Θύελλα… ο ΠΑΣ, Μέτσοβο - Κατσικά 2-1

on .

 METSOBO

• Σημαντική νίκη πέτυχε ο Π.Α.Σ. Μετσόβου που επικράτησε με σκορ 2-1 της πρωτοπόρου του Β’ Ομίλου της Α’ Κατηγορίας, Θύελλας Κατσικάς για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και παράλληλα της σταμάτησε το νικηφόρο και αήττητο σερί.
Στα πρώτα λεπτά μπήκε πιο δυνατά η Θύελλα και στο 6’ ο Γιαμβριάς έδιωξε τη μπάλα σε σουτ του Παπουτσή από πάσα του Σκούφη. Στο 12’ από εκτέλεση φάουλ του Κολιούση, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά και ο Τσιόστας σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ προ του Πάνου. Ο Παλαιοπάνος στο 26’ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά το Μέτσοβο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι για ανατροπή του Σταχούλη από τον Καραμάνη. Άτυχος στάθηκε ο Νίκος Μελιγγιώτης που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 25'. Το προβάδισμα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 39’, όταν ο Παλαιοπάνος έκλεψε τη μπάλα από τον Λισγάρα, πάσαρε στον αμαρκάριστο Σταχούλη που νίκησε τον Καραμάνη για το 1- 0 μέσα σε πανηγυρισμούς. Πριν αυτοί κοπάσουν, η Θύελλα έφτασε στην ισοφάριση, όταν από πάσα του πεσμένου στο έδαφος Παπουτσή, ο Κολιούσης με δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Στο 48’ ο Παλαιοπάνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Τσουλιάης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καραμάνης μπλόκαρε τη μπάλα.
Μεγάλη φάση χάθηκε για τους Μετσοβίτες στο 56’, όταν από πλάγια ο Μπούγιας έκανε το σουτ, ο Καραμάνης είχε απάντηση και στη συνέχεια ο Σταχούλης με σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 77’ ήταν η σειρά της ομάδας του Γκούρα να απειλήσει. Ο Κατσίφας εκτέλεσε το φάουλ, ο Πάνος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γιαμβριάς έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Το γκολ που έκρινε την τύχη του αγώνα μπήκε στο 81’. Από βαθιά μπαλιά που βγήκε από την άμυνα, ο Μπούγιας έγινε αποδέκτης, ξεπέρασε τον Λισγάρα, βρέθηκε απέναντι από τον Καραμάνη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Μετσοβίτες. Στο 89’ το σουτ του Πολυχρόνη ήταν άστοχο, ενώ στο 91’ ο Μπούγιας έκανε το σουτ αλλά νικήθηκε από τον Καραμάνη.
Διαιτησία: Νέος (Λιόντος - Κοσίνας).
Μέτσοβο (Κοντοδήμας): Γιαμβριάς, Γεωργίου, Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Ι., Χήτας Ν., Σταχούλης (Χήτας Α. 64΄), Χύσο, Μπούγιας (Τρίτος 91΄), Παλαιοπάνος (Μπλέτσος 93΄), Μούστο.
Θύελλα Κατσικάς (Γκούρας): Καραμάνης, Σκούφης, Μελιγγιώτης (Χρύσης 25΄), Λισγάρας, Πάνος, Πολυχρόνης, Κολιούσης (Ζήκος 85΄), Βαρτζιώτης (Χαντζής 85΄), Κατζιώτης (Δημητρακάκης 70΄), Κατσίφας, Παπουτσής.
* * *

XOYLIARADES

Χουλιαράδες - Πίνδος Κόνιτσας 1-1
Στραβοπάτησε η πρωτοπόρος Κόνιτσα στην έδρα των Χουλιαράδων με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Δύσκολος αντίπαλος αποδείχθηκαν οι γηπεδούχοι για την Κόνιτσα η οποία αν και έπαιζε με ελλείψεις πήρε τον ένα βαθμό όμως έχει παράπονα από τη διαιτησία του κ. Μάντζιου και φωνάζει για δύο πέναλτι τα οποία δεν τις έδωσε ο διαιτητής. Από την άλλη πλευρά οι Χουλιαράδες δείχνουν αγώνα με τον αγώνα να έχουν βρει τον ρυθμό τους και το καλό αγωνιστικό πρόσωπο.
Δεν έγινε ποιοτικό παιχνίδι μιας και οι φάσεις ήταν ελάχιστες, έγινε όμως ένα δυνατό ματς με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Οι γηπεδούχοι στο 16’ είχαν ένα σουτ έξω από την περιοχή με τον Χαλιάσο το οποίο μπλόκαρε ο Χατζηρούμπης. Στο 28’ η Κόνιτσα άνοιξε το σκορ με τον Σπανό Δ. με σουτ μέσα από την περιοχή. Η απάντηση για τους Χουλιαράδες ήρθε στο 37’ με τον Ζιώγα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σπανού Α. και να κάνει το 1-1. Στο 45’ ο Μουρεχίδης εκτέλεσε κόρνερ έδιωξαν οι αμυντικοί η μπάλα έφτασε στον Σπανό Δ. που έκανε το σουτ λίγο άουτ. Στο 60’ Λάμπρου και Μουρεχίδης έπαιξαν το 1-2 σουτ του τελευταίου η μπάλα λίγο άουτ. Η Κόνιτσα στο 65’ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Παπανικολάου με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Νέες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων στο 85’ για χέρι του Ζιώγα στην περιοχή με τον διαιτητή και αυτή τη φορά να συνεχίζει το παιχνίδι.
Διαιτησία: Μάντζιος (Διαμάντης Λ.-Γεωργίου Χ.).
Χουλιαράδες: Πρινέας, Κουτσάφτης, Κιτσάκης, Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Πανούσης, Ζιώγας Α. (60’ Ζιώγας), Παπανικολάου (75’ Δημόπουλος), Πύρτσιος (75’ Καλτσάς), Ρράπα, Χαλιάσος (75’ Στεργίου).
Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Βλάχος Π., Λάμπρου, Ρούστα (23’ Κίτσος), Σπανός Α., Μήτσος, Σπανός Δ., Πεπόνης (85’ Γαιτανίδης), Λάμπρου, Δημόπουλος, Μουρεχίδης.
* * *

NHSI

Νησί - Κράψη 0-0

• Χωρίς νικητή και χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Αετό Νήσου και τον ΠΑΣ Κράψης, με τις δύο ομάδες να μην εκμεταλλεύονται το στραβοπάτημα της Κόνιτσας, η οποία ήρθε κι εκείνη ισόπαλη (1-1) με τους Χουλιαράδες.
Με ωραίες διαθέσεις ξεκίνησαν το παιχνίδι οι τυπικά φιλοξενούμενοι, όταν μόλις στο 6΄ ο Τσουμάνης με στρωτό σουτ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 16΄ με το μακρινό σουτ του Τζιμογιάννη, το οποίο πέρασε ψηλά άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 21΄ με νέο σουτ, το οποίο είχε την ίδια τύχη. Στο 26΄ φάση διαρκείας για την Κράψη, όταν από ωραία μπαλιά του Μαλάτου η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή του Θουλιώτη, χωρίς όμως κανένας από τους συμπαίκτες του να καταφέρουν να την στείλουν στα δίχτυα και τον Θουλιώτη εν τέλει να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 28΄ ο Στογιάννης με σουτ από μακριά στόχευσε το οριζόντιο δοκάρι, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «νησιώτες» είχαν και δεύτερο δοκάρι, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζιμογιάννη να σταματά στη συμβολή των δοκαριών. Στο πιο δραστήριο χρονικό σημείο, ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με το σουτ του Νούγια από κοντά να περνά άουτ. Νέα ευκαιρία για την ομάδα της Κράψης, στο 37΄, με το σουτ του Τσουμάνη να αποκρούεται με εξαιρετική επέμβαση του Θουλιώτη.
Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες δεν είχαν την ίδια απόδοση, με τις ευκαιρίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ενώ αμφότερες έχουν παράπονα για την διαιτησία. Στο 56΄ ο Καράσας είδε ωραία τον Μαλλάτο, εκείνος σούταρε από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 73΄ η κεφαλιά του Νούγια κατέληξε στην αγκαλιά του Θουλιώτη. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, ανήκε στους γηπεδούχους, με το σουτ του Τζιμογιάννη στο 90΄ να περνά λίγο πιο πάνω από το δοκάρι του Αρχοντάκη.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Σπυρογιώτης- Παπαδημητρίου)
Αετός Νήσου (Ανδρέας Στάμος): Θουλιώτης, Στογιάννης, Οικονόμου, Κοτσίνας, Κασίμης, Πρέμος, Τζιμογιάννης, Γεράσης, Λώλης (13΄ λ. τρ. Μάτσιας), Κοντογιάννης, Τζημόπουλος.
ΠΑΣ Κράψης (Βασίλης Σιαφάκας): Αρχοντάκης, Καράσας, Μαρμούτας, Τζίμας (85΄ Ριστάνης), Νάσιος, Μαλλάτος, Τσουμάνης, Τσάνης (77΄ Ζαμπέτας), Γεωργιάδης (60΄ Κολιός), Σταμούλης (46΄ Παρτάλης), Νούγιας.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *

AGIA MARINA

Αγία Μαρίνα - Σταυράκι 2-3
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαργιόλα που πέτυχε χατ-τρικ το Σταυράκι πήρε μεγάλη νίκη 2-3 μέσα στην Αγία Μαρίνα.
Εκτός όμως από τον Μαργιόλα πρωταγωνιστής, αρνητικός όμως, ήταν και ο διαιτητής Παπαδημητρίου ο οποίος ανέχτηκε τις διαμαρτυρίες των παικτών, κυρίως των γηπεδούχων, δεν έδωσε ένα πέναλτι στην Αγία Μαρίνα (και στην επόμενη φάση έγινε το 2-3), ενώ το Σταυράκι διαμαρτύρεται για μια κόκκινη κάρτα που δεν έδειξε στον Βαγγελή για χτύπημα εκτός φάσης σε παίκτη του Σταυρακίου.
Το παιχνίδι ήταν γεμάτο φάσεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ όταν ο Παππάς Ν. γέμισε προς την μεγάλη περιοχή του Γκάτζιου, εκεί αδράνησε ο τερματοφύλακας του ΑΟΣ πήρε τη μπάλα ο Τσίκας πέρασε τον Γκάτζιο και σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Το Σταυράκι ισοφάρισε στο 43’ με τον Μαργιόλα που βρέθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοττίκα κάνοντας το 1-1. Δεν πρόλαβαν να χαρούν την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι και στο αμέσως επόμενο λεπτό (44΄) η Αγία Μαρίνα πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ όταν ο Παππάς Ν. εκτέλεσε κόρνερ, πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Παππάς Γ. η μπάλα έφτασε στον Κολιάκη που με νέα κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56’ το Σταυράκι κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Τούση από τον Αραπογιάννη, την εκτέλεση του αναλαμβάνει ο Μαργιόλας στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους με τον Ντόντη (67’, 68’ και 77’) για να πετύχουν το τρίτο γκολ με τον Κοττίκα να κάνει σωτήριες επεμβάσεις.
Στο 82’ ο Βαγγελής ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή του Σταυρακίου με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στην αντεπίθεση βγήκαν οι φιλοξενούμενοι και ο Μαργιόλας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας την ολική ανατροπή στο σκορ με τους παίκτες της Αγίας Μαρίνας να έχουν περικυκλώσει τον διαιτητή και να διαμαρτύρονται για τη φάση του πέναλτι, ενώ στις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε από τον πάγκο ο προπονητής των γηπεδούχων Βαγγέλης Αναγνωστάκης. Στο τέλος του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι που διαμαρτύρονταν έντονα προς το διαιτητικό τρίο, όπως και οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της Αγίας Μαρίνας.
Διαιτησία: Παπαδημητρίου (Μωυσιάδης-Πάνος Σ.). Δυστυχώς δεν τα κατάφερε στο έργο του ο διαιτητής, άφησε με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα τους γηπεδούχους, αλλά και εν μέρει την ομάδα του Σταυρακίου. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στους ορισμούς μιας και βγαίνουν αρκετοί διαιτητές σε παιχνίδια Εθνικών πρωταθλημάτων αλλά θα πρέπει και η Ε.Δ. να δίνει την ανάλογη προσοχή σε όλα τα παιχνίδια και να τα αξιολογεί αναλόγως.
Αγία Μαρίνα: Κοττίκας, Μάστορας, Αραπογιάννης, Παππάς Γ., Λαγκαβάνης, Φίνος, Σοκορέλης, Βαγγελής, Παππάς Ν., Τσίκας, Κολιάκης (61’ Θεοχάρης).
Σταυράκι: Γκάτζιος, Βούλγαρης (75’ Γιώτης), Κολιός (46’ Καπατσέλης), Ζιάβρος, Παργινός, Πράσσος, Ντόντης, Αθανασίου (87’ Γώγος Β.), Τούσης (90’ Μυριούνης), Μαργιόλας, Ζήκος (46’ Τσακανίκας).
* * *

KOSMHRA

Κοσμηρά - Λογγάδες 2-1
Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, η Κοσμηρά επικράτησε με 2-1 του Τιτάνα Λογγάδων για την 7η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Η Κοσμηρά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 14’ η εκτέλεση φάουλ του Θέμου πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ στο 23’ ο Πρεβεζιάνος είπε όχι σε σουτ που έκανε ο Περβανάς. Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 27’. Από βαθιά μπαλιά που βγήκε από την άμυνα, ο Περβανάς κατέβασε την μπάλα και με πλασέ νίκησε τον Πρεβεζιάνο για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν μία προσπάθεια στο 17’ με κεφαλιά του Γκουζού που πέρασε άουτ, κέρδισαν πέναλτι στο 45’ σε ανατροπή του Τσουρή σε παίκτη του Τιτάνα. Ο Παναγιώτου το εκτέλεσε και έστειλε τα μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Νούτσου για το 1-1, αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Στο 56’ χάθηκε μεγάλη φάση για τον Τιτάνα, όταν ο Νούτσος απέκρουσε τη μπάλα σε πλασέ του Γκουζού. Κάποια σουτ εκατέρωθεν δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 77’ ο Βλαχογιώργος με ωραία ενέργεια έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 80’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι παίκτη του Τιτάνα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί, ενώ στο 81’ από ωραία ενέργεια και σέντρα του Περβανά από τα αριστερά, ο Βλαχογιώργος με κεφαλιά σημείωσε το 2-1. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Στο 89’ δόθηκε έμμεσο υπέρ του Τιτάνα κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και που έφερε την αποβολή του Ζώτου από τον πάγκο της Κοσμηράς. Από τον διαιτητή αντίκρισαν κόκκινη κάρτα ο Νάκιας της Κοσμηράς και ο Γκουρμπάτσης του Τιτάνα για έντονο διαπληκτισμό. Ο Γκόλιας εκτέλεσε το έμμεσο στο 90+1, έδιωξε ο Περβανάς και ο Ευθυμιάδης με σουτ έστειλε τη μπαλα στο δοκάρι. Με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Νούτσος έδιωξε τη μπάλα σε σουτ του Γκόγκα και σε νέο σουτ του Γκουζού ο Περβανάς απομάκρυνε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή
Διαιτησία: Τασιούλας (Αλεξίου-Τσίτος).
Κοσμηρά: Νούτσος, Τσουρής (75’ Βλαχογιώργος), Περβανάς, Νάκιας, Θέμος, Νούσης, Ζήσης, Ζώτος, Στεργίου (72’ Ζώνιος), Νιτσιάκος (4’ λ.τρ Ζαφείρης-72’ Στρακόσας), Ζάραγκας.
Λογγάδες: Πρεβεζιάνος, Λώλης, Παπανικολάου (46’ Μάστορας), Κορδοπάτης (84’ Λαγός), Ευθυμιάδης, Παναγιώτου, Γκουρμπάτσης, Γκουζός, Γκόλιας, Γκόγκας, Χαριζάι (63’ Καραλής).
* * *
Α ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (7η Αγωνιστική)
Χουλιαράδες-Πίνδος Κόνιτσας 1-1
Νησί-Κράψη 0-0
Αγία Μαρίνα-Σταυράκι 2-3
Ροδοτόπι-Νεοχωρόπουλο 1-4
Ελεούσα-Αγροτ. Αστέρας 2-2
Ρεπό: Πέραμα

H BAΘMOΛOΓIA (σε 7 ματς)
1.Πίνδος Κόνιτσας 17 12-3
2.ΠΑΣ Κράψης* 16 23-2
3.Νεοχωρόπουλο* 13 10-2
4.Νεοχωρόπουλο* 10 12-10
5.Σταυράκι* 8 9-8
6.Πέραμα* 7 7-10
7.Ροδοτόπι* 6 7-7
8.Αγία Μαρίνα* 6 5-14
9.Χουλιαράδες* 4 4-10
10.Ελεούσα* 1 5-16
11.Αγροτ. Αστέρας* 1 1-13
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(8η - 13, 14/11/2021): Νεοχωρόπουλο - Αγία Μαρίνα, Πέραμα - Κράψη, Σταυράκι - Νησί, Ροδοτόπι - Ελεούσα, Αγροτ. Αστέρας - Χουλιαράδες. Ρεπό: Πίνδος Κόνιτσας.

* * *

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (7η Αγωνιστική)
Μέτσοβο-Θύελλα Κατσικάς 2-1
Ασβεστοχώρι-Ανατολή 1-3
Καστρίτσα-Μικρασιάτες 5-0
Σερβιανά-ΠΑΣ Πηγών Λούρου 0-5
Κοσμηρά-Λογγάδες 2-1
Ρεπό: Δροσοχώρι

H BAΘMOΛOΓIA (σε 7 ματς)
1.Κατσικά 18 30-7
2.Ανατολή 15 18-6
3.Μέτσοβο 15 20-14
4.Καστρίτσα* 12 19-5
5.Κοσμηρά 10 11-11
6.Λογγάδες 9 9-15
7.ΠΑΣ Πηγών Λούρου* 7 12-11
8.Ασβεστοχώρι* 6 8-17
9.Μικρασιάτες* 6 8-16
10.Δροσοχώρι* 3 5-17
11.Σερβιανά** 0 3-22
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχει δύο ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(8η - 13, 14/11/2021): Μικρασιάτες - Ασβεστοχώρι, ΠΑΣ Πηγών Λούρου - Καστρίτσα, Δροσοχώρι - Ανατολή, Λογγάδες - Μέτσοβο, Σερβιανά - Κοσμηρά. Ρεπό: Θύελλα Κατσικάς.