Αγνοείται η νίκη... ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρ. 1-1

on .

 PAS GIANNINA ASTERAS TRIPOLHS 31 10 2021

Μακριά από τη νίκη έμεινε για έκτο σερί παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες» για την 8η αγωνιστική της Super League.

Το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά αγνοεί τη χαρά της νίκης από τις 18 Σεπτεμβρίου όταν είχε επικρατήσει με 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Ζωσιμάδες». Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με το γκολ του Σίτο (34’) για να απαντήσει άμεσα ο ΠΑΣ με την κεφαλιά του Μπρένερ (37’) μετά από σέντρα του Σάλιακα. Το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό στην επανάληψη, με τον Αστέρα να έχει δοκάρι με τον Άλβαρες (51’) και μεγάλη ευκαιρία με τον Σίτο (62’), ενώ ο ΠΑΣ έχασε τις δικές του μεγάλες ευκαιρίες με τους Καραχάλιο (50’), Σάλιακα (66’) και πίεσε τους Αρκάδες κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά την αποβολή του Μπαράλες (82’) για εκτός φάσης χτύπημα στον Πίρσμαν. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις με σουτ του Μορέιρα που απέκρουσε σωτήρια ο Τσιφτσής.
Πώς έπαιξαν
Με δεδομένες τις απουσίες του τραυματία Περέα και του τιμωρημένου Γκαρντάφσκι άλλαξαν τα πλάνα του Ηρακλή Μεταξά που χρησιμοποίησε τον Οικονομόπουλο στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Ο τεχνικός του ΠΑΣ χρησιμοποίησε τη διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα χαφ έπαιξαν οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Οικονομόπουλος, αριστερό ο Μπρένερ και το δίδυμο της κορυφής στην επίθεση αποτελούσαν οι Σνάιντερ και Μιλιντσεάνου.
Από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιφτσής, δεξί μπακ ο Γκαρθία, αριστερό ο Άλβαρες και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Ατιένθα και Καστάνιο. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σανταφέ και Μουνάφο, Ριέρα και Σίτο ήταν στα φτερά της επίθεσης και ο Σονί ήταν σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Μπαράλες που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Ανιαρό πρώτο εικοσάλεπτο-  φάση με Σάλιακα
Στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ανούσια, καθώς ο ΠΑΣ λειτουργούσε πολύ καλά ανασταλτικά και δεν άφηνε κενούς διαδρόμους. Μοναδικές αξιοσημείωτες ήταν οι στιγμές στο 7’ όπου ο Μπαράλες έκανε το σουτ αλλά ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν, ενώ στο 9’ σε σέντρα σουτ του Σάλιακα, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσιφτσή.
Οι Αρκάδες προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή στο 27’, καθώς ο Μουνάφο τραυματίστηκε σε σκληρό μαρκάρισμα που έκανε ο ίδιος στον Μπρένερ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Ιγκλέσιας. Μάλιστα, ο 33χρονος Αργεντινός μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για επιπλέον εξετάσεις για χτύπημα πιθανότατα στα πλευρά.
Η πρώτη μεγάλη στιγμή για το παιχνίδι ανήκε στους Γιαννιώτες και έγινε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 30’ ο Σάλιακας έκλεψε τη μπάλα από δεξιά, πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Τσιφτσής είχε απάντηση διώχνοντας τη μπάλα και στη συνέχεια από τη σέντρα του Πίρσμαν ο Οικονομόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Απανωτά γκολ με Σίτο και Μπρένερ
Εκεί που το παιχνίδι δεν είχε να προσφέρει και πολλά, μπήκαν δυο απανωτά γκολ στο παιχνίδι, ένα για κάθε ομάδα. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο σκορ στο 34’ στην ουσιαστικά πρώτη αξιόλογη τελική τους προσπάθεια στην αναμέτρηση. Ο Άλβαρες από τα αριστερά τροφοδότησε τον Ισπανό Σίτο που βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ και με δυνατό σουτ με το αριστερό κεραυνοβόλησε τον Λοντίγκιν, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του και έκανε το 0-1. Το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά ξύπνησε άμεσα από το γκολ που δέχθηκε και βρήκε γρήγορα τον τρόπο να ισοφαρίσει το παιχνίδι.
Στο 37' ύστερα από τη σέντρα του Εραμούσπε από δεξιά, ο Μπρένερ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια αυτή βρήκε στην πλάτη του Τσιφτσή για το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι είχε σκοράρει στη νίκη του ΠΑΣ με 0-1 στην Τρίπολη στις 14/3/21. Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Γκάμαρη για χέρι, όμως ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε τη σέντρα με τη σύμφωνη γνώμη του VAR Κουμπαράκη.
Ο Αργεντινός σκόρερ του ΠΑΣ τραυματίστηκε στη φάση του γκολ που πέτυχε και αναγκαστικά αντικαταστάθηκε στο 43’ από τον Μορέιρα. Ο Μπρένερ έφυγε με αναπηρικό αμαξίδιο στα αποδυτήρια, πήγε στο νοσοκομείο και εκείνος, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα.
Στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά, προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Λοντίγκιν στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου από εκτέλεση φάουλ με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Δοκάρι με Άλβαρες ο Αστέρας
Η εικόνα με το ξεκίνημα της επανάληψης στην αναμέτρηση στο «Ζωσιμάδες» άλλαξε άρδην από τα πρώτα λεπτά, με τις δυο ομάδες να μπαίνουν ορεξάτες για να δημιουργήσουν πονοκέφαλο στις αντίπαλες εστίες. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του δευτέρου μέρους ανήκε στους Γιαννιώτες, όταν στο 50’ ο Καραχάλιος έκανε το σουτ, η μπάλα που είχε κατεύθυνση στα δίχτυα κόντραρε εις διπλούν σε αμυντικούς, όμως ο Τσιφτσής έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε παρά την αλλαγή πορείας.
Η απάντηση των Αρκάδων στη φάση αυτή ήταν ηχηρή. Στο 51’ ο Άλβαρες εκμεταλλεύτηκε ασθενή απομάκρυνση της άμυνας του ΠΑΣ και με δυνατό σουτ με εξωτερικά φάλτσα έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού της εστίας του Λοντίγκιν. Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο και στο 54’ ο Μορέιρα έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Τσιφτσή.
Η ομάδα του Μεταξά απείλησε εκ νέου στο 60’, όταν ο Μορέιρα πάσαρε στον Κάργα, αυτός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Τσιφτσής χωρίς δυσκολία έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε τη μπάλα.
Σε μία δύσκολη στιγμή που πέρασε η άμυνα των γηπεδούχων στο 62’ ο Ριέρα σέντραρε από δεξιά και ο Σίτο έκανε το σουτ αλλά ο Ελληνορώσος γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα με τη βοήθεια λίγο και του δοκαριού. Ο 22χρονος με καταγωγή από τα Γιαννιτσά τερματοφύλακας του Αστέρα έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο 66’, όταν απομάκρυνε τη μπάλα σε σέντρα σουτ του Σάλιακα από τα δεξιά.
Αποβολή Μπαράλες- φάση Μορέιρα
Με την είσοδο στο παιχνίδι των Λώλη στη θέση του Μιλιντσεάνου στο 75’ και του Μίνα στο 85’ αντί του Οικονομόπουλου, παρέμεινε η διάταξη 4-4-2. Ο Σνάιντερ πήγε δεξί εξτρέμ, αριστερό ο Μορέιρα και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι νεαροί Λώλης και Μίνα.
Ενώ ο αγωνιστικός ρυθμός είχε πέσει στην αναμέτρηση, η ομάδα της Αρκαδίας έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 82’. Ο 35χρονος Αργεντινός επιθετικός Μπαράλες χτύπησε τον Πίρσμαν εκτός φάσης, σε επίθεση του Αστέρα, με τον διαιτητή να βλέπει τη φάση στο μόνιτορ μετά από παρότρυνση του VAR και να δείχνει απευθείας κόκκινη στον Μπαράλες.
Στο 84’ από σέντρα του Σάλιακα, η μπάλα βρήκε σε κεφάλι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι Ηπειρώτες άγγιξαν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο της νίκης στο 93’. Ο Μορέιρα έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και χάρισε στον Αστέρα τον βαθμό της ισοπαλίας.
Το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκάμαρη, με τον ΠΑΣ να μένει για έκτο παιχνίδι πρωταθλήματος και έβδομο μαζί με το κύπελλο μακριά από τη νίκη. Οι Γιαννιώτες παράμειναν στην 6η θέση με 10 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας ανέβηκε στους 9. Το επόμενο Σάββατο (06/11) ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» και η νίκη αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους Γιαννιώτες.
Διαιτησία: Γκάμαρης (Κωσταράς- Χριστάκογλου)
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Οικονομόπουλος (85’ Μίνα), Μπρένερ (43’ λ.τρ Μορέιρα), Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου (75’ Λώλης).
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία, Άλβαρες, Καστάνιο, Ατιένθα, Σανταφέ (66’ Βαλιέντε), Σίτο, Μουνάφο (27’ λ. τρ Ιγκλέσιας), Μπαράλες, Σονί (66’ Γκόμες-95’ Τασουλής), Ριέρα (94’ Κανελλόπουλος).