Επιστροφή στις νίκες θέλει πάση θυσία ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS ASTERAS TRIPOLHS SHMATA

Να σηκώσει κεφάλι θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα και να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά τις συνεχόμενες ήττες και κυρίως τον άδοξο και πρόωρο αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας από τη Λάρισα.
Πλέον, οι Γιαννιώτες ρίχνουν όλη την προσοχή και το βάρος στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενοι αύριο το απόγευμα (7:30 μ.μ.) τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες» για την 8η αγωνιστική της Super League.
Η αυριανή αναμέτρηση με την ομάδα της Τρίπολης είναι το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ακολουθεί το επόμενο Σάββατο το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη προκειμένου να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να πάρουν πολύτιμους βαθμούς. Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης είναι δύσκολο και πρώτα θα πρέπει ο ΠΑΣ να ξεπεράσει αρχικά το σοκ του αποκλεισμού και μετά να προσπαθήσει επιτέλους να παίξει παιχνίδι κατοχής στην έδρα του. Να κλείσει τον αντίπαλο στα καρέ και να «ξεμπουκώσει» επιθετικά. Βέβαια οι Αρκάδες μπορεί να προέρχονται και αυτοί από τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Λεβαδειακό και θα έρθουν στα Γιάννινα για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο πρωτάθλημα ο Αστέρας προέρχεται από δύο νίκες, εκτός έδρας 0-1 τον Απόλλωνα και νίκη με 2-1, με ανατροπή του σκορ κιόλας κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα με τον Μεταξά να δίνει έμφαση στην τακτική. Όσον αφορά τα προβλήματα απών θα είναι από το παιχνίδι με τον Αστέρα ο τιμωρημένος Γκαρντάφσκι, ενώ επιστρέφει ο Λώλης μιας και τελείωσε η καραντίνα που ήταν αφού είχε διαγνωστεί θετικός στον covid-19.
Μεταξάς: «Θέλουμε  βελτίωση επιθετικά»
Την ύπαρξη επιθετικού προβλήματος αναγνώρισε και ο Ηρακλής Μεταξάς στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν νομίζω να έχουμε στερέψει από ιδέες. Τα προβλήματα είναι για να τα λύνουμε και προσπαθούμε. Το πρόβλημα στην επίθεση με το σκοράρισμα το έχουμε από τα φιλικά που και εκεί δεν είχαμε το εύκολο γκολ. Χρειάζεται υπομονή από όλους εμάς και τον κόσμο εδώ στα Γιάννινα για να το βελτιώσουμε».
Για το γεγονός πώς ο ΠΑΣ στα ματς με ΑΕΛ και Απόλλωνα έβγαλε ένταση όταν δέχθηκε γκολ: «Με τον Απόλλωνα ρίξαμε έξι επιθετικούς μέσα και τα παίξαμε όλα για όλα. Ανοίξαμε τελείως την άμυνα, είχαμε τρεις αμυντικούς, έναν αμυντικό χαφ και τέσσερις επιθετικούς. Λογικό να κινδυνέψεις και να χάσεις κιόλας. Μας βγήκε, ήμασταν άτυχοι όμως γιατί δεν βάλαμε το πέναλτι. Στο Κύπελλο, αλλάξαμε πιο πολύ μετά την αποβολή και θέλαμε να προστατεύσουμε την άμυνα, είχαμε ένα λιγότερο και μετά είχαμε πιο πολύ χώρο να παίξουμε. Μπράβο στα παιδιά που με δέκα παίκτες κρατήσαμε 52% κατοχή μπάλας».
Για την αποβολή του Γκαρντάφσκι είπε: «Νομίζω έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποβολή. Είδα στο Κύπελλο τη Λίβερπουλ έπαιζε με ομάδα Β’ Εθνικής, στο 62’ έβαλε γκολ. Δεν είναι τόσο εύκολο, η Λάρισα ήταν πέρυσι Α΄ Εθνικής. Και ο ΠΑΣ όταν ήταν Β’ Εθνική ήθελε πολύ να παίξει τέτοια παιχνίδια. Αν ήταν εύκολο, η Λίβερπουλ από το πρώτο λεπτό θα έβαζε δυο και τρία γκολ. Χρειάστηκε 60 λεπτά να σπάσει στην αντίπαλη άμυνα. Στο 46’ που έγινε η φάση και η κόκκινη κάρτα και η τιμωρία, σίγουρα αυτό επηρέασε το παιχνίδι πάρα πολύ».
Για το αν καταπόνησαν την ομάδα τα λεπτά με παίκτη λιγότερο: «Ότι κάνεις κουράζεσαι. Έκανες παραπάνω λεπτά, κουράζεσαι παραπάνω. Προσπαθούμε να το δουλέψουμε με τα συμπληρώματα διατροφής, με τα υγρά που παίρνουμε και μας βγαίνει με την ψυχολογία που μιλάμε μεταξύ μας».
Για το παιχνίδι με τον Αστέρα που προέρχεται κι αυτός από οδυνηρό αποκλεισμό στο κύπελλο: «Άλλο το Κύπελλο άλλο το πρωτάθλημα. Σε ένα καλό γήπεδο όπως το Ζωσιμάδες μπορούμε να παίξουμε καλή μπάλα. Ο Αστέρας έχει μια στάνταρ εικόνα, μια στάνταρ τακτική με ένα σκεπτικό ομαδικότητας όπως το κυνηγάμε και εμείς και θα δούμε εκείνη τη μέρα ποιος θα έχει το πάνω χέρι».
Ο Γκάμαρης  «άρχοντας» του αγώνα
Ο Ανδρέας Γκάμαρης του Συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει την κυριακάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Γκάμαρη θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών).Στο VAR θα είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και AVAR o Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών).
Μοιρασμένη η σύντομη προϊστορία
Η προϊστορία του ΠΑΣ με τους Αρκάδες είναι σύντομη. Η γιαννιώτικη ομάδα μετράει 5 νίκες σε 12 παιχνίδια με τους Τριπολιτσιώτες, με την τελευταία πάντως να είναι πριν 6 χρόνια και συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου του 2014. Οι Αρκάδες έχουν φύγει τέσσερις φορές νικητές από το «Ζωσιμάδες», ενώ τα τελευταία τρία μεταξύ των δύο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα με τελευταίο χρονικά το 2-2. Συνολικά ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καταφέρει να σκοράρει 16 φορές και έχει δεχτεί 14 τέρματα από τους Αρκάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο συναρπαστικό παιχνίδι τους ήταν το παρθενικό και μοναδικό για την Β' Εθνική με το ματς να είναι θρίλερ και να λυτρώνεται στο τέλος στην νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ του Μιχαλόπουλου, ενώ δυο φορές έχει νικήσει τους Αρκάδες με 3-1 μια την σεζόν 2011-2012 και μια την σεζόν 2014-2015. Από την άλλη ο Αστέρας έχει χτίσει μια μίνι θετική παράδοση στα Γιάννινα τα τελευταία χρόνια καθώς μετράει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα 4 τελευταία παιχνίδια στο «Ζωσιμάδες». Κολλητές ήταν και οι δύο προηγούμενες νίκες των Αρκάδων τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014 με 1-2 και 0-2 αντίστοιχα, ενώ την πρώτη από τις αναφερόμενες χρονιές οι δυο τους αναμετρήθηκαν και στα play off με τον ΠΑΣ να επικρατεί με 2-1.