Ο προπονητής του ΠΑΣ εκμεταλλεύεται τη διακοπή του πρωταθλήματος Βελτιώσεις στην τακτική θέλει ο Ηρακλής Μεταξάς ➦ Παρελθόν ο Γιάννης Ντουρουντός

on .

NTOYROYNTOS PAS

• Με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές του γύρισε στη βάση του ο ΠΑΣ Γιάννινα από το Περιστέρι παραμένοντας για 5η αγωνιστική αήττητος στο πρωτάθλημα της Super League και στο χρονικό διάστημα της διακοπής ο Ηρακλής Μεταξάς θα δουλέψει με τους παίκτες πάνω στις αδυναμίες της ομάδας, ενώ ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Βέροια αύριο Πέμπτη (4:00 μ.μ.) στο ΠΕΑΚΙ.
Μετά από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα φιγουράρει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς και συνολικό απολογισμό δύο νικών και τριών ισοπαλιών. Η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει τη γιαννιώτικη ομάδα στο να δουλέψει ο Ηρακλής Μεταξάς κάποια κομμάτια που θέλει επάνω στην τακτική, ενώ στο αυριανό φιλικό με τη Βέροια θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.
Η χθεσινή προπόνηση έγινε σε δύο γκρουπ όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο να κάνουν ασκήσεις δύναμης και στη συνέχεια έγινε παιχνίδι 8 εναντίον 8, ενώ στο τέλος δούλεψαν στο γυμναστήριο με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και παιχνίδια 4 εναντίον 4 στο μισό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ.

Εκτός Μολδαβίας ο Μιλιντσεάνου
Από τη χτεσινή προπόνηση απουσίασαν οι διεθνείς Σάλιακας, Μορέιρα, Λώλης και Λιάσος που έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες, ενώ ο Μιλιντσεάνου και Τριάδης Α. έκαναν ατομικό.
Σχετικά με τον Μιλιντσεάνου, να σημειωθεί ότι παρότι κλήθηκε από την Εθνική της χώρας του της Μολδαβίας για τα παιχνίδια με Δανία και Ισραήλ δεν ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα καθώς δεν θα αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού του. Αντίθετα, παρέμεινε στα Γιάννινα και ακολουθεί αποθεραπεία
Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Τέλος ο Ντουρουντός από τον ΠΑΣ
Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε χτες η ξαφνική αποχώρηση του Γιάννη Ντουρουντού από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη θέση του προπονητή φυσικής κατάστασης. Ο Ντουρουντός αποτελεί από χτες ξαφνικά παρελθόν και ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του στη θέση του γυμναστή.
Ο Ντουρουντός ήταν ο μοναδικός από τους συνεργάτες του Αργύρη Γιαννίκη που είχε μείνει φέτος στον ΠΑΣ μετά την αλλαγή της τεχνική ηγεσίας με την ΠΑΕ να μην ανακοινώνει τους λόγους που οδήγησαν στο να παρθεί αυτή η απόφαση.

Νέα επισπορά στο Ζωσιμάδες
Το χρονικό διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στον ΠΑΣ Γιάννινα σε συνεργασία με την Super League προκειμένου να γίνουν επιπλέον εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου. Συγκεκριμένα, η εταιρία Grassform που έχει αναλάβει τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων, μαζί τον υπεύθυνο γεωπόνο προχωρούν σε επισπορά με ψυχρόφιλη ποικιλία σπόρου.
Η επισπορά έγινε πριν αρχίσουν τα έντονα κρύα και οι βροχές στην πόλη, ώστε ο αγωνιστικός χώρος να παραμείνει πράσινος και ανθεκτικός ενόψει του χειμώνα και του παγετού που παρατηρείται στα Γιάννινα τις πρωινές ώρες. Η ψυχρόφιλη ποικιλία αντέχει περισσότερο σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η θερμόφιλη αρχίζει να κιτρινίζει τον χειμώνα.
Μαζί με την επισπορά αναμένονται τις επόμενες ημέρες στα Γιάννινα και τα μηχανήματα ειδικών λαμπτήρων που θα χρησιμοποιούνται για να μην πιάνει πάγο το τμήμα του χλοοτάπητα μπροστά από τους δύο πάγκους λόγω του σκεπάστρου της μεγάλης κερκίδας του Εθνικού Σταδίου.