Αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι με Ολυμπιακό

on .

pas

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χθες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς και ξεκίνησε η προετοιμασία για την κυριακάτικη (17/10, 8:30 μ.μ.) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» για την 6η αγωνιστική της Super League.
Η διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 5η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Οι Γιαννιώτες έχουν μπροστά τους ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι στο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό. Το μυαλό όλων στην ομάδα είναι συγκεντρωμένο σε αυτό το ματς με τον Ηρακλή Μεταξά να ξεκινάει από χθες την προετοιμασία.

Μπήκε ο Γκαρντάφσκι, ατομικό ο Μιλιντσεάνου
Τα προβλήματα που υπήρχαν πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος μειώνονται καθώς ο Μίκαελ Γκαρντάφσι συμμετείχε στο χθεσινό πρόγραμμα ξεπερνώντας το τράβηγμα στον προσαγωγό που είχε υποστεί στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια.
Αντίθετα, ο Νικολάε Μιλιντσεάνου συνέχισε και χτες το ατομικό πρόγραμμα και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα είναι στη διάθεση του Μεταξά για το παιχνίδι με την ομάδα του Πειραιά.
Μετά την αρχική προθέρμανση η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τακτική και τελειώματα φάσεων. Οι 4 διεθνείς που εξακολουθούν να απουσιάζουν είναι οι Σάλιακας, Μορέιρα, Λώλης και Λιάσος.
Ο Σάλιακας δεν αγωνίστηκε στη νίκη της Εθνικής Ελλάδας με 0-2 επί της Γεωργίας, ενώ ο Μορέιρα έπαιξε λίγα λεπτά ως αλλαγή στην ισοπαλία της Γουϊνέας με 1-1 με το Σουδάν.
Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, στο οποίο δεν αγωνίστηκε ο παίκτης του ΠΑΣ, ενώ σήμερα παίζει με το Μαρόκο και στη συνέχεια ο σκόρερ της ισοφάρισης στο Περιστέρι θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο Λώλης ήταν βασικός και αγωνίστηκε για 75 λεπτά στη νίκη της Εθνικής Ελπίδων με 0-2 επί της Λευκορωσίας, ενώ ο Λιάσος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.
Σήμερα η ομάδα του Γιαννιώτη προπονητή Γιώργου Σίμου παίζει στην Κύπρο και στη συνέχεια οι δύο παίκτες θα επιστρέψουν στη βάση τους.
Να σημειωθεί ότι πέραν του Μιλιντσεάνου ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και χτες ο Αλέξης Τριάδης.

Νέος γυμναστής ο Θωμάς Γιαννιτόπουλος
Ένας παλιός γνώριμος, ο Θωμάς Γιαννιτόπουλος, είναι χτες ο νέος προπονητής φυσικής κατάστασης στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο αντικαταστάτης του Γιάννη Ντουρουντού στη θέση του γυμναστή της γιαννιώτικης ομάδας.
Ο Γιαννιτόπουλος δούλεψε στον ΠΑΣ το 2010 με προπονητή τον Στεφάν Ντε Μολ, εκτελώντας μάλιστα τότε και χρέη μεταφραστή του Βέλγου τεχνικού πέρα από τα καθήκοντα του γυμναστή. Στη συνέχεια δούλεψε το 2012 στην Αστάνα του Καζακστάν. Το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιάννη Χριστόπουλο τότε, ωστόσο η θητεία του ήταν σύντομη και μόλις 3 εβδομάδων καθώς παραιτήθηκε μετά από πρόταση της Ντιναμό Μινσκ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή φυσικής κατάστασης κ. Γιαννιτόπουλο Θωμά. Ο κ. Γιαννιτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής εκπαίδευσης και Αθλητικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση το ποδόσφαιρο και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με αρκετές ομάδες όπως την AL HAJER FC, την AL FAISALY FC, την QATAR SC, τη Dinamo Minsk, την ASTANA FC, τη LUTON TOWN FC, την CSSKA Σόφιας, το Λεβαδειακό, τον Πλατανιά, ενώ είχε και 2 θητείες στον Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ως άμεσος συνεργάτης των Demol και Χριστόπουλου».

Στην ΑΕΚ  ο Αργύρης Γιαννίκης
Τον Αργύρη Γιαννίκη θα βρει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα ως αντίπαλο στις 27 Νοεμβρίου καθώς είναι από την Κυριακή ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και ο αντικαταστάτης του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων».
Το έργο του Γιαννίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα επί μία διετία και οι προπονητικές του ικανότητες έκαναν το αφεντικό της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη να τον προτιμήσει σε σχέση με άλλες περιπτώσεις όπως του Δώνη και του Ουζουνίδη. Ο Γιαννίκης υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, με οψιόν από πλευράς ΑΕΚ διετούς ανανέωσης μέχρι το καλοκαίρι του 2024.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί πρώην συνεργάτες του Γιαννίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ο Γιάννης Ντουρουντός και ο Μπάμπης Καρβέλης, μίλησαν με κολακευτικότατα λόγια για τη συνεργασία τους με τον 41χρονο τεχνικό, κληθέντες να σχολιάσουν την παρουσία του πλέον στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.