Μεταξάς: «Προσωπική απόφαση του Ντουρουντού»

on .

PAS GIANNINA LOGO

Την αποχώρηση του Γιάννη Ντουρουντού από το πόστο του προπονητή φυσικής κατάστασης σχολίασε χτες ο Ηρακλής Μεταξάς κατά τη διάρκειας της καθιερωμένης πλέον συνέντευξης Τύπου. «Εγώ τουλάχιστον δεν είχα κανένα θέμα με τον Ντουρουντό. Οι διαφωνίες υπάρχουν παντού, τα συζητάμε. Οι καθημερινές σχέσεις φέρνουν μία ενέργεια, μια τριβή. Όπως κι εγώ τότε αποχώρησα από την Εθνική ήταν δική μου απόφαση, έτσι ήταν και του Γιάννη. Εύχομαι κάθε καλό στη συνέχεια γιατί ήταν ένας καλός συνεργάτης».
Για το ματς με τον Ατρόμητο τι έγινε και άλλαξε η εικόνα στο δεύτερο: «Αισθάνθηκα πριν το παιχνίδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μπήκαμε πιο χαλαρά σε αυτό το παιχνίδι. Θέλω από την ομάδα και το συζήτησα με τους παίκτες πώς ότι μπορούμε εμείς να βγάλουμε να γίνεται με 100% συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε. Αυτή την συγκέντρωση δεν την είχαμε και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Στο ημίχρονο και η ψυχολογία άλλαξε γιατί μπήκαμε πιο δυνατά μέσα αλλά κυρίως οι τακτικές αλλαγές μας βοήθησαν και ειδικά μετά το 80’, βάλαμε έναν 18χρονο που δεν είχε παίξει ποτέ . Μας βγήκε και είμαστε χαρούμενοι. Είχαμε δοκιμάσει και στην προπόνηση αυτό το σύστημα, δεν μας ήρθε ξαφνικά».
Για την επιλογή του να μην φρεσκάρει την ομάδα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Νωρίς σηκώθηκε ο Λιάσος για να μπει στο παιχνίδι αλλά για κάποια λεπτά δεν έβγαινε η μπάλα. Μόλις βγήκε σε κόρνερ δεν μπορούσα να κάνω την αλλαγή γιατί δεν θέλω να χάνεται η ισορροπία και μετά πάλι η μπάλα δεν έβγαινε και έτσι χάσαμε επτά λεπτά. Αλλά γενικά ο Ατρόμητος προχθές έκανε πέντε αλλαγές. Τους βοήθησε αυτό το φρεσκάρισμα; Δηλαδή είμαστε σίγουροι ότι αν θα κάνουμε τις αλλαγές θα κερδίσουμε; Αν ήταν τόσο απλό όλοι κάπου στο 70’ θα κάναμε αλλαγές. Και αν αλλάξουν και οι δύο ομάδες ποια θα το κερδίσει; Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση. Όταν βλέπω μια ομάδα ότι βγάζει ευκαιρίες και αυτό με ρυθμό δεν νομίζω ότι είναι σίγουρο ότι η αλλαγή θα βοηθήσει γιατί βγάζεις ευκαιρίες. Τώρα αν από πέντε μέτρα δεν βρίσκεις την άδεια εστία συμβαίνει αυτό και δουλεύουμε να μην ξανασυμβεί».

Ντουρουντός: «Κριτήριο η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός»
Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook αποχαιρέτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους φιλάθλους ο προπονητής φυσικής κατάστασης Γιάννης Ντορουντός. O πρώην πλέον γυμναστής της γιαννιώτικης ομάδας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πάντα για αυτόν κριτήριο στις συνεργασίες του ήταν η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός, ενώ για τους λόγους της αποχώρησης του τονίζει ότι δεν του είναι ευχάριστο να αναφερθεί και τονίζει ότι οι δύσκολες αποφάσεις είναι για να λαμβάνονται όμως, όταν οι συνθήκες το απαιτούν και επιτάσσουν.
Στη συνέχεια πάντως δεν παραλείπει να ευχαριστήσει ονομαστικά όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα και ιδίως την οικογένεια Χριστοβασίλη, ενώ κλείνοντας σημειώνει ότι αισθάνεται πλέον κομμάτι της ομάδας.