Σε «φουλ» ρυθμό προπονήθηκαν Μιλιντσεάνου και Αλεξ. Τριάδης

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Με διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα, συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της κυριακάτικης (17/10, 8:30 μ.μ.) αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» για την 6η αγωνιστική της Super League.
Τα ευχάριστα νέα για τον Ηρακλή Μεταξά συνεχίστηκαν και χτες αφού ακόμα δύο ποδοσφαιριστές που ήταν τραυματίες επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Ο λόγος για τον Μολδαβό επιθετικό Νικολάε Μιλιντσεάνου αλλά και τον Αλέξη Τριάδη, οι οποίοι έβγαλαν όλο το πρόγραμμα τη προπόνησης και φυσικά ειδικά ο πρώτος να υπολογίζεται για τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».
Ο Αλέξης Τριάδης προέρχεται από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από τις προπονήσεις ωστόσο έδειξε ότι είναι έτοιμος και θα κρίνει ο Μεταξάς την κατάσταση του και κατά πόσο θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε αυτό τα δύσκολο παιχνίδι.
Χθες το πρωί οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στο γυμναστήριο με τον Θωμά Γιαννιτόπουλο να κάνει μετρήσεις όσον αφορά την κατάσταση τους καθώς θα υπάρξει αλλαγή και στο πρόγραμμα εκγύμνασης, ενώ το απόγευμα μετά την προθέρμανση δούλεψαν στην τακτική και έγινε διπλό στα ¾ του γηπέδου. Η προετοιμασία του ΠΑΣ για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό θα συνεχιστεί σήμερα με απογευματινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.

Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης του ΠΑΣ
Τα ευχάριστα νέα από τις επιστροφές των παικτών που προέρχονταν από τραυματισμούς ήρθαν να επισκιάσουν τα κακά μαντάτα από την Εθνική Ελπίδων. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ανιχνεύθηκαν πολλά κρούσματα covid-19 και συγκεκριμένα 13 τον αριθμό στην Εθνική Ελπίδων, με την οποία βρίσκονται στην Κύπρο και οι δύο παίκτες του ΠΑΣ οι Αλέξανδρος Λώλης και Άγγελος Λιάσος με αποτέλεσμα να αναβληθεί το παιχνίδι με τη ομάδα της Μεγαλονήσου.
Η αποστολή της ομάδας βρίσκεται ακόμη στην Κύπρο και είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα μιας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αυστηρά σε ότι αφορά τον covid-19. Από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν κάποιος από τους δυο παίκτες είναι θετικός ωστόσο με βάση τα ρεπορτάζ για τη συρροή κρουσμάτων στην Ελπίδων φαίνεται ότι μάλλον υπάρχει και κάποιο κρούσμα σε παίκτη του ΠΑΣ.
Μετά από αρκετές συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΠΟ και της κυπριακής ομοσπονδίας, τελικά αποφασίστηκε να επιστρέψουν στην Ελλάδα όσοι βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό, ενώ οι 13 που βρέθηκαν θετικοί παραμένουν σε καραντίνα στην Κύπρο. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώθηκε.

Υποψήφιο για Best Goal του Γκαρντάφσκι
Υποψήφιο για Best Goal της 2ης αγωνιστικής είναι το γκολ που πέτυχε ο Μίκαελ Γκαρντάφσκι εναντίον του Παναθηναϊκού.
Οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίζουν το καλύτερο γκολ της συγκεκριμένης αγωνιστικής στο vote.slgr.gr. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 15:00.
Tα υποψήφια Best Goal της 2ης αγωνιστικής είναι τα ακόλουθα:
1/ Α. Αοσμάν-Ιωνικός
2/ Μ. Γκαρντάβσκι-ΠΑΣ Γιάννινα
3/ Π. Φερνάντες-Βόλος
4/ Ζ. Μπαρτόλο-Βόλος
5/ Τ. Καραμάνος-Λαμία

Σε απολογία ο ΠΑΣ από την ΕΕΑ
Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τις καταγγελίες που είχε κάνει ο πρόεδρος της Λάρισας Αλέξης Κούγιας για τη μεταβίβαση των μετοχών το 2015 από τον Γιώργο Χριστοβασίλη, εμπλέκοντας τότε και τον επιχειρηματία Αυδή.
Ωστόσο είναι απορίας άξιο και προκαλεί ερωτηματικά το πώς ανακινείται ένα τέτοιο θέμα πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τη στιγμή που η καταγγελία είχε γίνει τον περασμένο Μάιο και ήδη έχουν περάσει πέντε μήνες. Η ΕΕΑ «θυμήθηκε» λίγο πριν την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» να καλέσει τον ΠΑΣ για να δώσει εξηγήσεις.
Αναλυτικά η ΕΕΑ αναφέρει: «Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 για παραβίαση των άρθρων 69 παρ. παρ. 1, 3, 6, 12 ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 ν.4809/2021, σε συνδυασμό με το άρθρο 69Α παρ.παρ. 1, 2 ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 ν.4809/2021. ΑΝΑΒΟΛΗ για Δευτέρα 18.10.21 και ώρα 13:00 μ.μ».