεντίν), Ζαφειράκης (46′ Τοπαλίδης), Χαντζάρας.
Κρίθηκε νωρίς η νίκη της Κηφισιάς
Η αρτινή ομάδα μετά τη νίκη στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Επισκοπή στην Κρήτη, δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα θετικά αποτελέσματα και ηττήθηκε από την ομάδα των βορείων προαστίων Αττικής στην αναμέτρηση που έγινε το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 23' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ. Στο 32' ο Γλυνός αποβλήθηκε, άφησε τους Αρτινούς με δέκα και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την Κηφισιά που έφτασε στο 0-2 με τον Καραγκούνη στο 39'.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κηφισιά ουσιαστικά έκανε διαχείριση του αποτελέσματος, παρά τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και σε τρίτο γκολ στο 87′, αλλά το σουτ του Αγγελόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
ΑΕ Καραϊσκάκης (Ντρ. Τζουγκάνοβιτς): Χουάντερσον, Τάμπας, Μπεκατώρος, Κλιγγόπουλος, Γλυνός, Βαφειάδης, Ναζίμ (70′ Γαλεάδης), Δερμιτζάκης, Σταματής (70′ Φετεινίδης), Ρούνεϊ, Ντοναλντόνι (35′ Ρουμπανγκούκα).
Κηφισιά (Ν. Κούστας): Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος (81′ Μκρτσιάν), Οικονομίδης, Ντοριβάλ, Καλλέργης, Παπασάββας (73′ Αγγελόπουλος), Τετέι (81′ Τζέλης) Καραγκούνης (59′ Κρητικός).