Με «πεντάρα» ο ΠΑΣ φιλοδώρησε το Καναλάκι

on .

PAS KANALAKI 10 11 21

• Την ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής σε επίσημους αγώνες, αλλά και να κρατήσει σε εγρήγορση τους υπόλοιπους λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, είχε χθες ο Ηρακλής Μεταξάς.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ανατολής τον Αχέροντα Καναλακίου και επικράτησε με σκορ 5-0.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο Αχμάντ Μέντες Μορέιρα. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα πέτυχε το τέταρτο (60’) και πέμπτο (79’) γκολ του ΠΑΣ και είχε συμμετοχή από τη θέση του δημιουργού στα γκολ των Παντελάκη (37’), Μίνα (51’) και Καραγιάννη (54΄).
Από την άλλη, η ομάδα του Καναλακίου που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική έδειξε καλά στοιχεία, ειδικά στο πρώτο μέρος και ήταν ένα καλό τεστ ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Αναγέννηση Άρτας εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

Κακός στο ξεκίνημα ο ΠΑΣ
Στα πρώτα 25 λεπτά ήταν φανερή η αδυναμία των ποδοσφαιριστών του Μεταξά στην ανάπτυξη παιχνιδιού και δημιουργία φάσεων με το Καναλάκι να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο του ΠΕΑΚΙ. Στο 2’ ο Καραχάλιος με σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Πατσιούρα, ενώ στο 7’ χάθηκε καλή στιγμή για τον Αχέροντα. Ο Κωσταμένας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Σούλη, έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έδιωξε σωτήρια τη μπάλα. Από την πλευρά του ΠΑΣ, ένα σουτ του Μίνα στο 13’ ήταν άστοχο.

Βρήκε δίχτυα με Παντελάκη
Από το 25’ και έπειτα οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Μεταξά ανέβασαν στροφές και έψαχναν τρόπους να απειλήσουν την εστία του Πατσιούρα. Ο Αχέρων είχε την τελευταία αξιόλογη στιγμή γενικά στο παιχνίδι στο 31’, όταν ο Σούλης απέκρουσε τη μπάλα σε σουτ του Νικολάου.
Στο 37’ ο ΠΑΣ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μορέιρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Παντελάκης με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα Πατσιούρα για το 1-0.

«Κερνούσε» ο Μορέιρα
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά και αργότερα, οι δυο προπονητής προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, θέλοντας να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όσο τον δυνατόν περισσότερους παίκτες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του Πανηπειρωτικού σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ο Τριάδης επιχείρησε σουτ στο 46’ και 48’ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και στις δυο περιπτώσεις, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά οι Γιαννιώτες έφτασαν σε δυο ακόμη γκολ.
Αρχικά, στο 51’ ο Μορέιρα έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον νεαρό επιθετικό Μίνα και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Τρία λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 54’ ο Μορέιρα στο 54' εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καραγιάννης με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πατσιούρα, κάνοντας το 3-0.

Δυο γκολ από τον Μορέιρα
Ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα δεν αρκέστηκε σε ρόλο δημιουργού στα τρία γκολ του ΠΑΣ αλλά κατάφερε να στείλει δυο φορές τη μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ του Καναλακίου Μπαλαούρα που πέρασε στο 59’ στο ματς.
Ο Τριάδης στο 60' έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μορέιρα και αυτός με σουτ από πλάγια εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαλαούρα και έκανε το 4-0.
Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 79’. Ο Σνάιντερ έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αχέροντα, ο Μορέιρα έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ πέτυχε το πέμπτο γκολ της ομάδας του Μεταξά.
Διαιτησία: Τζόβας(Διαμάντης- Σπυρογιώτης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Σούλης (46’ Αθανασίου), Οικονομόπουλος, Καραγιάννης (60’ Κάργας), Παντελάκης (60’ Εραμούσπε), Ρίζος (60’ Πίρσμαν), Καραχάλιος (46’ Ντομίνγκεθ), Σιόντης (60’ Γκαρντάφσκι), Τριάδης, Κύρκος (60’ Σνάιντερ), Μίνα (60’ Μιλιντσεάνου), Μορέιρα.
Αχέρων Καναλακίου (Τζιάρρας): Πατσιούρας (59’ Μπαλαούρας), Καπίας (46’ Βασιλειάδης), Ντατίδης (46’ Γεωργίου), Κωνσταντίνου (59’ Βέρμπης), Παπανίκου (83’ Ζιάκας), Εμβραΐζογλου (46’ Καραμποΐκης), Πότσης, Κωσταμένας, Νικολάου (46’ Ζδράβος), Πόγιας (86’ Γκέρσι), Ροβίνας (46’ Κυριάκης).

Βασικοί στην ήττα της U 19 οι Γωγουβίτης και Πήλιος
Με το αριστερό μπήκε η Εθνική Νέων στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον πρώτο της αγώνα στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρωσία 0-1.
Την πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο στο στήθος είχαν οι νεαροί παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα Άγγελος Γωγουβίτης (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) και Αλέξανδρος Πήλιος (ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή στο 66’ από τον Κίτσο).

4 παίκτες του ΠΑΣ στην
ενδεκάδα της αγωνιστικής
Η πολύ καλή απόδοση των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έφερε τέσσερις παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας στην καλύτερη ενδεκάδα της 9ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα οι Καραχάλιος, Κάργας, Εραμούσπε και Περέα, δύο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, Επασί και Ντουρμισάι, δύο του Άρη, Γκαρσία και Εντιαγέ, ενώ την 11άδα συμπληρώνουν οι Οροζ (Βόλος), Μασούρας (Ολυμπιακός) και Κούρτιτς (ΠΑΟΚ).