Σε αναζήτηση «σχήματος» ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

MILINCEANU PAS

• Με την επιστροφή των διεθνών ποδοσφαιριστών από τις εθνικές τους ομάδες, χτες των Σάλιακα και Λιάσου και σήμερα του Μορέιρα, μπαίνει στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της κυριακάτικης (17/10, 8:30 μ.μ.) σπουδαίας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της Super League.
Ο Μανώλης Σάλιακας δεν αγωνίστηκε ούτε στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με τη Σουηδία, στο οποίο η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 2-0 και χρειάζεται πλέον ένα μικρό θαύμα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και να αφήσει εκτός Μουντιάλ την Ισπανία. Ο Σάλιακας έφτασε χτες το πρωί στην Αθήνα από τη Σουηδία και στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τα Γιάννινα. Μάλιστα, πρόλαβε και την χτεσινή προπόνηση, ενδεικτικό του επαγγελματισμού του 25χρονου δεξιού οπισθοφύλακα, αλλά και της προσμονής του για το παιχνίδι με την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό.
Αργά χτες το βράδυ αναμένονταν και ο Μορέιρα από το Μαρόκο καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Γουϊνέας, η οποία ηττήθηκε με 4-1 από το Μαρόκο, χωρίς να αγωνιστεί. Η συμμετοχή του Μορέιρα ήταν ολιγόλεπτη ως αλλαγή στη μία από τις δύο ισοπαλίες της Γουϊνέας με το Σουδάν. Τέλος, ο Λιάσος επέστρεψε από την Εθνική Ελπίδων καθώς το παιχνίδι με την Κύπρο αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ακολούθησε χτες ατομικό πρόγραμμα.

Η χθεσινή προπόνηση
Η χτεσινή προπόνηση ήταν απογευματινή και περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις αντοχής και στη συνέχεια αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρό χώρο. Στο τελευταίο κομμάτι πραγματοποιήθηκε εσωτερικό δίτερμα με κυκλοφορίας της μπάλας. Ο Μιλιντσεάνου ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του χτεσινού προγράμματος. Ακόμα δεν έχει καταλήξει ο Μεταξάς αν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Μολδαβό βασικό στην επίθεση και από ότι φαίνεται θα το αποφασίσει μετά την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου. Αντίθετα, ο Γκαρντάφσκι έβγαλε και τη χτεσινή προπόνηση κανονικά και είναι ετοιμοπόλεμος, θέτοντας υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα, πιθανότατα σαν αριστερό χαφ.
Για σήμερα Πέμπτη ο Ηρακλής Μεταξάς έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές, κάτι που έχει επαναλάβει και στο παρελθόν, ενώ ορισμένοι παίκτες όπως πχ ο Μορέιρα και οι υπόλοιποι διεθνείς που επέστρεψαν θα ακολουθήσουν ατομικά προγράμματα. Οι υπόλοιποι θα ξεκουραστούν και την Παρασκευή θα επιστρέψουν στις προπονήσεις.
Τέλος, σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό με την Εθνική Ελπίδων. Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ της ΕΠΟ και της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τα 13 μέλη της Εθνικής Ελπίδων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 10 ποδοσφαιριστές, θα επαναπατριστούν. Σήμερα το πρωί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να μείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας.